Škoda Auto steunt Tour de France Femmes avec ZWIFT

  • Škoda Auto is de officiële hoofdpartner en voertuigleverancier van ’s werelds grootste wielerwedstrijd voor vrouwen
  • 154 renners leggen 956 kilometer af in acht etappes
  • Škoda Auto sponsort ook de groene trui voor de leider van het puntenklassement
  • Trofeeën van het Škoda Design-team worden uitgereikt aan winnaars van het algemeen klassement en het puntenklassement
  • Unieke Enyaq Coupé Respectline getoond om gedeelde waarden van diversiteit, gelijkheid en eerlijkheid te promoten

Mladá Boleslav, 21 juli 2023 – Voor de tweede keer is Škoda Auto de belangrijkste partner en voertuigaanbieder van de Tour de France Femmes avec ZWIFT, die van 23 tot en met 30 juli in Frankrijk plaatsvindt en 956 kilometer aflegt. De Tsjechische autofabrikant levert 34 volgwagens met plug-in hybride aandrijflijn en volledig elektrische aandrijvingen. De samenwerking tussen Škoda Auto en ’s werelds grootste vrouwenwielerwedstrijd onderstreept hun wederzijdse inzet voor eerlijkheid, gelijkheid en diversiteit. Škoda Auto presenteert de Enyaq Coupé Respectline tijdens de Tour de France Femmes avec ZWIFT, de uniek ontworpen auto symboliseert deze waarden en zal de wielrenners vergezellen tijdens de slotetappe.

Maren Gräf, bestuurslid van Škoda Auto voor mens en cultuur, benadrukt: “Wij bij Škoda Auto zijn er trots op een toegewijde supporter te zijn van de Tour de France Femmes avec ZWIFT en het vrouwenwielrennen van wereldklasse. We kijken nu al uit naar de indrukwekkende prestaties van de internationale topsporters en vele spannende momenten op de baan. Tegelijkertijd staan we achter de wereldwijde wielergemeenschap in het pleiten voor respect, gelijke kansen en eerlijkheid. De Enyaq Coupé Respectline belichaamt deze toewijding en we zijn verheugd dat dit speciale voertuig de racers naar de finish zal begeleiden.”

Tweede Tour de France Femmes avec ZWIFT wordt vergezeld door 34 Škoda’s Op 23 juli vertrekken 154 rensters van 22 zevenkoppige vrouwenploegen vanuit de Franse stad Clermont-Ferrand. De renners leggen 956 kilometer af over acht etappes. In de zevende etappe klimmen ze naar een hoogte van 2.110 meter en bedwingen ze de iconische Pyreneeënpas Col du Tourmalet. De race eindigt op 30 juli in Pau, waar de winnaars trofeeën ontvangen die door Škoda Design zijn gemaakt.

Škoda zal een vloot van 34 volgwagens inzetten, waaronder de Octavia iV, Superb iV en Enyaq iV. De Enyaq Sportline iV zal dienen als de Rode Auto, van waaruit de organisatoren de actie op het circuit zullen overzien.

De Enyaq Coupé Respectline – een symbool van diversiteit
De debuut Tour de France Femmes avec ZWIFT vorig jaar speelde een cruciale rol in het verkrijgen van extra publieke belangstelling voor professioneel vrouwenwielrennen, waardoor het streven naar gendergelijkheid werd bevorderd. Tegen deze achtergrond presenteert Škoda Auto de Enyaq Coupé Respectline tijdens de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Het doel van het unieke vehikel is het bevorderen van de rechtvaardige en eerlijke behandeling van iedereen, ongeacht afkomst, nationaliteit, leeftijd, geslacht, geslacht, geloof, seksuele geaardheid, genderidentiteit of andere persoonlijke kenmerken. In Frankrijk begeleidt de Enyaq Coupé Respectline de renners naar de finish van de laatste achtste etappe.

We Love Cycling-platform biedt achter de schermen inzicht in de Tour de France Femmes avec ZWIFT
Het online fietsplatform WeLoveCycling biedt fans boeiende inzichten in de tweede Tour de France Femmes avec ZWIFT. De Poolse deelneemster Katarzyna Niewiadoma zal updates geven op sociale media. Ze werd vorig jaar derde in de race en wordt getipt om dit jaar bij de koplopers te horen. Bezoekers van de site kunnen ook deelnemen aan een wedstrijd om een professionele fiets of een authentieke groene trui te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait