FORD ONTHULT MUSTANG GT3 FORMEEL OP LE MANS TERWIJL KLASSIEK CIRCUIT, GERENOMMEERDE RACE EN ICONISCHE SPORTWAGEN SAMENKOMEN

  • Ford Mustang voegt zich officieel bij FIA GT3-categorie met nieuwe Mustang Dark Horse-gebaseerde raceauto, die vanaf 2024 wereldwijd zal concurreren
  • De Mustang GT3 heeft een gedurfde, spannende nieuwe racekleur en het Ford Performance-logo van de beroemde motorsportontwerper Troy Lee
  • Ford Performance breidt relatie met jarenlange partners Multimatic en M-Sport uit om de Mustang GT3 en zijn op Coyote gebaseerde V8-motor te produceren
  • Proton Competition wordt het eerste klantenteam dat officieel hun intentie uitspreekt voor een Mustang-deelname aan het World Endurance Championship-seizoen 2024 en de 2024 uur van Le Mans in 24

LE MANS, Frankrijk, 9 juni 2023 – De bekendste sportwagen neemt deel aan ’s werelds meest iconische uithoudingsrace terwijl de Ford Mustang GT3 de uitdaging aangaat van de 24 uur van Le Mans in juni 2024.

De Mustang GT3-racewagen, gebaseerd op de geheel nieuwe 2024 Mustang Dark Horse, werd vandaag onthuld aan de racewereld tijdens de viering van het honderdjarig bestaan aan de vooravond van de 24 uur van Le Mans. De Mustang-raceauto heeft een gedurfde, kleurrijke nieuwe look van Troy Lee, die wordt erkend als een van de belangrijkste motorsportontwerpers ter wereld. De legendarische Mustang GT3 vertegenwoordigt Lee’s eerste uitstapje met Ford-raceauto’s.

Met de onthulling neemt Ford de Mustang officieel op in de wereldwijde FIA GT3-categorie. De meest recente triomf van Ford tijdens de 24 uur van Le Mans was in 2016 met de Ford GT.

“Ford en Le Mans zijn door de geschiedenis met elkaar verbonden. En nu keren we terug naar de meest dramatische, meest lonende en belangrijkste race ter wereld”, aldus Jim Farley, CEO van Ford Motor Company. “Het is geen Ford versus Ferrari meer. Het is Ford versus iedereen. Teruggaan naar Le Mans is het begin van het opbouwen van een wereldwijde motorsportbusiness met Mustang, net zoals we dat doen met Bronco en Raptor off-road.”

Frisse branding, nieuw logo

Om samen te vallen met de onthulling, onthult Ford ook nieuwe, wereldwijde Ford Performance-branding – een schonere, vereenvoudigde look die nu op al zijn racevoertuigen te zien zal zijn.

Deze expressieve en boeiende nieuwe identiteit zal Ford Performance helpen positioneren als een opvallend lifestylemerk met een sportieve mindset. Het nieuwe Ford Performance-keurmerk is gemakkelijker te integreren in verschillende omgevingen en ruimtes, waaronder auto-livreien, merchandise/kleding, display-assets, onderdelen/accessoires en in advertenties.

Voortdurende relaties met twee oude partners

Ford Performance breidde zijn relatie met twee jarenlange partners in Multimatic en M-Sport uit voor de basis van dit project. Multimatic, bouwers van de iconische Ford GT, waren ook betrokken bij het Ford GT-raceprogramma en zullen helpen bij het bouwen en ondersteunen van de Mustang GT3’s, terwijl de oude World Rally Championship-partner en tweevoudig kampioenschapswinnend team M-Sport de door Ford Performance ontwikkelde 5,4-liter Coyote-gebaseerde V8-motoren zal assembleren die deze krachtige nieuwe pony aandrijven.

“Voor een project als de Mustang GT3 hebben we ons tot twee van onze meest vertrouwde partners in de autosportwereld gewend om dit voertuig en programma samen te brengen”, aldus Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. “Ik weet dat we allemaal net zo blij zullen zijn als Ford-fans wanneer de Mustang in 2024 op het hoogste niveau van GT-racen begint te racen.”

De Mustang GT3-raceauto heeft een op maat gemaakte kort-lange armophanging, een aan de achterzijde gemonteerde transaxle-versnellingsbak, koolstofvezel carrosseriepanelen en een uniek aerodynamisch pakket dat is ontwikkeld om aan de GT3-doelen te voldoen.

Proton Competition wordt eerste WEC-klantenteam voor Mustang GT3

Voordat hij in 2024 naar Le Mans gaat, zal de Mustang GT3 deelnemen aan verschillende GT3-series over de hele wereld in handen van klantenteams.

Het eerste klantenteam, dat vandaag is aangekondigd, is Proton Competition. Proton, gevestigd in Ehingen, Duitsland, is van plan om vanaf 3 een paar Mustang GT2024’s in te zetten in het FIA World Endurance Championship.*

“Dit is een zeer belangrijk programma en een spannend moment voor onze organisatie,” zei Proton Competition teambaas Christian Ried. “De Mustang is een geweldig merk en dit is een belangrijke stap voor ons team. We kijken ernaar uit om vanaf 2024 samen te werken met Ford.”

Ford Performance zal ook een fabrieksraceprogramma met twee auto’s uitvoeren met Mustang GT3 in de GTD Pro-klasse van IMSA. Dit wordt beheerd door Multimatic Motorsports en begint bij de Rolex 2024 at Daytona in 24.

Voor racers en teams die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een Mustang GT3 om deel te nemen aan de competitie, ga naar https://www.ford.com/performance/mustang-gt3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait