JAKARTA E-PRIX: DE TWEE DS-RIJDERS VOORAAN!

  • Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne wonnen respectievelijk de 4e en 5e Jakarta E-Prix Race 1 posities (Indonesië)
  • In het rijderskampioenschap gaat JEV terug naar de 4e plaatst en verkleint de kloof met de leider
  • DS PENSKE keert terug in de Top 3 van het Teamklassement

 

Ongetwijfeld was DS Automobiles deze zaterdag aanwezig tijdens Race 1 van de Jakarta E-Prix! Na een uitstekende kwalificatietraining verlieten Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne nooit meer de kop van het peloton met hun DS E-TENSE FE23. Een goede start, een doordachte strategie en een sterk tempo zorgden er uiteindelijk voor dat de twee DS PENSKE-rijders een Top 5 konden behalen aan de finish van deze 10e ronde van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap.

Regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne bevestigde in Indonesië zijn terugkeer op de grid. In zinderende hitte eindigde hij eerst op de 5e Kwalificatiepositie voordat u naar de 4 gaate plaats in de race. De Belg signeerde daarmee zijn beste resultaat in de zwart-gouden kleuren van DS Automobiles. Een boost voor het zelfvertrouwen en een goed voorteken voor de toekomst!

Weg sinds de 4ee Rij op de startgrid, Jean-Eric Vergne maakte een goede operatie in het kampioenschap door 5 te eindigene. Dankzij deze prestatie gaat de Fransman terug naar de 4e plaats in het rijdersklassement en verkleint het gat naar de wedstrijdleider tot 31 punten. Wetende dat een overwinning 25 eenheden oplevert, blijft alles mogelijk in de titelrace voordat de laatste 6 ronden van dit seizoen 9 naderen!

Het DS PENSKE-team keerde terug naar de poorten van de Top 3 in de stand van het Teamskampioenschap. Nu 4e De Franse premiumfabrikant en zijn partner PENSKE AUTOSPORT staan slechts 19 lengtes achter op het voorlopige podium.

Na een vruchtbare zaterdag in de straten van Jakarta hebben alle vertegenwoordigers van DS Automobiles de ambitie om deze zondag nog meer te schitteren in Race 2. Door op het podium te komen, zouden ze de 100 op de mooiste manier kunnen vierene vertrek van het Franse merk in de Formule E!

 

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:

“Het was een geweldige race voor het team vandaag. We hadden een goede kwalificatie en daarna hadden we een slimme race waarmee we waardevolle kampioenschapspunten konden verdienen. Inderdaad, aan het einde van deze eerste race in Jakarta hebben we een positie verworven in het rijdersklassement met JEV nu 4e maar ook in het constructeursklassement waar we gedeeld 4e staan. Morgen vertrekken we naar race 11 bewust van het sterke potentieel van onze DS E-TENSE FE23 en met de wens om iets speciaals te doen op de dag van onze 100e ras! »

 

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019:

“Het was een vrij positieve dag. Ook al verloor ik bij de start een positie door vanaf de vuile kant van de baan te starten en als 5 te finishene is een goed resultaat. Ik had het niet beter kunnen doen. De omstandigheden waren echt zwaar: er was niet veel grip en de auto op de baan houden was geen sinecure. Maar uiteindelijk scoren we grote punten voor het team en blijven we vooruitgang boeken in de hiërarchie. »

 

Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formule E:

« Afwerking 4e is waarschijnlijk het beste resultaat dat we vandaag kunnen bereiken. Met de 5e plaats van JEV, we kunnen tevreden zijn met de dag, want we hebben waardevolle punten gescoord voor het kampioenschap! Andere positieve punten om te onthouden zijn de kwalificatie. Het is een echte uitdaging om op dit circuit te presteren, maar we zijn erin geslaagd om een goede plek op de startgrid te bemachtigen! In de race konden we vervolgens onze goede start van het weekend bevestigen door beide auto’s terug te brengen in de Top 5. Vandaag miste ik een beetje tempo om op het podium te komen, maar ik hoop dat we het deze zondag beter kunnen doen! »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait