Hoe een Schorpioen tot leven komt: Het maken van de Abarth 500e

  • De elegante agressiviteit van de Scorpion en zijn gedurfde maar zachte vormen komen tot leven in het ontwerp van de Abarth 500e, die ook is geïnspireerd op de fysieke vorm van het dier.
  • Een diepe duik in het ontwerpproces van de unieke en opvallende geëlektrificeerde Scorpion wiens ontwerp is bedacht door de lay-out van het historische embleem te volgen, omdat de ziel van het voertuig zijn kracht, lichtheid en aerodynamische kracht belichaamt.

De elegante agressiviteit van de Scorpion en zijn gedurfde maar zachte vormen komen tot leven in het ontwerp van de Abarth 500e, die ook werd geïnspireerd door het uiterlijk van het stekende dier om zijn kracht, lichtheid en aerodynamische kracht te benadrukken.
Tijdens het bestuderen van het Abarth 500e-ontwerp hebben de auto-ontwerpers van het Centro Stile geprobeerd de dierlijke essentie in het interieur en exterieur van de moderne geëlektrificeerde Scorpion te weven.

De klauw van de schorpioen is wat je als eerste merkt op de Abarth 500e, omdat hij niet op één maar op twee delen van het creatieve proces aanwezig is: de voorbumper en de wielen. De eerste is 30 mm langer dan normaal met een aerodynamische zijvleugel die veel kracht en structuur biedt.

De laatste, zowel in de 17” als de 18” diamantgeslepen versie, versterkt de circulariteit van het element en verbetert het uiterlijk van de auto vanuit het zijaanzicht.

Schorpioenpoten vinden hun weg in het ontwerp van de aerodam, dat niet alleen functioneel is omdat het de lucht doorlaat, maar ook een unieke uitstraling heeft. De aerodynamica wordt versterkt dankzij de voorklep die is verbonden met de zijskirt – een aerodynamische functie die de prestaties verbetert. Geïnspireerd door de ontwerptaal van de beschermende schaal van de schorpioen, helpt het de wielen van voren te bedekken en verhoogt het de aerodynamische prestaties.

Met als doel sportiviteit uit te drukken en de aerodynamische penetratie te verbeteren, hebben ontwerpers de voorkant van de auto opnieuw ontworpen door deze lager en langer te maken. Men kan niet anders dan onmiddellijk de vloeiende en zuivere vormen van het dier herkennen, die tegelijkertijd ernst, charme en kwaliteit uitstralen. De extreme lichtheid is ook het gevolg van het verwijderen van de bovenste DRL “wenkbrauw” op de motorkap, een beslissing van ontwerpers om een sportievere en assertievere beslissende lichtuitdrukking te creëren, wat leidt tot verdere gewichtsvermindering.

Bovendien, aan de voorkant, benadrukt de versterkte aanwezigheid van de gedurfde rode lijn die bekend staat als Omega Sign, van bovenaf de plaatsing van het nieuwe Abarth-schrift, dat het kleinste historische logo bovenop heeft geplaatst, op de rand van de motorkap. Aan de achterkant vindt de driehoekige vorm van de schorpioen zijn weg in de nieuwe interpretatie van de aero-extractor, die is versterkt door het witte kleuraccent van het inzetstuk, waardoor een originele verbinding met de verticale vinnen is gemaakt.

“Take the beast by the claws” was het motto dat de beslissing van de ontwerpers voedde om een revolutie teweeg te brengen (zoals gebeurde met de Ritmo Abarth) het rijontwerp, waarbij de agressiviteit van de schorpioen in het stuurwiel werd gebracht. In een expliciete verwijzing naar een oude rally, besloten de ontwerpers om niet 2 maar 3 spaken aan het stuur toe te voegen, waardoor het sportieve karakter van de auto werd versterkt en een perfecte synthese tussen het verleden en de toekomst werd gecreëerd.

De schorpioen is ook een van de onbetwiste protagonisten van het ontwerp van het interieur, dat met precisie is ontworpen om het rijcomfort te maximaliseren. Het dualisme van het lichaam van het dier met zijn sterke stijfheid en comfortabele vloeibaarheid wordt nagebootst in de stoelen. De stoelen zijn gevormd als een schorpioen en zijn geïnstalleerd als gedurfde secties die zowel maximaal comfort als een veilige zijdelingse insluiting bieden. Om de essentie van het merk volledig vast te leggen, zijn zowel erfgoed- als innovatie-elementen gecombineerd en overgebracht naar het kenmerkende logo-ontwerp van Scorpion.

Door zijn missie te veranderen, was een herontwerp van het Scorpion-handtekeninglogo nodig om een transformatie te communiceren: van wat Abarth altijd heeft vertegenwoordigd naar zijn nieuwe, volledig elektrische aard. Het is dus niet “slechts een handtekening”, maar het vertegenwoordigt de vereniging van prestaties en innovatie, plezier en duurzaamheid. Aan de buitenkant domineert het Abarth-stigma de motorkap, als een echt nostalgische terugkeer naar de geschiedenis van het merk. Het geëlektrificeerde logo is ook te zien op de wielen, zonder de bliksemschicht, en aan de zijkant ervan. Ook het interieur wordt opgeschud door de nieuwe Scorpion: het logo is namelijk zichtbaar op de hoofdsteun, het stuurwiel, de stoelhoezen en centraal omlijst op de glitched pedalen die met hun edgy vormen lijken op de nieuwe taal die door het herontwerp wordt gecommuniceerd.

Met als doel om de hele auto te doordringen van een contrast tussen sportiviteit en premiumness, en ook de gloednieuwe elektrische aspecten van de Scorpion te vertalen, werd ook veel aandacht besteed aan kleuren en trim. Het glitch-effect benadrukt de geavanceerde technologie achter het voertuig, met als doel de strepen van Abarth te herinterpreteren en een gevoel van opwinding te creëren rond het vermogen en de prestaties van de auto.

De gedurfde en energieke zuurgroene kleur wordt geassocieerd met snelheid en prestaties, terwijl de meer geavanceerde gifblauwe kleur een gevoel van elegantie en moderniteit creëert. Aan de buitenkant laten ze allebei de persoonlijkheid van de eigenaar exploderen, waardoor de hoofden draaien terwijl de auto voorbijrijdt. In het interieur smelten kracht en premiumness samen dankzij een donkere en warme keuze aan kleuren, die ook een strakke en futuristische touch toevoegt.

Het resultaat van dit lange creatieve proces was de creatie van het opvallende ontwerp van de nieuwe Abarth 500e, die de kracht, lichtheid en aerodynamische kracht van een schorpioen belichaamt. Een complex werk uitgevoerd door de auto-ontwerpers van Centro Stile, zorgvuldig ontwikkeld om de essentie van het echte dier te combineren met het moderne geëlektrificeerde dier en een uniek product te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait