Live show met vele dromen ter ere van ’75 jaar Porsche Sports Cars’

Stuttgart. De geboorte van het merk Porsche was precies 75 jaar geleden. Op 8 juni 1948 kreeg de Porsche 356 ‘No. 1’ zijn algemene exploitatievergunning. Voor Ferry Porsche was dit een droom die uitkwam. De droom van een sportwagen die nog nooit eerder had bestaan. Dit is de ondernemersgeest die de sportwagenfabrikant tot op de dag van vandaag kenmerkt. Al 75 jaar is Porsche ‘Driven by Dreams’. Gisteren vierde de sportwagenfabrikant zijn voorbeeldige succesverhaal in vijf bedrijven samen met pioniers en medereizigers van de afgelopen decennia. Oliver Blume, gastheer en voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG, opende om 22.00 uur (CET) een spectaculaire liveshow op de Porscheplatz in Zuffenhausen, in het hart van het merk. “Pioniersgeest en passie – dat is waar het bij Porsche om draait. We combineren traditie en innovatie. We kijken altijd met moed vooruit , maar we vergeten nooit wie we zijn en waar we vandaan komen. Al 75 jaar vinden we onszelf voortdurend opnieuw uit. Terwijl we trouw blijven aan onszelf en onze waarden. Alleen door voortdurend te veranderen is Porsche Porsche gebleven”, concludeerde Blume.

Aan het einde van zijn toespraak kondigde hij dr. Wolfgang Porsche aan, die al vele jaren voorzitter van de raad van commissarissen is. Dr. Porsche werd naar het podium gereden in de sportwagen waarmee de eerste steen van de Porsche-legende werd gelegd. Voormalig coureur Mark Webber bestuurde de 356 ‘No. 1’ Roadster met het stichtende familielid dat al lang een voorbeeld is van het merk. “Porsche maakt dromen waar. Keer op keer zijn we erin geslaagd om onze klanten te verrassen en te inspireren. Met fascinerend design. Met baanbrekende technologie. Met indrukwekkende kwaliteit. Al 75 jaar”, zei Dr. Wolfgang Porsche voor 800 genodigden tijdens de eerste akte: ‘Heritage’. In de volgende vier aktes legden hedendaagse getuigen, merkambassadeurs en Porsche-vertegenwoordigers uit 75 jaar merkgeschiedenis zich toe op de onderwerpen ‘Zeitgeist’, ‘Performance’, ‘Pioneering Spirit’ en ‘Dreams’. Tussen de toespraken van Oliver Blume, Dr. Wolfgang Porsche, Head of Design Michael Mauer, Dr. Frank-Steffen Walliser, Head of Overall Vehicle Architecture en merkambassadeur Timo Bernhard, genoot het publiek van spectaculaire podiumshows bestaande uit muziek, licht en choreografie. De show ging gepaard met rij-actie in de sportwagens die verband hielden met de betreffende act. Keer op keer illustreerde de avond de grote rol die dromen bij Porsche hebben gespeeld. Dromen die uitkwamen dankzij dappere en gepassioneerde pioniers. Dromen die al 75 jaar verankerd zijn in het Porsche-DNA. Dromen die de oorsprong waren van onvergetelijke momenten.

Porsche Mission X: weer een droom voltrekt
zich Bij Porsche hebben innovatieve conceptcars altijd de basis gelegd voor de toekomst. De sportwagenfabrikant zet deze traditie voort met deze nieuwste conceptstudie. Mission X is een spectaculaire herinterpretatie van een hypercar, met Le Mans-achtige deuren die naar voren openen en een krachtige, efficiënte elektrische aandrijflijn. dramatisch ogende tweezitter vierde zijn première op 8 juni 2023 – de vooravond van de opening van de tentoonstelling ’75 jaar Porsche Sports Cars’ in het Porsche Museum in Stuttgart-Zuffenhausen. “De Porsche Mission X is een technologiebaken voor de sportwagen van de toekomst. Hij neemt de fakkel over van iconische sportwagens van de afgelopen decennia: zoals de 959, de Carrera GT en de 918 Spyder ervoor, biedt de Mission X een cruciale impuls voor de evolutionaire ontwikkeling van toekomstige voertuigconcepten”, zegt Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG. “Durven dromen en droomauto’s zijn voor ons twee kanten van dezelfde medaille: Porsche is alleen Porsche gebleven door voortdurend te veranderen.” Michael Mauer, Head of Style Porsche, zegt: “De Mission X is een duidelijke toewijding aan de kern van het merk. De voortdurende, verbeterde expressie van onze merk- en productidentiteit is een belangrijk kompas voor ons om door de ontwikkeling van onze serieproductiemodellen te navigeren. De conceptstudie symboliseert een symbiose van onmiskenbaar autosport-DNA met een luxueuze totaalindruk.” Gedetailleerde informatie over de Mission X is te vinden op https://porsche.link/230608-en

Porsche doneert € 1.800.000 aan ‘Make-A-Wish’
Al 75 jaar maakt Porsche de dromen van sportwagenliefhebbers over de hele wereld waar. Ook de sportwagenfabrikant heeft zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen – ook buiten de fabriekspoorten. Zo werkt Porsche samen met de non-profitorganisatie ‘Make-A-Wish’ en internationale Porsche-bedrijven om de dromen en wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren over de hele wereld waar te maken. Ter gelegenheid van het jubileum doneert het bedrijf € 1.800.000 om de komende drie jaar 356 wensen in vervulling te laten gaan, in een verwijzing naar de eerste Porsche 356. De vervulling van een wens die hen na aan het hart ligt, en de spannende reis die dit met zich meebrengt, kan kinderen en hun families een positief gevoel van hoop geven in een moeilijke tijd. De eerste 75 wensen moeten in 2023 in vervulling gaan. De sportwagenfabrikant is van plan om de verhalen achter de wensen en de vervulling ervan met het publiek te delen. ‘Make-A-Wish’ is een organisatie die sinds 1980 wereldwijd actief is en de wensen van meer dan 500.000 kinderen in meer dan 50 landen heeft vervuld.

Speciale tentoonstelling opent een kosmos vol dromen
Als onderdeel van de jubileumshow, de speciale tentoonstelling ‘Driven by Dreams. 75 Years of Porsche Sports Cars’ werd ook ceremonieel geopend in het Porsche Museum in Stuttgart-Zuffenhausen. Tijdens een reis door de Porsche-kosmos ervaren bezoekers van dichtbij de evolutie van het merk gedurende 75 jaar sportwagengeschiedenis. Tot en met 7 januari 2024 kunnen gasten genieten van spannende verhalen over de pioniersgeest, technische hoogstandjes en moed. Tussen de proloog en de epiloog behandelt de speciale tentoonstelling vele onderwerpen van het heden en de toekomst. De focus ligt op die mensen die achter het merk staan. Mensen die, zoals Ferry Porsche, geloofden in hun dromen, in het bereiken van grote dingen en in het implementeren van grote ideeën. Omdat veel dromen hun oorsprong vinden in de nacht en eindeloos zijn zoals de kosmos zelf, presenteert het Porsche Museum de hoofdrolspelers van de speciale tentoonstelling aan de nachtelijke hemel.

Porsche mijlpaal in het jubileumjaar
De vijf miljoenste Porsche is van de band gerold op het hoofdkantoor in Stuttgart-Zuffenhausen – een 911 Targa 4 GTS in Nightbluemetallic. In het jubileumjaar van “75 jaar Porsche sportwagens” viert Porsche ook de mijlpaalverjaardag van “60 jaar 911”. Sinds zijn presentatie op de International Motor Show (IAA) in september 1963 heeft de 911 enthousiasme gewekt: met zijn iconische design en incompArable rijervaring, het heeft zichzelf gebrand in het collectieve geheugen van sportwagenfans over de hele wereld. Het vijf miljoenste Porsche-model komt in het bezit van een Belgische klant.

Een succesverhaal van meer dan 400 pagina’s
Het officiële boek ter gelegenheid van het jubileum is nu te koop. ‘Driven by Dreams: 75 Years of Porsche Sports Cars’ is een gezamenlijk project van uitgeverijen Delius Klasing en Edition Porsche Museum dat zijn lezers meeneemt op een reis door de tijd. In 400 pagina’s worden ze getrakteerd op inzichten in 75 inspirerende verhalen over mensen wiens dromen en ideeën hen ertoe brachten iets bijzonders te bereiken. Lezers zullen ontdekken wat Porsche CEO Oliver Blume en Head of Design Michael Mauer denken over het verleden, het heden en de toekomst, en over de tijd zelf. Samen kijken ze uit naar het jaar 2048 en het 100-jarig bestaan van Porsche. Het linnen gebonden boek is verkrijgbaar in het Duits en Engels. De adviesprijs in Duitsland is € 75,00. Meer informatie is beschikbaar op https://shop.porsche.com/

Roadshows en vieringen over de hele wereld
Op 10 en 11 juni 2023 viert Porsche zijn sportwagenjubileum op het ‘Festival of Dreams’ op de Hockenheimring. Hier kunnen bezoekers de hele wereld van Porsche ervaren. Ook de speciaal voor het jubileumjaar ontworpen ‘Driven by Dreams’ Heritage Truck maakt hier een stop. De mobiele tentoonstelling brengt het jubileum naar vele andere landen voor en na deze stop in eigen land. Op de Dreamers Plaza, midden op het festival op de Hockenheimring, vertellen beroemdheden als supermodel Toni Garrn en rallylegende Walter Röhrl over hun dromen. Van 13 tot en met 16 juli 2023 viert het Goodwood Festival of Speed de verjaardag van de sportwagenfabrikant. Elk jaar trekt het grootste autosportevenement in zijn soort ter wereld ongeveer 180.000 internationale fans naar West Sussex aan de zuidkust van Engeland. Dit jaar speelt Porsche de hoofdrol op Goodwood. Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum staat een Porsche-sculptuur van kunstenaar Gerry Judah centraal op het Festival of Speed. Tweeënhalve maand later, van 28 september tot 1 oktober 2023, wordt de Porsche Rennsport Reünie gehouden op de WeatherTech Raceway Laguna Seca in Californië. Op het circuit bij Monterey vindt de cultbijeenkomst voor de zevende keer plaats. Bezoekers kunnen een spannende reeks sportwagenhoogtepunten verwachten uit het verleden, het heden en de toekomst van Porsche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait