DS AUTOMOBILES SLUIT FORMULE E SEIZOEN 9 AF IN DE TOP 5 VAN HET TEAMSKAMPIOENSCHAP

  • Stoffel Vandoorne is zondag in de tweede race van de London E-Prix als vijfde geëindigd
  • Aan het einde van seizoen 9 hebben DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT de vijfde plaats in het teamkampioenschap bezegeld
  • Jean-Eric Vergne sluit het jaar af met een respectabele vijfde plaats in het rijdersklassement

 

De laatste race van seizoen 9 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap, die zondag in Londen plaatsvond, stelde Stoffel Vandoorne in staat om de vorige dag goed te maken. Aan het einde van een felbevochten race op een deels nat ExCel London-circuit wist de DS Automobiles-coureur zijn DS E-TENSE FE23 aan het einde van de race in de top vijf te plaatsen.

Na een succesvolle kwalificatie gaf Stoffel zichzelf enkele goede kansen door vanaf de vijfde plaats op de grid te starten. De Belg wist deze kans optimaal te benutten. In zeer lastige omstandigheden demonstreerde de wereldkampioen van 2022 al zijn talent en de effectiviteit van de door DS Performance ontwikkelde puur elektrische eenzitter door op een mooie vijfde plaats te eindigen. Daarmee maakte hij zijn ambities waar door het jaar met een positieve noot af te sluiten.

Jean-Eric Vergne kampte echter met een gebrek aan grip. Hij moest noodgedwongen de pits in om banden te wisselen en moest genoegen nemen met 22Nd plaats. Toch kon de kampioen van 2018 en 2019 zich troosten met een eervolle vijfde plaats in het rijdersklassement. Om nog maar te zwijgen van zijn prachtige overwinning in India eerder dit seizoen.

Aan het einde van hun eerste jaar van samenwerking mogen DS Automobiles en haar partner PENSKE AUTOSPORT zich tot de topteams in het kampioenschap rekenen, nadat ze als vijfde in het algemeen klassement zijn geëindigd.

Na een seizoen 2023 vol wendingen zijn alle ogen nu al gericht op 2024. De eerste E-Prix van seizoen 10 staat gepland voor 13 januari in Mexico.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“Nogmaals, het is moeilijk om commentaar te geven op de daadwerkelijke race. De regen had invloed op de start, die meerdere keren werd uitgesteld, en bepaalde vervolgens ook de race zelf. De coureurs hadden gelijk om voorzichtig te zijn en geen grote risico’s te nemen, dus er waren niet veel inhaalbewegingen. Stoffel startte op P5 en eindigde op P5, wat ons de punten opleverde die nodig waren om ook P5 in het teamklassement te behouden. Wat JEV betreft, hij had problemen met zijn banden en moest stoppen om ze te wisselen, waardoor hij veel plaatsen verloor. Eén ding is zeker, we gaan de komende maanden allemaal keihard werken om onze positie volgend seizoen te verbeteren! Vanavond rest alleen nog de winnaars te feliciteren: Jake Dennis in het rijdersklassement en Envision Racing in het ploegenklassement. Ze verdienen echt hun succes.”

 

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“Het was een moeilijke dag voor mij. Ik had last van een aanzienlijk gebrek aan grip tijdens de eerste helft van de race, waardoor ik de pits in moest om de achterbanden te wisselen. Daarna had ik weinig meer om op te hopen. Nu moeten we ons concentreren op volgend jaar. Dus ik ben blij dat we nog een paar maanden voor de boeg hebben om vooruitgang te boeken en wat ontwikkelingen binnen te halen. We hadden een aantal goede momenten in het midden van het seizoen en eindigden als vijfde in zowel het rijders- als het teamklassement, maar het is duidelijk dat we het in 2024 beter willen doen!”

 

Stoffel Vandoorne, wereldkampioen Formule E 2022:

“Het was goed dat we zondag de punten konden pakken voor de vijfde plaats; Het was een mooie manier om het seizoen af te sluiten. We begonnen met een zeer goede kwalificatiesessie; De vijfde plaats was absoluut het beste gridresultaat dat we vandaag hadden kunnen behalen. Met de lastige omstandigheden die ons te wachten stonden, was het belangrijk om vooraan in het veld op gang te komen. Het rijden van vandaag was een echte uitdaging omdat er heel weinig grip en zicht was op het circuit. We hebben een zeer solide race neergezet dankzij ons goede tempo en een effectieve strategie met name de Attack Mode. Nu gaan we hard werken om volgend jaar nog sterker terug te komen.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles in de Formule E is gekomen:

  • 105 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait