Winnaar puntenklassement Lotte Kopecky ontvangt groene trofee van Škoda Design in de Tour de France Femmes avec ZWIFT

  • Nederlandse wielrenster Demi Vollering pakt eindzege in tweede Tour de France Femmes avec ZWIFT
  • De Belgische Lotte Kopecky reikte de groene trofee uit voor het winnen van het puntenklassement
  • Škoda Auto ondersteunde ’s werelds grootste professionele vrouwenwielerwedstrijd voor de tweede keer als officiële hoofdpartner en voertuigleverancier
  • Als symbool van diversiteit, gelijkheid en eerlijkheid begeleidde de Enyaq Coupé Respectline de racers naar de finish in Pau
  • 30/07/2023 – Tour de France Femmes avec Zwift 2023 – Etape 8 – Pau / Pau (22,6 km CLM) – KOPECKY Lotte (TEAM SD WORX) – Avec le maillot vert

Mladá Boleslav, 31 juli 2023 – De tweede editie van de Tour de France Femmes avec ZWIFT eindigde gisteren in Pau na acht etappes en 956 kilometer. De eindzege ging naar de Nederlandse renner Demi Vollering. De winnares van het puntenklassement, de Belgische Lotte Kopecky, ontving de groene trofee van Boheems kristal en gemaakt door het Škoda Design-team. Voor het tweede jaar op rij sponsorde de autofabrikant ’s werelds grootste professionele wielerwedstrijd voor vrouwen als officiële hoofdpartner en voertuigleverancier van het evenement. In deze hoedanigheid voorzag Škoda de organisatoren van 34 plug-in hybride en volledig elektrische voertuigen, waaronder de Octavia iV, Superb iV en Enyaq modellen, met de batterij-elektrische SUV als het leidende voertuig, de beroemde “Red Car”.

Maren Gräf, bestuurslid van Škoda Auto voor People & Culture, zegt: “Ik feliciteer de overall winnaar, Demi Vollering, en alle andere deelnemers oprecht met hun indrukwekkende prestaties in deze uitdagende en spannende wedstrijd. De Tour de France Femmes avec ZWIFT is een uitzonderlijk evenement dat een impact heeft die veel verder gaat dan sport: als de grootste professionele vrouwenwielercompetitie ter wereld, helpt het om de aandacht van het publiek te vestigen op deze geweldige sport en tegelijkertijd een licht te werpen op gelijkheid. We hebben dit evenement vanaf het begin gesponsord en ondersteund om onder andere diversiteit, gelijkheid en eerlijkheid verder te bevorderen. Onze toewijding aan deze waarden wordt ook belichaamd door onze Škoda Enyaq Coupé Respectline, die het peloton naar de finish begeleidde.”

Winnaar puntenklassement ontvangt groene trofee gemaakt door Škoda Design team
Škoda
Auto was opnieuw sponsor van de groene trui voor de leider van het puntenklassement. Lotte Kopecky sloot de tour af met de puntentrui en ontving de groene trofee van het Škoda Design-team. De kristallen sculptuur heeft scherp gedefinieerde lijnen die doen denken aan een fiets. De precisie en techniciteit verwijzen naar de parallellen tussen fietsen en autobouw. Het ontwerp werd tot leven gebracht in een uitgebreid glassnijproces met behulp van traditionele methoden door kristalspecialist Lasvit in Nový Bor.

Fietsers legden een zwaar parcours van bijna 1.000 kilometer
af
Tijdens het parcours van 956 km moesten internationale renners uit 27 landen vier vlakke etappes, twee heuvelachtige etappes en één bergetappe en een individuele tijdrit afleggen op weg naar de finish in Pau. Na hun start in Clermont-Ferrand veroverden ze een hoogteverschil van meer dan 14.000 meter en twee bergketens. Op de zevende van de acht etappes bereikten ze het hoogste punt van de baan op 2.110 meter hoogte en finishten ze in de Pyreneeën, de Col du Tourmalet. De rijders werden vergezeld door 34 hybride en volledig elektrische Škoda-modellen, waarbij de Enyaq iV diende als het leidende voertuig (“Red Car”) voor de racedirecteur, Marion Rousse.

Op weg naar eerlijke kansen: Škoda Enyaq Coupé Respectline
Om de publieke aandacht voor diversiteit, gelijkheid en eerlijkheid op alle gebieden van het leven te vergroten, werden de atleten vergezeld door de Škoda Enyaq Coupé Respectline op de laatste etappe van 22,6 km. Het doel van het unieke vehikel is het bevorderen van de gelijke en eerlijke behandeling van iedereen, ongeacht afkomst, nationaliteit, leeftijd, geslacht, genderidentiteit, geslacht, geloof, seksuele geaardheid of andere persoonlijke kenmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait