GIMS QATAR: Wereldwijde merken en autopremières zorgen voor een niet te missen inaugurele gebeurtenis in Doha

GIMS QATAR: Wereldwijde merken en autopremières zorgen voor een niet te missen inaugurele gebeurtenis in Doha

  • GIMS Qatar verwelkomt in oktober 30 gerenommeerde automerken op zijn debuutevenement in Doha
  • Exposanten onthullen 10 productpremières; bezoekers als een van de eersten die de nieuwste innovaties in de branche ervaren
  • De show loopt van 5 tot 14 oktober en valt samen met de door Doha georganiseerde FORMULE 1® QATAR AIRWAYS QATAR GRAND PRIX 2023
  • De inschrijvingen voor exposanten zijn nu geopend voor de show in Genève in februari 2024, ter ere van de 100e verjaardag van de eerste internationale editie.
  • Het evenement in Genève biedt een platform om huidige en toekomstige auto-innovatie te promoten

Doha en Genève, 25 juli 2023 – Qatar Tourism en de Geneva International Motor Show (GIMS) zijn verheugd om 30 wereldwijde automerken te verwelkomen op de inaugurele GIMS Qatar, gehouden in Doha van 5 tot 14 oktober 2023. De sterke vraag van exposanten weerspiegelt het innovatieve, eerste evenementconcept van GIMS, dat nieuwe normen stelt voor trans-continentale autoshows en natuurlijk een aanvulling vormt op de marketingstrategieën van grote OEM’s en leveranciers.

 

Autoliefhebbers die de show bijwonen, krijgen de kans om als een van de eersten 10 baanbrekende nieuwe auto’s te zien, die zullen worden onthuld van de 30 exposerende merken. Bovenop het hele bekroonde Doha Exhibition and Convention Center (DECC), zullen nog eens vier prominente locaties een gevarieerde en meeslepende festivalervaring bieden voor bezoekers en gasten. GIMS zal nu beginnen met het toewijzingsproces van de ruimte na de sluiting van de registraties eind juni. Deelnemende merken worden de komende weken onthuld op de social media kanalen van GIMS.

 

Qatar heeft een sterke en groeiende staat van dienst in het hosten van grote evenementen en conferenties. Eerder dit jaar organiseerde Qatar in maart het 9e jaarlijkse Destination Wedding Planners Congress, ’s werelds grootste B2B-evenement voor bestemmingsbruiloften. Daarnaast vond de Doha Jewellery and Watches Exhibition, het enige B2B- en B2C-evenement in zijn soort in de regio en met de deelname van meer dan 500 lokale, regionale en internationale merken, plaats in februari in de DECC, de locatie waar GIMS Qatar zal plaatsvinden.

 

Berthold Trenkel, Chief Operating Officer bij Qatar Tourism, zei: “Met zijn brede selectie van uitzonderlijke hotels, spannende excursies en boeiende bezienswaardigheden is Qatar de ideale locatie om het allereerste GIMS in te wijden dat buiten zijn thuisland wordt gehouden. Qatar heeft een ongelooflijk momentum behouden sinds het einde van de FIFA World Cup TM vorig jaar, verwelkomde een recordaantal bezoekers en handhaafde zijn sportieve erfenis door middel van meerdere wereldwijde sportevenementen die in de eerste helft van het jaar hebben plaatsgevonden. We maken ons op voor een spannende sociale kalender in de komende maanden en we zien dat Qatar goed op weg is om tegen 2030 de snelst groeiende toeristische bestemming in de regio te worden.

 

Sandro Mesquita, CEO van de Geneva International Motor Show, zei: “De spanning neemt toe voor de eerste editie van de Qatar-show in Doha, die nu slechts een paar maanden verwijderd is. We liggen op schema om van het evenement de nieuwe, eersteklas autoshow voor het Midden-Oosten te maken en de kloof tussen de opwindende auto-industrie in het oosten en westen te overbruggen. Qatar Tourism, GIMS en onze partners zijn blij met de uitstekende ondersteuning die we hebben ontvangen van wereldwijde merken. Voor ons is het een indicatie van het hoge niveau van vertrouwen en loyaliteit dat ze hebben in het GIMS-model. Een van onze exposanten heeft sinds 1924 deelgenomen aan elke editie van de Autosalon van Genève en is net zo enthousiast om met ons mee te gaan naar Doha.

 

Beginnend met een exclusieve openingsceremonie en galadiner op 5 oktober, verwelkomt GIMS Qatar de media van de wereld op 6 oktober, voordat het van 7 tot 14 oktober voor het publiek wordt geopend. Het evenement is georganiseerd om samen te vallen met de FORMULA 1 ® QATAR AIRWAYS QATAR GRAND PRIX 2023, die ook van 6 tot 8 oktober in Doha wordt gehouden. Het volledige GIMS Qatar-evenementenprogramma wordt binnenkort onthuld. Activiteiten omvatten een forum voor de toekomst van auto-ontwerp, gehouden in het Nationaal Museum van Qatar. Er zullen ook offroad-avonturenervaringen zijn in Sealine Desert, rijden en rijden op het Lusail International Circuit en de kans om een ‘best of the best’ galerij van klassieke auto’s te bezoeken.

 

Qatar is en blijft gastheer van enkele van ’s werelds meest spraakmakende sportevenementen, zoals de FIFA World Cup Qatar 2022™ en de FORMULA 1 ® QATAR AIRWAYS QATAR GRAND PRIX 2023. Met state-of-the-art faciliteiten, een bekroonde nationale luchtvaartmaatschappij en luchthaven, naadloze openbaarvervoersnetwerken, open visumbeleid voor toerisme en een strategische centrale locatie, is Qatar snel in opkomst als een uitstekende bestemming voor grote wereldwijde evenementen.

 

GIMS Genève 2024 – Auto. Toekomst. Nu

 

Vooruitkijkend naar 2024 verwelkomt GIMS exposantenregistraties voor zijn show in Genève in februari. Van 26 februari tot 3 maart 2024 zullen bezoekers getuige zijn van de geschiedenis terwijl het evenement een mijlpaal viert 100-jarig jubileum als een internationale show in 1924. Hoewel de show zal reflecteren op zijn verleden, is de aandacht stevig gericht op het evoluerende mobiliteitslandschap. Als zodanig heeft de show de ‘Auto. Future. Nu’ slogan om de rol van het evenement als voorvechter van auto-innovatie te weerspiegelen.

 

Leden van de pers worden uitgenodigd om deel te nemen aan GIMS op 26 februari voor een exclusieve preview van de show, met een VIP-dag op 27 februari. De deuren gaan open voor het publiek van 28 februari tot en met 3 maart. Iedereen krijgt de kans om een reeks thematische ruimtes te ervaren, die elk de nadruk leggen op ontwikkelingsexcellentie en inzicht bieden in de toekomstige auto-industrie op een interactieve en meeslepende manier.

 

Mesquita voegde eraan toe: “Genève is een uitstekende gelegenheid, op deze speciale verjaardag, om te benadrukken waar de industrie naartoe gaat in de volgende eeuw. Het zal een platform zijn om het uitzonderlijke onderzoeks- en ontwikkelingswerk te laten zien dat bedrijven over de hele wereld ondernemen. Velen van hen zijn op een missie om de automobielsector zo schoon en efficiënt mogelijk te maken. Nu de inschrijvingen open zijn, kijken we ernaar uit om met potentiële exposanten samen te werken voorafgaand aan de show in februari.”

 

Over de Geneva International Motor Show (GIMS):

De Internationale Autosalon van Genève is sinds 1905 een springplank voor de toekomst van mobiliteit. Het wordt algemeen erkend als de belangrijkste autoshow in Europa en is een van de meest prestigieuze en invloedrijke shows ter wereld. Met de lancering van GIMS Qatar breidt de Geneva International Motor Show zijn merk uit naar een nieuwe locatie, Doha. De organisator en rechthebbende van het GIMS is het in Genève gevestigde Comité permanent du Salon international de l’automobile Foundation.

 

Over Qatar Toerisme: Qatar Tourism is de
officiële overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en promotie van het toerisme in Qatar, waardoor de exponentiële groei van de sector wordt vergemakkelijkt. Qatar is een bestemming waar mensen van de wereld samenkomen om een uniek aanbod te ervaren op het gebied van kunst, cultuur, sport en avontuur, gericht op familie en zakelijke bezoekers, geworteld in Service Excellence. Qatar Tourism streeft ernaar de hele toeristische waardeketen te stimuleren, de lokale en internationale bezoekersvraag te laten groeien, inkomende investeringen aan te trekken en een multiplicatoreffect in de binnenlandse economie te stimuleren. De Qatar Tourism Strategy 2030 stelt een ambitieus doel om tegen 2030 meer dan zes miljoen internationale bezoekers per jaar aan te trekken, waardoor Qatar de snelst groeiende bestemming in het Midden-Oosten is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait