ROME E-PRIX: STOFFEL VANDOORNE SCOORT PUNTEN VOOR ACHTSTE PLAATS NA SOLIDE TERUGSLAG

  • Stoffel Vandoorne startte vanaf de 18e plaats op de grid en bleef opklimmen om uiteindelijk punten te scoren voor de achtste plaats in extreem moeilijke omstandigheden
  • Jean-Eric Vergne, die het slachtoffer werd van een opeenstapeling in het middenveld vlak nadat hij in de top 10 was doorgebroken, behoudt de vijfde plaats in de tussenstand van het rijderskampioenschap
  • De double-header om het kampioenschap te beslissen is over twee weken in Londen

De tweede race van de Rome E-Prix vond vanmiddag plaats bij temperaturen van 38 graden Celsius met 60 graden baantemperatuur. Het belangrijkste doel voor de DS PENSKE-coureurs was om na een moeilijke kwalificatie op te schuiven in het veld, met Jean-Eric Vergne als 12Þ en Stoffel Vandoorne down in 18Þ.

Vergne wist zich in de tweede ronde een weg naar de top 10 te vechten, maar een spectaculair incident aan de voorkant van het veld zou repercussies hebben tot in de hele volgorde, en de merkambassadeur van DS Automobiles beschadigde zijn voorvleugel als gevolg van een contact dat niet zijn schuld was. Vergne moest de pits in om de voorkant van de auto te wisselen en sloot weer aan in 21St plaats. Na enkele snelle ronden met zijn DS E-TENSE FE23 – waaronder de snelste ronde van de race – kwam hij in 17 over de geblokte vlagÞ plaats.

Stoffel Vandoorne was op zijn beurt verantwoordelijk voor een van de meest spectaculaire comebacks tijdens de E-Prix van Rome, vanaf 18Þ naar een uiteindelijke achtste plaats aan de finish. Hierdoor kon hij wat punten scoren en het weekend met een positieve noot afsluiten voordat hij naar de finale van het kampioenschap ging. DS PENSKE behoudt zijn voorlopige vijfde plaats in het teamkampioenschap.

In slechts twee weken tijd eindigt seizoen 9 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap in Londen, waar ook twee races te zien zijn.

 

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

“We sluiten een lang weekend in Rome af met twee races die voor ons vrij gelijkaardig waren. Vandaag was weer een lastige ontmoeting, met een teleurstellende kwalificatie maar een mooie terugslag in de eigenlijke race. Onze gridposities hebben opnieuw invloed gehad op onze race. Als je in het midden van het peloton begint, zit je midden in het gevecht met alle risico’s van dien. De dag verliep slecht voor JEV, die de neus van zijn auto beschadigde en de pits in moest. Stoffel vocht hard en zette een geweldige terugslag neer vanaf 18Þ naar de achtste plaats. Vanaf nu concentreren we ons gewoon op Londen om dit intense seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten.”

 

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“Dat was een wedstrijd om snel te vergeten. Ik ging naar de binnenkant van Rene Rast om hem te passeren, maar er was een valpartij vooraan en toen stapelde iedereen zich op. Ik remde zo laat mogelijk om in te halen en er was helemaal niets dat ik kon doen om het contact te vermijden. Ik moest de pits in om de voorkant van de auto te wisselen, omdat het te gevaarlijk was om door te gaan zoals het was. Daarna was het een eenzame race voor mij, maar we hebben in ieder geval wat nuttige gegevens verzameld voor Londen, wat zou moeten helpen om onze prestaties te verbeteren.”

 

Stoffel Vandoorne, regerend Formule E-kampioen:

“We hebben wat punten gescoord, daar ben ik blij om. Maar over het algemeen is het een moeilijk weekend geweest. We hebben een paar verschillende dingen geprobeerd in de kwalificatie, die niet het resultaat hebben bereikt dat we wilden. In de race ging het echter een stuk beter en konden we een goede snelheid hebben. Ik slaagde erin om voorbij verschillende andere coureurs te komen, we hadden een solide strategie en we beheerden de energie goed. Naast onze achtste plaats was deze race erg nuttig voor het begrijpen van onze auto. We hebben punten kunnen scoren, maar in de finale van het kampioenschap moeten we absoluut werken aan de kwalificatie.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles in de Formule E is gekomen:

  • 103 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait