Hongkongse miljardair Calvin Lo op een missie om Azië stevig op de Formule 1-kaart te zetten

Londen, VK – De miljardair uit Hongkong die een van de teams steunt die bieden op een nieuwe plek op de F1-grid, zegt dat hij vastbesloten is om Azië op de autosportkaart te zetten.

 

Calvin Lo zegt dat hij graag zou zien dat er nog veel meer Grand Prix-circuits op het continent worden geïntroduceerd. Dit jaar zijn er drie F1-races in Azië, ’s werelds grootste continent – de GP’s van Singapore en Japan, en een derde in Azerbeidzjan, dat zich uitstrekt over Oost-Europa en West-Azië.

 

Een autosportacademie van wereldklasse om de Aziatische coureurs en monteurs van de toekomst op te leiden, zou ook een doelwit zijn, zegt Lo.

 

De zakenman, investeerder en filantroop, die CEO is van ’s werelds grootste levensverzekeringsmakelaar, R. E. Lee International, heeft al financiële banden met een bestaand F1-team.

 

Nu heeft hij zijn steun gegeven aan een team dat zich heeft aangemeld voor een plek op de F1-grid in 2026, waarbij het bestuursorgaan van de sport FIA naar verwachting zeer binnenkort een beslissing zal nemen over biedingen.

 

Daarnaast zijn er gesprekken geweest over de mogelijkheid dat Lo betrokken raakt bij een tweede bestaand F1-team.

 

“Om de Formule 1 echt mondiaal te maken, mogen we dit deel van de wereld niet vergeten”, zei hij.

Lo zei dat de sport “een nieuw tijdperk was ingegaan met groeiende populariteit en een nieuwe generatie fans” en voegde eraan toe dat “er nog veel kansen onbenut blijven in de F1.”

 

“Ik vind het geweldig dat de Formule 1 niet alleen een onemanshow is; maar eerder een groep extreem getalenteerde mensen die samenkomen, toegewijd aan één doel,” zei hij.  

 

De charismatische 46-jarige miljardair probeert F1-races bij te wonen wanneer hij maar kan en was eerder vip-gast bij Grand Prix in Singapore, Shanghai, Maleisië, Monaco, Silverstone, Montreal en Melbourne.

 

Zijn favoriete F1-coureur aller tijden is Michael Schumacher en hij noemt hem als de reden waarom hij 20 jaar geleden een passie voor autosport ontwikkelde nadat hij “gefascineerd” was door zijn winnende manieren op het circuit.

 

De vastberadenheid van Schumacher om te slagen inspireerde Lo om succesvol te zijn in de zakenwereld

De heer Lo is CEO van R.E. Lee International, ’s werelds grootste levensverzekeringsmakelaar, gevestigd in Hong Kong, gespecialiseerd in grote hoeveelheden levensverzekeringsdekking voor ultra-vermogende particulieren en bedrijven voor estate planning doeleinden.

 

Naast het runnen van zijn bedrijven, besteedt hij veel van zijn tijd aan goede doelen die hem na aan het hart liggen. Hij heeft The 195 Project opgericht, een wereldwijd diverse denktank, waarvan het doel is om bestaand onderzoek uit te breiden over hoe de wereldeconomie zich kan aanpassen en reageren op de nasleep van COVID-19, met een bijzondere focus op het helpen van ontwikkelingslanden om te herstellen.

 

Zijn persoonlijke liefdadigheidsstichting, The CFL Initiative dat is vernoemd naar de heer Lo, is speciaal opgericht voor zijn filantropische doelen, waaronder het welzijn van dieren, kinderen en het milieu.

 

Naast de Formule 1 zijn zijn passies golf en fotografie, en zijn geliefde 12-jarige dochter die hij elke dag afzet en ophaalt van school.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait