ALPINE A110 R LE MANS: 100 EXCLUSIEVE EXEMPLAREN VOOR DE HONDERDSTE VERJAARDAG VAN DE 24 UUR VAN LE MANS®

  • Op 7 juni 2023 onthult Alpine ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans® de beperkte reeks A110 R Le Mans op het circuit van deze mythische race, in aanwezigheid van 100 Alpine-eigenaars.
  • De A110 R Le Mans belichaamt competitie: 300 pk, een gewicht van 1.082 kg voor een acceleratie van 3,9 seconden (0-100 km/u) en een topsnelheid van 285 km/u op het circuit, met een gepatenteerde ‘Hunaudières’-afstelling voor nog meer stabiliteit op de baan.
  • Zijn exclusieve witte en blauwe livrei is een eerbetoon aan de iconische kleuren van Le Mans. De carbonelementen zijn afgewerkt met een fijne, dubbele blauwe lijn. De A110 R Le Mans neemt de onmisbare stijlelementen van de uithoudingssport over, zoals de kuipzetels en de haaienvin op de achterruit in carbon.
  • Op 8 juni 2023 opent Alpine de bestellingen van deze iconische beperkte reeks in de Alpine-centra voor de prijs van 140.000 euro BTWi in België.

De A110 R Le Mans is een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis die twee Franse iconen uit de autosport verenigt

Met zijn beperkte reeks A110 R Le Mans brengt Alpine hulde aan de grootste uithoudingsrace ter wereld, ter gelegenheid van de honderdste verjaardag ervan. Dankzij stichter Jean Rédélé is het merk sinds de jaren 1960 altijd actief geweest in uithoudingsraces, tot aan de befaamde overwinning van de A442 in 1978. In die uithoudingsraces schakelt Alpine nu een versnelling hoger, met Signatech in LMP2 en vervolgens in LMP1, en richt het zijn blik vastberaden op de toekomst door in 2024 mee te strijden in de nieuwe Hypercar LMDh-klasse.

“De dynamische onthulling van de A110 R Le Mans vindt plaats op het 24-uurscircuit, aan de vooravond van de start van de langverwachte 100e editie, samen met 100 Alpine-eigenaars. Deze iconische beperkte reeks, die beperkt is tot 100 exemplaren, treedt in de legendarische voetsporen van zijn voorganger GTA Le Mans en combineert een verfijnde aerodynamica met een ongelooflijke verhouding gewicht/vermogen, net als de Alpine M63 destijds, de eerste Alpine die in 1963 werd ingezet in Le Mans. De A110 R Le Mans is de meest radicale A110 die de meest radicale competitie viert.”  legt Jean-Marc Pinel uit, Productmanager marketing bij Alpine.

Prestaties: Een radicale visie op racen, ontstaan uit competitie

De wagen, gebaseerd op de A110 R, neemt alle carbononderdelen over op het dak en de wielen maar ook in het interieur, met de Sabelt® Track-kuipzetels uit één stuk. Daar komt nog een carbonvleugel bij die verwijst naar de stijl van de racewagens en het design van de A480 van de renstal Alpine Elf Endurance Team. Het gebruik van lichte onderdelen, die al aanwezig waren op de A110 R, draagt bij tot zijn hoge prestatieniveau met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en een topsnelheid van 285 km/u op het circuit.

De beperkte reeks A110 R Le Mans is uitgerust met een Road & Track-setting. Deze innovatie, gepatenteerd door Alpine, verlaagt de wagen en maakt hem 5% stijver voor nog meer stabiliteit op de baan. Deze technische evolutie, gekoppeld aan een specifieke afstelling van de ophanging, maakt het mogelijk om de prestaties op de lange rechte lijn van de ‘Hunaudières’ en in de snelle bochten van het 24-uurscircuit naar een hoger niveau te tillen.

Ultrasportief design dat durf en aerodynamica belichaamt op het 24-uurscircuit van Le Mans®

De A110 R Le Mans is herkenbaar aan zijn exclusieve livrei in het wit en blauw van de 24 uur van Le Mans®. De motorkap, het dak en de achterspoiler zijn afgewerkt met een fijne, dubbele blauwe lijn, die verwijst naar de racerij, aangevuld met de blauwe vinnen van de achterspoiler. Een blauwe bies onderscheidt de carbonvelgen die achteraan open zijn voor een nog beter remuithoudingsvermogen. De haaienvin op de achterruit in carbon verwijst dan weer naar de A480 die tijdens de 24 uur van Le Mans® werd ingezet en draagt tegelijk bij tot de aerodynamische prestaties in rechte lijn.

Deze iconische beperkte serie krijgt de officiële signatuur van de 24 uur van Le Mans® op de voorvleugels, de onderkant van de flanken en de microvezelpads op de hoofdsteunen van de Sabelt® Track-kuipzetels. Als ultieme knipoog is het tracé van het 24-uurscircuit subtiel lasergegraveerd op de zonneklep.

Tot slot draagt de A110 R Le Mans een genummerd plaatje van de fabriek van Dieppe met het officiële opschrift ‘24H Le Mans®’ om de 100 exemplaren van deze iconische versie van de A110 R te onderscheiden.

Een uitzonderlijke Alpine-ervaring beleven met de A110 R Le Mans

De toekomstige eigenaars van de A110 R Le Mans zullen zich aansluiten bij de ‘Band of Racers’ van Alpine. Ze krijgen in 2024 exclusieve toegang tot de installaties van Alpine Elf Endurance en kunnen op de ochtend van de start van de wedstrijd een onvergetelijke ervaring beleven op het volledige circuit, aan boord van hun A110 R Le Mans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait