NIEUWE RENAULT CLIO: OPENING VAN DE BESTELLINGEN

  • Nieuwe Clio: eerste interpretatie van de nieuwe designtaal van het merk, nieuwe uitvoering Esprit Alpine en E-Tech full hybrid-motor van 145 pk, goed voor een verbruik van 4,2 l/100 km dat tot de beste in dit segment behoort en een CO2-uitstoot van 95 g per km
  • Vereenvoudiging van het gamma met drie beschikbare versies en drie motoren aangepast aan de behoeften van particuliere en bedrijfsklanten
  • Clio is verkrijgbaar vanaf € 15.950 incl. btw in België
  • Opening van de bestellingen voor Nieuwe Clio vanaf 1 juli, eerste leveringen aan klanten vanaf september

 

Clio, de referentie onder de veelzijdige stadswagens wijdt een nieuwe look in

Met een nieuwe, nog krachtigere en elegantere stijl en een chic en geraffineerd interieur zet hij een nieuwe cyclus in met een eerste interpretatie van de nieuwe designtaal van het merk. Zijn nieuwe neus, die techniciteit aan dynamisme koppelt, zijn volledig herwerkte en herkenbare lichtsignatuur en zijn gestrekte, nauwkeurige en efficiënte lijnen geven Nieuwe Clio een meer uitgesproken karakter, dat tegelijk hoogstaand, levendig en emotioneel is. Ook op technologisch vlak is Nieuwe Clio up-to-date, met onder meer een digitaal dashboard voor alle versies. Wat de motoren betreft biedt hij het meest complete gamma in zijn klasse op de markt, waaronder de E-Tech full hybrid-motor van 145 pk die rijplezier aan zuinigheid koppelt. Nieuwe Clio zal verkrijgbaar zijn in drie uitvoeringen, waaronder de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering, die zich onderscheidt door een tegelijk sportieve, technische en elegante look.

Een vereenvoudigd gamma om beter in te spelen op de behoeften van de klanten

Afhankelijk van zijn behoeften kan de particuliere of bedrijfsklant opteren voor drie uitrustingsniveaus en het meest complete motoraanbod in het Europese B-segment.

De uitvoering Evolution, aangeboden vanaf € 15.950 incl. btw in België, opent het gamma van Nieuwe Clio met een uitgebreide standaarduitrusting zoals een digitaal dashboard van 7″, draadloze replicatie en het centrale 7″ Easylink-scherm.

De uitvoering Techno biedt een uitgebreide standaarduitrusting zoals de achteruitrijcamera, de handenvrije contactkaart, 16″ lichtmetalen velgen, de haaienvinantenne en de inductielader.

Deze uitvoering onderscheidt zich met zetels, deurpanelen en een dashboard bekleed met een duurzame stof die voor 60 procent uit biologisch geproduceerde modal-vezels op basis van houtcellulose bestaat. Deze stof werd TENCEL gedoopt en is afkomstig van de Oostenrijkse fabrikant Lenzing. Nooit eerder werden deze vezels op zo’n grote schaal gebruikt in een wagen. Ze dragen bij tot de koolstofneutraliteit van het merk Renault en maken Nieuwe Clio tot de eerste wagen die deze stof op grote schaal integreert.

Na Austral en Nieuwe Espace is het nu de beurt aan Nieuwe Clio om zich de sportieve, technische en elegante Esprit Alpine-uitvoering aan te meten. Door elementen uit het merk-DNA van Alpine te combineren met de nieuwe designtaal van Renault, geeft de uitvoering Esprit Alpine Nieuwe Clio een nog intenser karakter: de spoilerlip in Schiste Grijs Mat op de voorzijde, de 17″ lichtmetalen velgen, de specifieke zetels met blauwe stiknaden en de thermisch gelaste letter ‘A’ van Alpine in het bovenste deel van de rugleuning. De Esprit Alpine-uitvoering gebruikt ook duurzame materialen voor de samenstelling van de zetels, met een stof die voor 72 procent uit gerecycleerde PET-vezels (polyethyleen) bestaat (voor de zitting en de rugleuning), en voor 13 procent uit gerecycleerde textielkorrels (voor de zijkanten).

Drie motoren beschikbaar

  • E-Tech full hybrid van 145 pk, meer rijplezier, minder verbruik, 95 g CO2, 4,1 l/100 km
  • Tce 90, een evenwichtige motor, 117 g CO2, 5,2 l/100 km
  • Sce 65, zuinig, ideaal voor de stad, 118 g CO2, 5,2 l/100 km

Er worden 7 kleuren aangeboden:

  • Ijswit (opake lak)
  • Sterzwart
  • Schiste Grijs
  • Ironblauw
  • Vlamrood
  • Rafale Grijs (nieuwe kleur)
  • Valencia-Oranje (gratis kleur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait