2023 – GR H2 Racing Concept

TOYOTA GAZOO Racing onthult “GR H2 Racing Concept” tijdens de 24 uur van Le Mans.

 

Tijdens een persconferentie van de Automobile Club de l’Ouest (ACO) op het Circuit de la Sarthe in het westen van Frankrijk op 9 juni, onthulde Toyota Motor Corporation-voorzitter Akio Toyoda voor het eerst het prototype van het waterstofmotorvoertuig “GR H2 Racing Concept”.

Ontwikkeld met toekomstige concurrentie in het vizier, werd de onthulling van het prototype aangespoord door een recente aankondiging van de ACO, de organisator van de 24 uur van Le Mans, dat het voertuigen met waterstofmotoren zou toestaan om te concurreren – naast brandstofcel elektrische voertuigen – in de waterstofcategorie van de race.

Tijdens de persconferentie feliciteerde Toyoda de ACO met de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans (Le Mans) uithoudingsrace en sprak hij zijn dankbaarheid uit voor de mogelijkheid om auto’s tijdens de race aan te scherpen.

Toyota rijdt sinds ronde 3 van het seizoen 2021 met een Corolla met waterstofmotor in de Super Taikyu Series en racete in december 1500 met dezelfde auto in de IDEMITSU 2022 SUPER ENDURANCE 2022 op het Chang International Circuit in Thailand. Door dit te doen, heeft het zijn technologieën aangescherpt in de ruwe omgeving van de autosport en, met gelijkgestemde partners in en buiten de auto-industrie, zijn inspanningen versneld voor het produceren, transporteren en gebruiken van waterstof in de richting van de realisatie van een koolstofneutrale samenleving. Toyota is van plan om dergelijke inspanningen voor het maken van steeds betere auto’s in de autosport en het realiseren van een koolstofneutrale samenleving verder te bevorderen en het kijkt ernaar uit om de uitdaging van een nieuwe generatie Le Mans 24-races aan te gaan.

De “GR H2 Racing Concept” zal tijdens de race te zien zijn in ACO’s “H2 Village” op de locatie van Le Mans. (Tentoonstellingsperiode: vrijdag 9 juni, van 9.30 uur lokale tijd tot zondag 11 juni)

‘GR H2 Racing Concept’ voertuig overzicht

Aandrijflijn

Waterstofmotor + Hybride systeem

Dimensies

Lengte (mm)

5.100 mm

Breedte (mm)

2.050 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait