Van Europa tot Latijns-Amerika: de Citroen C3 Rally2 is de ster van de show

De Citroën C3 Rally2 is een benchmark in zijn categorie; een nationaal en internationaal succesverhaal dat elk voorbijgaand seizoen zijn sterke punten blijft tonen. Met de #C3Rally2Family die een groeiend aantal overwinningen en podiumplaatsen verzamelt, biedt de mid-season break een perfect moment om na te denken over alle verschillende campagnes wereldwijd.

 

In WRC2 begon huidig kampioenschapsleider Yohan Rossel het jaar goed met back-to-back overwinningen in Monte-Carlo en Kroatië. Het volgende uitstapje van de Fransman is tijdens de epische Rally van Finland van 3-6 augustus. Hij krijgt gezelschap van de veelbelovende jonge Spanjaard Alejandro Cachon. In zijn eerste seizoen van WRC2 na het winnen van de PEUGEOT Rally Cup Iberica, heeft Cachon een aantal indrukwekkende prestaties neergezet.

 

De C3 Rally2 heeft recente podiumplaatsen en overwinningen behaald in een aantal prominente nationale kampioenschappen in Europa. Maxine Potty (PH Sport) leidt het Belgisch rallykampioenschap met drie overwinningen en vier podiumplaatsen uit acht rally’s. Andrea Crugnola (F.P.F. Sport) is halverwege het seizoen ongeslagen in Italië en wint de titel met nog drie speelronden te gaan. In Spanje heeft Diego Ruiloba (Sports&You) in zijn eerste seizoen met de C3 Rally2, op slechts 22-jarige leeftijd, een verbluffend tempo laten zien. Met slechts een voorsprong van negen punten op de kampioenschapsleider is de serie klaar voor een spannende ontknoping.

 

In Latijns-Amerika won C3 Rally2-coureur Ricardo Cordero op briljante wijze de Sierras del Sur Rally en leidt momenteel het Mexicaanse rallykampioenschap en het FIA NACAM Zone Rally Championship. De broers Pedro en Alberto Heller zijn respectievelijk eerste en tweede in het Copec Rallymobil-kampioenschap in Chili, dat een aantal spectaculaire grindwegen kent.

 

In Frankrijk heeft het Franse rallykampioenschap van 2023 een fantastische show neergezet met vier grote talenten in de voorhoede. Halverwege het seizoen is Yoann Bonato (CHL Sport Auto) de huidige leider, voor Eric Camilli (PH Sport) en Hugo Margaillan (CHL Sport Auto). Net buiten dit voorlopige podium staat Leo Rossel (PH Sport) de winnaar van de Stellantis Motorsport Rally Cup 2022, wiens seizoen uitstekend is begonnen. Er is heel weinig om al deze coureurs te scheiden, met slechts een gat van 22 punten tussen Yoann en Leo – en alles om voor te spelen tot het einde van het seizoen.

 

Om de coureurs in staat te stellen al hun talent te laten zien, zijn er de afgelopen maanden verschillende testsessies uitgevoerd, met meer gepland voor na de zomer. De ontwikkelingsteams zetten hun missie voort om de auto voortdurend te verbeteren, waarbij hun werk gericht is op het ontgrendelen van nog meer prestaties tegen de Rally2-concurrentie.

Didier Clement, Customer Racing Director Stellantis Motorsport

“Ik ben erg blij om te zien dat de C3 Rally2 aan de top van zijn klasse blijft dankzij het voortdurende werk van onze ontwikkelingsteams en dat we zoveel succes hebben gehad over de hele wereld, zowel op eigen grondgebied als op veel verder grondgebied, zoals Latijns-Amerika. We zijn ons bewust van de kortetermijnontwikkelingen die we moeten maken om ons aan te passen aan de banden op gravel, maar ik maak me geen zorgen omdat we in het verleden in staat zijn geweest om ontwikkelingen in het verleden binnen een korte tijdspanne uit te voeren. Deze knowhow wordt versterkt door onze nationale en internationale overwinningen met de C3 Rally2, samen met al zijn rijders. Er staat een bijzonder spannend einde van het Franse kampioenschap in het verschiet, met Yoann Bonato, Eric Camilli, Hugo Margaillan en Leo Rossel die allemaal strijden om de topposities. In Spanje viel vooral de jonge Diego Ruiloba op dankzij enkele mooie prestaties. Hij staat momenteel vijfde, maar qua punten niet ver van de voorblijvers, dus er staat genoeg op het spel. Rest mij alleen nog om al onze coureurs en teams een uitstekend einde van het seizoen toe te wensen.”

 

Yohan Rossel (PH Sport), huidig leider in het WRC2-kampioenschap

“Voorlopig staan we aan de leiding in het kampioenschap, ondanks de resultaten in Estland, maar het doel is om klaar te zijn voor de Rally van Finland. Dat wordt een ongelooflijke ervaring voor mij als coureur, want het is de eerste keer dat ik er naartoe ga en ik denk dat het belangrijk is om wegen als deze zo snel mogelijk te ervaren. We werken hard; We kennen onze sterke en zwakke punten. Het doel is om tegen het einde van het seizoen alles stukje bij beetje op zijn plaats te zetten, zodat we in elke rally vooraan kunnen vechten. Over het algemeen zijn we het seizoen goed begonnen zonder fouten te maken; Nu moeten we zo doorgaan.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait