ALPINE A110 S ENSTONE EDITION: GELIMITEERDE SERIE VERVAARDIGD IN HET VK EN GEBOUWD IN DIEPPE

  • Alpine onthult zijn nieuwe gelimiteerde serie A110 S Enstone Edition op 5 juli, ter gelegenheid van de Grote Prijs Formule 1™ van Groot-Brittannië 2023 in Silverstone.
  • De A110 S Enstone Edition viert de uitmuntendheid en expertise van de twee fabrieken van Alpine in Enstone (F1) in het Verenigd Koninkrijk en Dieppe (A110) in Frankrijk.
  • De cockpit is voorzien van carbon onderdelen die in Enstone zijn gemaakt in dezelfde werkplaats en met hetzelfde materiaal dat ook voor de Formule 1™-auto’s wordt gebruikt: het vizier, de middenconsole en de legplank geven hem zijn unieke karakter.
  • De gelimiteerde serie, in een beperkte oplage van 300 stuks, is verkrijgbaar in twee tinten matgrijs in een exclusieve combinatie met een matzwart dak dat kan worden voorzien van een elegante Union Jack.
  • De 300 pk sterke motor van de A110 S geeft de Enstone Edition een acceleratie van 4,2 seconden (0-100 km/u) en een topsnelheid tot 275 km/u op het circuit (met optionele Aero-kit).
  • Alpine opent op 6 juli de bestellingen voor de A110 S Enstone Edition bij Alpine Centers in België voor een prijs van € 85.000 inclusief btw.

“De A110 S Enstone Edition, die tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië in Silverstone zal worden voorgesteld, onderscheidt zich door een sportieve elegantie en een zeer Britse techniciteit. Dit exclusieve juweel, ‘crafted in Enstone’ en gebouwd in Dieppe, biedt autosportliefhebbers een unieke kans om toegang te krijgen tot de uitmuntendheid en expertise van Alpine F1” , legt Emmanuel Al Nawakil, VP Alpine Sales, Network & Launching, uit.

De A110 profiteert van unieke F1-expertise

Met meer dan 30 jaar ervaring in de Formule 1 ontwikkelt de Alpine-fabriek in Enstone vandaag de onderdelen en geavanceerde technologieën voor het BWT Alpine F1® Team. Het carbon dat in de eenzitter van Alpine wordt gebruikt, is terug te vinden in de cockpit van de A110 S Enstone Edition, als eerbetoon aan zijn expertise in de autosport.

Achter het stuur van de A110 S Enstone Editionzijn in de zwarte microvezelcockpit met grijze stiksels carbon onderdelen verwerkt die afkomstig zijn van dezelfde werkplaatsen die ook voor de eenzitters van Alpine worden gebruikt. Deze exclusieve ervaring wordt uitgebreid en versterkt met – voor het eerst in een A110 – een interieur dat vervaardigd is met authentieke carbon onderdelen afkomstig van de ontwerptools, mallen en autoclaven van de Alpine F1-fabriek in Enstone: het vizier getooid met de beroemde pijlvormige A,de middenconsole met de handtekening van het BWT Alpine F1® Team en de legplank.

Een plaatje, genummerd van 1 tot 300, toont trots de exclusiviteit van elke auto en de sportieve herkomst van de cockpitmaterialen. Elke eigenaar ontvangt een echtheidscertificaat van de fabriek in Enstone, ondertekend door het BWT Alpine F1® Team.

De Britse elegantie van een exclusieve A110 S voor sportieve uitstapjes

De A110 S Enstone Edition waagt zich aan een combinatie met een exclusief mat tweekleurig koetswerk. De twee tinten matgrijs – donker ‘Gris Tonnerre’ en licht ‘Argent Mercure’ – contrasteren met een uniek matzwart dak. Om de Britse roots van Alpine te benadrukken, siert een elegante Union Jack, verkrijgbaar in glanzend zwart of matzwart, het dak van deze A110 S. Het wordt standaard aangeboden in het Verenigd Koninkrijk en als optie in Frankrijk en andere landen.

De A110 S Enstone Edition benadrukt zijn sportieve elegantie met matzwarte 18″ velgen GT Race en zilverkleurige Brembo®-remklauwen voor een nog verfijndere styling. De omhullende Sabelt Racing®-zetels zijn exclusief geborduurd met het opschrift Enstone Edition, wat het sportieve DNA van deze gelimiteerde serie onderstreept. Andere opvallende kenmerken zijn een optionele Aero-kit en carbon zijruitjes achteraan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait