ZOUTE GRAND PRIX VERZAMELT VOOR DE EDITIE 2023 ALLE ACTIVITEITEN OP HET STRAND EN AAN DE ZEEDIJK.

Gloednieuw Albertplein wordt meer dan ooit ‘place m’as-tu vu’ met bouw van de ZOUTE GALLERY by EY, een indrukwekkend strandpaviljoen. Vanaf dit jaar ook combo tickets te koop

 

Voor de 13e editie van de Zoute Grand Prix, die dit jaar doorgaat van donderdag 5 t.e.m. zondag 8 oktober, pakt de organisatie uit met een belangrijke innovatie! Anders dan vorig jaar, waar het event verspreid was over 3 locaties, worden alle onderdelen van de Zoute Grand Prix Week dit jaar geconcentreerd op de zeedijk en in twee indrukwekkende strandpaviljoenen. Deze worden opgebouwd op het strand tussen De Wielingen en het Albertplein. Blikvanger is de gloednieuwe en maar liefst 8000M2 grote ZOUTE GALLERY by EY, opgebouwd aan het Albertstrand, in het verlengde van het geheel vernieuwde Albertplein. De buitenkant van het paviljoen zal, net als het plein, worden voorzien van wit-donkergrijze ‘striping’. Hierdoor loopt het plein als het ware over in het paviljoen en krijgt de hele site een indrukwekkende uitstraling. Dit paviljoen verzamelt alle historische wagens van de Zoute Grand Prix. De 5000M2 grote PRADO ZOUTE by Kindy Capital die iets verderop wordt opgebouwd aan de Wielingen zal net als vorig jaar onderdak bieden aan de wagens van vandaag en die van de toekomst. Uiteraard is er in beide paviljoenen ook ruim aandacht voor kunst in al zijn andere vormen. Ook de wagens die deelnemen aan de Zoute Rally by stow en de Zoute GT Tour zullen op de zeedijk voor de paviljoenen defileren. Hierdoor wordt de 600 meter tussen de Wielingen en het Albertplein het ‘walhala’ voor liefhebbers van kunst op vier wielen.

Ontdek hier de moodvideo rond het nieuwe concept = https://www.youtube.com/watch?v=DyUE8AWMwJc

 

Ook het combi ticket is nieuw dit jaar. Met dit ticket heb je toegang tot beide paviljoenen en sta je op de eerste rij voor de passage van de rally en de GT-Tour. Geen betere manier om de honderden unieke historische en moderne wagens van zeer dichtbij te bewonderen.

 

De Zoute Grand Prix gaat door van donderdag 5 t/m zondag 8 oktober 2023. Alle info en tickets op www.zoutegrandprix.be

Nieuw – ZOUTE GALLERY by EY aan het vernieuwde ‘Place m’as tu vu’

Blikvanger wordt de ZOUTE GALLERY by EY. Deze ruim 8.000M2 grote tent verrijst op het strand tegenover het geheel vernieuwde Albertplein. De buitenkant van het paviljoen zal, net als het plein, worden voorzien van wit-donkergrijze ‘striping’. Hierdoor loopt het plein als het ware over in het paviljoen en krijgt de hele site een indrukwekkende uitstraling. De ZOUTE GALLERY by EY verzamelt alle historische wagens van de Zoute Grand Prix. Daarbij de 120 wagens die op zondag onder de hamer gaan op de ZOUTE SALE by Bonhams, maar ook unieke stukken die door de constructeurs ter beschikking worden gesteld. Het belooft een ‘mirage’ te worden aan historische wagens.

Geen heden zonder verleden, dus zal 600meter verder ook de PRADO ZOUTE by Kindy Capital herrijzen. In dit 5000M2 grote paviljoen staat het heden en de toekomst tentoongesteld, met ook dit jaar ronkende namen als Bentley, Ferrari, Porsche, … .

Belangrijkste ‘BONHAMS historic car sales’ van het jaar

Vorig jaar klokte de ZOUTE SALE by Bonhams af op maar liefst 22 miljoen Euro, voor 80 verkochte wagens. Hiermee was de veiling in Knokke-Heist de grootste van het jaar in Europa voor het prestigieuze veilinghuis. Het zette de Zoute Grand Prix Week voor eens en voor altijd internationaal op de kaart. Voor dit jaar wist Bonhams maar liefst 120 unieke wagens te verzamelen. Deze gaan, nadat het grote publiek hen 4-dagen heeft kunnen bewonderen, op zondagmiddag onder de hamer. Iedereen verwacht dat ook dit jaar records zullen sneuvelen.

 

Combi-tickets voor een hele dag autoplezier

Door het samenbrengen van alle activiteiten op de zeedijk, wordt de aankoop van een combi-ticket voor beide paviljoenen extra interessant. Zo kan je als bezoeker tussen 8u en 14u steeds terecht in de PRADO ZOUTE by Kindy Capital. En wanneer daar het VIP-programma begint kan je tot 19u ‘savonds (21u op donderdag en 17u op zondag) terecht in de ZOUTE GALLERY by EY. Daarenboven zit je op de eerste rij wanneer de wagens van de ZOUTE RALLY by Stow en de ZOUTE GT TOUR langs de start – en aankomstgrid op de zeedijk defileren. Een combi-ticket kost €75 per persoon

 

 

ZOUTE GRAND PRIX 2023

Van donderdag 5 t.e.m. zondag 8 oktober

Voor meer informatie en tickets die je toegang geven tot de verschillende events kan je terecht op www.zoutegrandprix.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait