Terug naar zijn oorsprong: wereldpremière van de geheel nieuwe Toyota Land Cruiser

  • Toyota’s geheel nieuwe Land Cruiser richt zich op zijn traditionele sterke punten van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid om de zwaarste omstandigheden aan te kunnen

  • Nieuw model combineert het legendarische DNA van Land Cruiser met nieuwe technologieën om uitzonderlijke prestaties te leveren op en off-road
  • Het nieuwe body-on-frame GA-F-platform vormt de basis voor een aanzienlijke toename van de stijfheid van de carrosserie en het frame, waardoor de respons, het rijgedrag en de handling worden verbeterd
  • Eerste Land Cruiser met elektrische stuurbekrachtiging en nieuw ontkoppelend anti-roll bar-systeem
  • 2,8-liter dieselmotor voor een optimale balans tussen brandstofefficiëntie en prestaties – geëlektrificeerde versie met 48-Volt mild hybrid-technologie beschikbaar begin 2025

Toyota onthult vandaag met trots de geheel nieuwe Land Cruiser, een model dat rechtstreeks is gebaseerd op de originele kwaliteiten die de naam Land Cruiser al meer dan 70 jaar synoniem maken met kracht en betrouwbaarheid.

Het legendarische Land Cruiser DNA is gecombineerd met nieuwe technologieën om hogere prestatieniveaus te leveren, zowel off-road als in dagelijks gebruik. Het resultaat versterkt de wereldwijde reputatie van Land Cruiser als transport waarop u kunt vertrouwen om u veilig naar uw bestemming te brengen en u weer thuis te brengen, in de zwaarste omstandigheden.

Toyota opent in oktober de voorverkoop van de nieuwe Land Cruiser voor Europese klanten, waarbij de eerste leveringen in de eerste helft van 2024 worden verwacht.

 

Een trots erfgoed

De Land Cruiser werd 72 jaar geleden geboren als de “Toyota BJ”, op 1 augustus 1951. Kort daarna demonstreerde het zijn kracht en mogelijkheden door het eerste voertuig te worden dat met succes naar het zesde station op de hellingen van de berg Fuji klom.

Sindsdien is Toyota’s missie voor Land Cruiser om mensen een voertuig te bieden dat hen veilig en beveiligd naar hun bestemming brengt, zelfs in de zwaarste omgevingen. De verschillende ervaringen van klanten over de hele wereld zijn van onschatbare waarde gebleken bij het ontwikkelen van de essentiële sterke punten van de Land Cruiser op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en het vermogen om ruwe wegomstandigheden aan te pakken.

Het is misschien geen verrassing dat zijn blijvende wereldwijde reputatie het tot een van Toyota’s best verkochte modellen heeft gemaakt, met 11,3 miljoen verkopen tot nu toe *, in meer dan 170 landen en regio’s.

*Vanaf juni 2023 omvatten de cumulatieve en jaarlijkse verkoopvolumes de Lexus LX- en Lexus GX-modellen.

 

Fundamentele prestaties verbeterd met nieuw GA-F-platform

De nieuwe Land Cruiser behoudt zijn klassieke, robuuste body-on-frame constructie en volgt de grotere Land Cruiser 300 (niet beschikbaar in West-Europa) bij het overnemen van Toyota’s GA-F-platform, dat een sleutelrol speelt bij het aanzienlijk verbeteren van off-road prestaties.

Tegelijkertijd is het nieuwe model gemakkelijk te manoeuvreren en comfortabeler in conventioneel rijden op de weg, trouw aan Toyota’s toewijding om dit een voertuig te maken dat praktisch is en is afgestemd op de dagelijkse behoeften van klanten.

Het nieuwe frame is 50% stijver en de gecombineerde carrosserie- en framestijfheid is met 30% groter. Deze aanzienlijke verhogingen dragen bij aan een verbeterd reactievermogen, rijgedrag en rijcomfort. De basisprestaties van de ophanging zijn ook verbeterd, met name om te helpen zorgen voor een betere wielarticulatie – een belangrijke factor in off-road rijvaardigheid.

 

Nieuwe elektrische stuurbekrachtiging

Dit is de eerste Land Cruiser die gebruik maakt van een elektrische stuurbekrachtiging (EPS) systeem. Dit vermindert de hoeveelheid terugslag die kan optreden bij het rijden over ruw oppervlak en zorgt voor een soepelere, directere besturing en gemakkelijkere manoeuvreerbaarheid bij alle snelheden. Door EPS te gebruiken, kan de nieuwe Land Cruiser ook beschikken over Lane Tracing Assist als onderdeel van het Toyota Safety Sense actieve veiligheids- en rijhulppakket.

 

Antirolstang aan de voorzijde loskoppelen – een primeur van Toyota

De nieuwe Land Cruiser krijgt nog meer offroad-capaciteiten met een nieuwe ontkoppelende antirolstang aan de voorzijde. De technologie – SDM (Stabiliser with Disconnection Mechanism) – is een primeur van Toyota en stelt de bestuurder in staat om de status van de antirolstang (stabilisator) te wijzigen met behulp van een schakelaar op het dashboard. Deze flexibiliteit zorgt voor een betere rijeigenschappen op ruwe wegen en meer comfort en gemakkelijkere handling tijdens het rijden op de weg.

Upgrades voor de Multi-Terrain Monitor en Multi-Terrain Select bieden verdere ondersteuning bij het offroad rijden. Met behulp van een hoge resolutie camera en display geeft de Multi-Terrain Monitor de bestuurder een duidelijk zicht op het gebied direct rond en onder het voertuig; het Multi-Terrain Select-systeem past de prestaties van het voertuig automatisch aan de eisen van verschillende offroad-rijomstandigheden aan.

 

Nieuwe aandrijflijnen

De aandrijflijn weerspiegelt Toyota’s focus om ervoor te zorgen dat het model is ontworpen en ontworpen om de levensstijl en het levensonderhoud van mensen te ondersteunen, waardoor de lang gevestigde reputatie van het model op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid op en off-road wordt voortgezet.

In West-Europa wordt de nieuwe Land Cruiser geïntroduceerd met een 2,8-liter turbodieselmotor die is ontworpen voor een sterke balans tussen brandstofefficiëntie en prestaties. Hij produceert maximaal 204 DIN pk/150 kW en is gekoppeld aan een nieuwe achttraps Direct Shift automatische transmissie, waardoor hij de kracht heeft om lasten tot 3.500 kg te trekken. Begin 2025 zal een geëlektrificeerde aandrijflijn beschikbaar zijn die de krachtige en efficiënte dieselmotor combineert met 48-Volt mild hybrid-technologie.

 

Design: traditie vermengd met moderniteit

Traditie is vermengd met moderniteit om een tijdloze look te creëren die het vermogen van het voertuig om zware omstandigheden te weerstaan uitdrukt. De styling vangt ook de functionele schoonheid die te vinden is in de beste professionele tools.

De stevige stoere look drukt de “back to its origins” kwaliteit van de nieuwe Land Cruiser uit, maar is ook zeer praktisch met een vorm-volgt-functie benadering. Offroad-prestaties worden geholpen door kortere overhangen, gebeeldhouwde hoeken en een versmalde onderlichaam, en carrosseriedelen zijn ontworpen voor eenvoudige vervanging in geval van schade.

In profiel toont het exterieurontwerp een klassiek Land Cruiser-silhouet, met sterke horizontale lijnen. De totale lengte is 4.920 mm, de breedte 1.980 mm en de hoogte 1.870 mm; De wielbasis bedraagt 2.850 mm.

Het interieur biedt een keuze uit configuraties met vijf of zeven zitplaatsen, met een ontwerp dat de kracht en functionaliteit van een authentieke off-roader oproept. Dit is te zien in details zoals het horizontaal geplaatste instrumentenpaneel en schakelaars die zijn gevormd voor eenvoudige bediening, zelfs bij het rijden over uitdagend terrein.

Het zicht rondom van de bestuurder heeft voorrang gekregen, geholpen door de laag geplaatste kap, het horizontale instrumentenpaneel en een verlaagde gordellijn waarmee diepere zijruiten kunnen worden gemonteerd.

 

Geavanceerde veiligheidsvoorschriften

De nieuwe Land Cruiser profiteert van de nieuwste Toyota Safety Sense-systemen binnen een uitgebreid Toyota T-Mate-pakket van geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en technologieën die de belasting voor de bestuurder verminderen.

 

Land Cruiser Eerste Editie

De geheel nieuwe Land Cruiser wordt in Europa geïntroduceerd met een speciaal First Edition-model, dat exclusief beschikbaar is voor klanten om te reserveren tijdens de eerste voorverkoopperiode vanaf oktober dit jaar.

Deze gelimiteerde versie – er worden zo’n 3.000 exemplaren gebouwd voor Europa – benadrukt het erfgoed van de Land Cruiser met speciale stylingkenmerken en een no-nonsense offroadkarakter. Details zijn onder meer klassieke ronde koplampen en twee speciale bi-tone exterieurlakafwerkingen: Sand en Smoky Blue. Verdere details zullen dichter bij de pre-sales lancering worden verstrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait