DS AUTOMOBILES VIERT ZIJN 100E RACE IN JAKARTA EN BLIJFT IN DE TITELRACE VOOR DE COUREURS

  • DS Automobiles vierde zijn 100ste verjaardage race in het ABB FIA Formula E World Championship aanstaande zondag in Jakarta (Indonesië)
  • Voor race 2 finishte Stoffel Vandoorne als 9e en Jean-Eric Vergne 16e na het slachtoffer te zijn geworden van een aanrijding
  • De Franse coureur blijft in de titelrace voor de Portland E-Prix op 24 juni

 

Voor DS Automobiles had race 2 van de Jakarta E-Prix een heel speciale smaak. En niet voor niets: de Franse fabrikant vierde deze zondag zijn 100e start in het ABB FIA Formula E World Championship! Toeschouwers die dit weekend in de Indonesische hoofdstad aanwezig waren, zullen de kleurstelling van de twee speciaal voor de gelegenheid ontworpen DS E-TENSE FE23 hebben kunnen waarderen.

In deze zeer specifieke context vielen de twee vertegenwoordigers van het Franse merk op tijdens de kwalificatie. Stoffel Vandoorne wist zijn prestatie van de vorige dag te evenaren door 5 te plaatsene, terwijl Jean-Eric Vergne de 9 paktee positie. Met beide auto’s in de Top 10 op de startgrid, bevestigde DS PENSKE aan het begin van de dag het volledige potentieel van zijn auto’s.

Net als op zaterdag was de race van zondag fel omstreden en was DS Automobiles vooraan aanwezig. Het grootste deel van het evenement vocht Stoffel voor een plaats op het podium voordat een radiocommunicatieonderbreking en contact met een tegenstander die een ophangingsprobleem veroorzaakte, de goede voortgang van de Belgische coureur verstoorden. Tot het einde toe wist de regerend wereldkampioen nog de 9 te winnene plaats.

Zijn teamgenoot zag zijn teamgenoot na een flitsende start zijn hoop op goede resultaten de lucht invliegen door een botsing met een tegenstander. Gedwongen om door de pitstraat te gaan om zijn voorvleugel te veranderen, moest JEV genoegen nemen met de 16e positie. Desondanks behoudt de Fransman zijn kansen op een derde Formule E-titel. Hoewel er nog 5 rondes te spelen zijn, bezet hij de 5e in het rijdersklassement, 37 punten achter de leider.

In de race om de Top 3 in het constructeurskampioenschap heeft DS PENSKE ook nog niet het laatste woord gezegd. Het team is goed verankerd in de Top 5 en het gat is slechts 32 eenheden met de derde plaats. Het volstaat om te zeggen dat alles nog mogelijk is tussen nu en het einde van seizoen 9!

Op 24 juni viert het ABB FIA Formula E World Championship zijn 12e verjaardage Benoeming van het jaar in Portland, USA. Een primeur in de geschiedenis van het vakgebied! En één ding is zeker: DS Automobiles hoopt te schitteren op Portland International Raceway.

 

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:

« Onze 100e De race was niet zoals we hadden gedroomd… We kunnen zelfs zeggen dat het een moeilijke ronde was. Kort na de start had JEV een race-incident met een tegenstander die schade aan zijn auto veroorzaakte en resulteerde in het verlies van veel posities. Wat Stoffel betreft, hij was P4 totdat hij een radiocommunicatieprobleem had en contact met een andere piloot die een ophangingsprobleem veroorzaakte. Een situatie die hem dwong om veel voorzichtiger te rijden en hem pushte om de race als 9e af te sluiten. Nu is onze aandacht alweer gericht op de volgende race wetende dat de prestaties van onze DS E-TENSE FE23 altijd op een hoog niveau zijn! »

 

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019:

“Het is een race om snel te vergeten… Mijn voorvleugel was gebroken in het avontuur en ik had geen andere keuze dan terug te gaan naar de pits om het te veranderen. Ik kon weg, maar ik kon nergens op hopen. Het is heel frustrerend, maar we moeten vooruit. We gaan hard werken om nog meer in het ritme te komen in de wedstrijd. Tot ziens in Portland! »

 

Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formule E:

“We hadden een zware dag… Ik denk dat we het echt verdienden om op het podium te staan, maar uiteindelijk moeten we genoegen nemen met de 9e plaats. We zijn goed van start gegaan en hebben ervoor gekozen om de Attack Mode op de juiste momenten te activeren. Het team heeft heel goed werk geleverd. Aan het einde van de race verloor ik helaas een beetje remvertrouwen door een ophangingsprobleem veroorzaakt door contact met een andere coureur en het lukte me nooit om het volledig terug te krijgen. Dus ik heb alles gegeven om de auto weer in de punten te brengen en dat is wat ik heb gedaan door de twee eenheden van de 9 te scoren.e positie. »

 

Kerncijfers sinds de betrokkenheid van DS Automobiles bij de Formule E:

  • 100 races
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait