Koenigsegg STEG GT1 Racer Tops Milestone Goodwood Verkoop:

Bonhams|Cars vierde zijn 30-jarig jubileum van de veiling van verzamelaarsauto’s op het Goodwood Festival of Speed (vrijdag 14 juli) met een aantal belangrijke verkopen om de zeer speciale mijlpaal te markeren.

Het was in 1993 dat het veilinghuis – onlangs omgedoopt tot Bonhams|Cars – organiseerde zijn allereerste verkoop op het inaugurele festival en, om het succes van de samenwerking te benadrukken, was de indrukwekkende verkoop van vandaag de 66e gehouden in Goodwood’s portfolio van evenementen van wereldklasse.

In totaal kwamen er 240 partijen onder de hamer, beginnend in de ochtend met 150 partijen automobilia en eindigend met 90 partijen verzamelauto’s in de middag.

In totaal verdiende het 30-jarig jubileum Goodwood Festival of Speed Sale £ 10,65 miljoen.

Het onbetwiste hoogtepunt was de verkoop van de volledig unieke 2007 Koenigsegg CCGT GT1 Competition Coupé voor £ 3.319.000. De verbluffende racer werd gecreëerd door het Zweedse supercarbedrijf om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans – plannen die werden stopgezet door een wijziging in de technische reglementen.

Een andere opvallende verkoop zag een ontmantelde Aston Martin DB1964 uit 5 – zoals beroemd gemaakt door James Bond – een nieuwe eigenaar vinden die graag een totaal restauratieproject wilde voor £ 326.000, ruim boven de hoogste schatting.

Andere opvallende hoogtepunten waren de succesvolle verkoop van twee Mercedes-Benz SLR McLaren supercars: een Roadster voor £ 327.750 en een ‘Crown Edition’ Coupé voor £ 379.500. Hun populariteit benadrukt nogmaals de sterke vraag naar recentere high-performance exotica.

Uitstekende resultaten tijdens de Automobilia Sale van de ochtend waren een prachtige selectie krasmodellen van Gerald Wingrove MBE, waarvan velen voor ongeveer £ 20.000 werden verkocht, opnieuw ruim boven hun hoogste schattingen.

“Omdat het de 30e verjaardag is van onze allereerste veiling op Goodwood, hoopten we echt op een aanzienlijke verkoop en dus zijn we natuurlijk blij dat we de Koenigsegg voor zo’n uitstekende prijs hebben verkocht,” zei Tim Schofield, Head of Motoring in het Verenigd Koninkrijk bij Bonhams |Cars. “Het is een echte unicorn supercar, die moeilijk te waarderen was, maar ik heb het gevoel dat de prijs die we hebben behaald zijn opmerkelijke statuur meer dan waard is.

“Elders was er veel belangstelling voor de intrigerende Aston Martin DB5-projectauto en ik wil de nieuwe eigenaar het allerbeste wensen met wat ongetwijfeld een geweldig uitdagende en lonende restauratie zal worden.”

Een voorbeeld van Bonhams|De volgende Goodwood-verkoop van Cars – die begin september op The Revival komt – een enorm belangrijke zending die een van de hoogtepunten op die veiling zal zijn, werd onthuld en tentoongesteld in de verkoopruimte van het Festival of Speed. De iconische Martini-liveried RSR Coupe ‘R7′, is een van de meest illustere racende Porsches met een opmerkelijke vierde plaats in de 24 uur van Le Mans in 1973.

Ook de tweede productie die Land Rover bouwde – 1948 chassis 860002 – was te zien naast Mario Andretti’s 1978 wereldkampioenschap winnende Lotus-Cosworth Type 79, die onder de hamer komt bij Bonhams |Cars’ spraakmakende On The Grid Sale op het Yas Marina Circuit tijdens de seizoensafsluiter van de FORMULE 1® ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX.

Ook te zien was een Ford GT die vriendelijk was geleend door de wereldberoemde auto- en sociale persoonlijkheid Shmee150, versierd met een speciale livery ontworpen door de Britse popartiest en visuele maximalist Lhouette. Het originele kunstwerk zal op 18 oktober worden verkocht in Bonhams’ Pop X Culture-veiling in Londen om geld in te zamelen voor het goede doel Campaign Against Living Miserably (CALM).

Bonhams : Goodwood Festival of Speed

 

Bonhams|De volgende verkoop van Cars is The Quail Auction die plaatsvindt in Californië op 18 augustus met de volgende Britse verkoop voor het Beaulieu National Motor Museum tussen 2-3 september – een week voordat de gerespecteerde RSR onder de hamer komt op de Goodwood Revival Sale (9-10 september).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait