DS 9 M.Y. 23: ELEGANTIE, CULTUUR EN VERFIJNING VOOR EEN NIEUWE ERVARING VAN DE KUNST VAN HET REIZEN

  • Voor het modeljaar 2023 verandert de DS 9 met de introductie van DS IRIS SYSTEM, het nieuwe multimediasysteem DS Automobiles en nieuwe interieurafwerkingen.
  • Op de Franse markt bestaat het gamma uit de drie specificaties, RIVOLI +, OPÉRA en de ESPRIT DE VOYAGE Collection, met een exclusief licht Pearl Grey-interieur.
  • De DS 9-reeks is volledig geëlektrificeerd met twee plug-in hybride E-TENSE 250- en E-TENSE 4×4 360-aandrijflijnen met op de weg prijzen tussen 67.000 en 87.000 euro.
  • De mogelijkheid om deze nieuwe functies te verkennen wordt aangeboden tijdens testritten in de regio Lyon door het ervaren van de Franse kunst van het reizen genieten van de fijnere dingen in het leven.

 

 

Nieuwe DS IRIS SYSTEM multimedia

Naast een nieuw ontwerp van het instrumentendisplay krijgt de DS 9 M.Y. 23 de nieuwe DS IRIS SYSTEM multimedia. Deze beschikt over een volledig herziene interface die volledig kan worden geconfigureerd en gepersonaliseerd, en is responsief, gelikt en wordt geholpen door natuurlijke spraakherkenning van IRIS. Het 12″-touchscreen met hoge resolutie toont een menu dat bestaat uit widgets om toegang te krijgen tot alle functies met een enkele beweging die 3D-verbonden navigatie, airconditioning, digitale audiobronnen en alle ritgegevens regelt. Met dit gebruiksvriendelijke scherm kunt u ook een 360°-weergave zien, geleverd door nieuwe digitale camera’s met hoge resolutie, of toegang krijgen tot de functies Mirror Screen, CarPlay en Android Auto via Wi-Fi of via USB C-poorten.

Connected Navigation helpt de bestuurder door de beste route te kiezen. Het bewaakt de verkeersomstandigheden en berekent de beste routes in realtime. Het scherm toont gevarenzones, waaronder snelheidscontroles (afhankelijk van de wetgeving van het land), weersvoorspellingen, plaats en prijzen van tankstations of de locatie van openbare parkeerplaatsen en laadstations. Voor openluchtparkeren toont DS IRIS SYSTEM het waarschijnlijkheidsniveau van het vinden van een parkeerplaats straat voor straat in grote steden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd.

DS IRIS SYSTEM is verbonden met de MyDS mobiele app waarmee u bestemmingen van de smartphone naar het scherm van de DS 9 kunt sturen, de voorconditionering van de cockpitventilatie of het opladen van de batterij kunt programmeren, de status van de batterijlading of gegevens van eerdere ritten kunt raadplegen, proactieve onderhoudswaarschuwingen kunt ontvangen of digitale afstandsbediening kunt gebruiken om de deuren te vergrendelen en te ontgrendelen, Doe de lichten aan en laat de claxon klinken.

Nieuwe OPÉRA-specificatie

In Frankrijk bestaat het gamma uit drie uitrustingsniveaus: RIVOLI+, OPÉRA en ESPRIT DE VOYAGE Collection.

De RIVOLI + -specificatie biedt alle elegantie en verfijning van de DS 9 met verwarmde, masserende en gekoelde voorstoelen, het Extended Safety Package met DS DRIVE ASSIST Level 2 semi-autonoom rijden, het DS IRIS SYSTEM multimedia, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION cameragestuurde demping en park assist voor en achter met 360 Vision. Het interieur bestaat uit Basalt Black nerf lederen stoelen, deurpanelen in ruitpatroon Basalt Black nappaleder, een mistral nappaleder dashboard, een middenconsole in Basalt Black nappaleder en een Basalt Black nerf lederen stuurwiel.

Dit topaanbod van de OPÉRA introduceert veel standaarduitrusting, technologie zoals DS ACTIVE SCAN SUSPENSION cameragestuurde demping, het Extended Safety Pack met DS DRIVE ASSIST level 2 semi-autonoom rijden, DS DRIVER ATTENTION MONITORING en DS NIGHT VISION, en comfortgericht zoals het FOCAL Electra-geluidssysteem®, het DS Lounge Pack voor achterpassagiers, inclusief de Premium Lederen middenarmsteun achter, de hoofdsteunen van de lounge voor de buitenste stoelen, een beleefdheidsknop om de passagiersstoel voorin van de achterbank naar voren te verplaatsen, verlengde automatische airconditioning met twee zones en verwarmde, masserende en gekoelde buitenste achterstoelen, evenals het schuifdak, de kofferklep, de verwarmde voorruit en het alarm.

Deze nieuwe OPÉRA-specificatie wordt aangeboden met drie interieurs in opvallende kleuren: RUBY RED OPÉRA, BASALT BLACK OPÉRA en een nieuwe PEARL GREY OPÉRA.

De elegantie van OPERA wordt belichaamd door nappalederen stoelen met een DS-logo in reliëf op de voorkant van de hoofdsteun, de achterbank, de middenconsole en het grote dashboard, ongeacht de gekozen kleur. De RUBY RED en BASALT BLACK interieurs krijgen ook exclusieve Art Leather bekleding voor een aantrekkelijk uiterlijk. Ook nieuw voor DS 9 M.Y. 23, de alcantara® hemelbekleding krijgt een Pebble Grey-kleur, waarbij de cockpit in een zacht licht baadt.

DS 9 OPÉRA wordt aangeboden voor de prijs van 75.600 euro voor de E-TENSE 250 plug-in hybride aandrijflijn en 85.450 euro voor de E-TENSE 4×4 360-versie.

ESPRIT DE VOYAGE Collection: opmerkelijke expertise

De ESPRIT DE VOYAGE Collection is verkrijgbaar op DS 9 M.Y. 23. Net als bij high fashion huizen en in lijn met de Franse reiskunst, toont DS Automobiles unieke verfijning gekenmerkt door een exclusief licht lederen interieur.

Lichte en felle kleuren maken het interieur compleet met stoelen die volledig zijn uitgevoerd met Pearl Grey Nappa lederen horlogebandbekleding. De middenconsole, het dashboard en de bekleding van het deurpaneel zijn allemaal uitgevoerd in Pearl Grey Nappa Leather.

De hemelbekleding is volledig bekleed met Pebble Grey Alcantara® en ook de portierarmleuningen nemen deze Pearl Grey-kleur over, net als de vlecht op de vloermatten voor en achter, die een speciale Zéphir-stiksel laten zien.

Op het paneel onder het centrale scherm is het Pearl Grey-nappaleder in reliëf voorzien van een techniek die is ontwikkeld door de ambachtslieden van DS Automobiles om deze unieke vorm te verlichten. Clous de Paris, geërfd van de iconische geguillocheerde reliëfinzetstukken van Parijse horlogemakers, markeert de locatie van DS DESIGN STUDIO PARIS van waaruit stralen een kaart van Europa volgen. Dit ontwerp gemaakt voor de ESPRIT DE VOYAGE Collectie is op meerdere manieren uitgevoerd voor deze Collectie. Deze lijnen worden herhaald op de dorpels en badges voor de voordeuren, evenals door lasergravure op de spiegelbehuizingen.

De hoogwaardige materialen begeleiden andere cockpitfuncties met een Basalt Black nerf lederen stuurwiel, een Basalt Black Nappa Leather dashboard top en een Black Alcantara® achterplank.

Uiterlijk valt de E-TENSE 250-versie op met nieuwe 19″ CHAMBORD-wielen met matte Anthra Grey-bekleding, terwijl het E-TENSE 4×4 360-model de 20″ MÜNCHEN-wielen behoudt die zijn uitgerust met Michelin Pilot Sport 4S-banden.

DS 9 M.Y. 23 ESPRIT DE VOYAGE is verkrijgbaar in vier kleuren: Crystal Pearl, Midnight Blue, Platinum Grey en Perla Nera Black.

In Frankrijk wordt de DS 9 ESPRIT DE VOYAGE aangeboden voor de prijs van 77.150 euro voor de E-TENSE 250 plug-in hybride aandrijflijn en 87.000 euro voor de E-TENSE 4×4 360-versie.

100% plug-in hybride aandrijflijnen tot 360 pk

De DS 9 M.Y. 23 is een 100% plug-in hybride met 250 pk en 360 pk sterke vierwielaandrijving.

Aan de top van het gamma heeft de DS 9 M.Y. 23 E-TENSE 4×4 360 een 4-cilinder, 200 pk motor en twee elektromotoren, een van 110 pk (geïntegreerd in de versnellingsbak aan de voorkant) en de andere 113 pk (gekoppeld aan de achteras), met een intelligente vierwielaangedreven transmissie. De 15,6 kWh-batterij profiteert van geavanceerd beheer om energie te besparen voor verschillende toepassingen.

De topsnelheid van de DS 9 M.Y. 23 E-TENSE 4×4 360 is elektronisch begrensd op 250 km/u, met de mogelijkheid om alleen al elektrisch 140 km/u te bereiken. De 0 naar 100 km/u wordt afgelegd in 5,6 seconden en de 1.000 meter lange start-stop wordt afgelegd in 25,4 seconden.

In de emissievrije modus legt de DS 9 M.Y. 23 E-TENSE 4×4 360 65 kilometer af op de WLTP-stadscyclus of 62 kilometer op de gecombineerde WLTP-cyclus. Het brandstofverbruik is beperkt tot 1,5 liter / 100 km met CO2 emissies gehomologeerd tot 35 g/km volgens de WLTP-cyclus.

DS 9 E-TENSE 250 beschikt over een 200 pk PureTech 4-cilinder motor, ondersteund door een 80 kW (110 pk) elektromotor. De batterij van 15,6 kWh kan tot 84 kilometer afleggen volgens de WLTP-stadscyclus (EAER City gebruikt door de belastingdienst) of tot 74 kilometer volgens de gecombineerde WLTP-cyclus. De 7,4 kW-boordlader maakt het mogelijk om van 0 tot 100% te laden in 2 uur en 23 uur.

CO2 de emissies dalen tot slechts 22 g/km bij een gehomologeerd brandstofverbruik van 1,0 liter/100 km volgens de gecombineerde WLTP-cyclus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait