Op naar een 25ste zege voor BMW in de 24 uur van Spa-Francorchamps?

Spa-Francorchamps. BMW M Motorsport is klaar om dit weekend deel te nemen aan de 24 uur van Spa-Francorchamps (BEL), met een grote, eersteklas groep coureurs en teams die ernaar streven om de 25e algemene overwinning in de Ardennen mee naar huis te nemen voor het merk BMW. Met 24 overwinningen tot nu toe is BMW al recordwinnaar en de omstandigheden om het succesverhaal voort te zetten in de grootste GT3-race ter wereld zien er zeer goed uit. In de Pro-categorie strijden BMW M Team WRT en ROWE Racing met elk twee BMW M4 GT3’s en 12 BMW M fabrieksrijders zondag om de hoogste podiumplek. In totaal staan er zeven BMW M4 GT3’s op de startgrid.

Het Belgische BMW M Team WRT rijdt voor het eerst met de BMW M4 GT3 op hun thuiswedstrijd en zet in totaal vier wagens in. In de twee Pro-auto’s rijden de Belgische coureurs Maxime Martin, Dries Vanthoor en Charles Weerts hun thuisrace. Ze krijgen gezelschap van Valentino Rossi (ITA), Sheldon van der Linde (RSA) en Augusto Farfus (BRA). BMW M Team WRT heeft dit seizoen pech gehad in de races van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS (GTWC) Endurance Cup en wacht nog steeds op hun eerste podiumplaats. Daarentegen beleefden ze een zeer succesvol eerste raceweekend van de Sprint Cup op Brands Hatch (GBR) met in totaal drie podiumplaatsen – waaronder Valentino Rossi’s eerste in de GTWC. De 24h van Spa-Francorchamps is het hoogtepunt van het seizoen in zowel de GTWC Europe als de Intercontinental GT Challenge. In deze series vierde BMW M Team WRT een een-tweetje in de vorige race van het seizoen in Kyalami (RSA).

 

ROWE Racing kan bogen op een indrukwekkend palmares, zowel op Spa-Francorchamps als in het huidige GTWC Europe Endurance-seizoen. Het team heeft in de Ardennen twee keer gewonnen (2016 & 2020) en is nog twee keer tweede geworden (2018 & 2019). Dit seizoen leiden Philipp Eng (AUT), Marco Wittmann (GER) en Nick Yelloly (GBR) het klassement van de Endurance Cup na hun overwinning in Monza (ITA) en derde plaats in Le Castellet (FRA). Op de tweede plaats eindigden de leden van het BMW Junior Team en de BMW M-fabrieksrijders Dan Harper (GBR), Max Hesse (GER) en Neil Verhagen (USA) ook op het podium in Monza en met hun derde plaats in de rijdersstand leveren ze een belangrijke bijdrage aan de leiding van ROWE Racing in de teamstand van de Endurance Cup.

 

Buiten de Pro-categorie rijdt Team WRT met een BMW M4 GT3 in de Gold Cup en één in de Bronze Cup. Walkenhorst Motorsport, winnaar van Spa 2018, neemt ook deel aan de Bronze Cup met een BMW M4 GT3. De 24 uur van Spa-Francorchamps begint op zaterdag 1 juli om 16.30 uur CEST.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait