Maserati MCXtrema: het nieuwe racebeest van de Trident, onthuld op Monterey Car Week

Op vrijdag 18 augustus vond op het unieke en exclusieve podium van The Quail – waar elke zomer kenners en liefhebbers van over de hele wereld samenkomen op het schiereiland Monterey om uitstekend autodesign en -techniek te vieren – de wereldpremière van Maserati’s nieuwe creatie plaats: MCXtrema, een waar “beest” ontworpen voor het circuit – zonder typegoedkeuring om op de weg te rijden – is klaar om 730 pk aan vermogen te ontketenen, ingesloten in een ontwerp dat even verfijnd is in de harmonie van zijn lijnen als ontwrichtend, in termen van de durf van zijn vormen.

Het nieuwe wezen van de Trident is ontworpen als out of the box: slechts 62 exemplaren van deze limited-edition supersportwagen zijn geproduceerd, gewijd aan een geselecteerde, zeer veeleisende clientèle op het gebied van prestaties, verfijning van design, luxe – alle kenmerken van een Made in Italy-product – en extreme rijervaring.

De Maserati MCXtrema, gepresenteerd als de krachtigste circuitauto van het in Modena gevestigde merk, is een moedige en uitzonderlijke auto vanuit alle opzichten, ontworpen voor puristische verzamelaars en voor de trouwe klanten van het merk, die een nieuw “speeltje” aan hun garage willen toevoegen dat de kerbs van de meest opwindende circuits tijdens privétests kan opslokken.

Deze nieuwste creatie van het Italiaanse luxemerk komt voort uit de creatieve en technische samenwerking tussen het Centro Stile en het technische team van Maserati; het weerspiegelt de wens om een raceauto te creëren die in staat is om de erfenis van de glorieuze Maserati MC12 door te geven in de wereld van de competitie, om de toekomstige raceproductie van de Trident te inspireren.

In de woorden van Davide Grasso, CEO van Maserati: “Maserati MCXtrema is gemaakt met het doel om een ongelooflijk exclusief product aan te bieden dat een nieuw paradigma kan zetten voor onze circuitauto’s. Het project is gewijd aan een geselecteerde clientèle die bijzonder attent is op onderscheidende details, variërend van het meest verfijnde en innovatieve ontwerp tot uitzonderlijke prestaties. MCXtrema belichaamt de sportieve geest die typerend is voor het DNA van Maserati, een verklaring van een nieuwe weg voor ons merk, gewijd aan superieure productie en in staat om op te vallen in de wereld van luxe motorproductie met compromisloze prestaties”.

Maserati S.p.A.
Maserati produceert een compleet assortiment unieke auto’s, direct herkenbaar aan hun buitengewone persoonlijkheid. Dankzij hun stijl, technologie en aangeboren exclusieve karakter verrukken ze de meest veeleisende, veeleisende smaken en zijn ze altijd een maatstaf geweest voor de wereldwijde auto-industrie. Een traditie van succesvolle auto’s, die elk herdefiniëren wat een Italiaanse sportwagen maakt op het gebied van design, prestaties, comfort, elegantie en veiligheid, momenteel beschikbaar in meer dan 70 markten internationaal. De ambassadeurs van dit erfgoed zijn het vlaggenschip Quattroporte, de Ghibli-sportsedan, de Levante – de eerste SUV van Maserati – en de Grecale, de “alledaagse uitzonderlijke” SUV, allemaal modellen die worden gekenmerkt door het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit en uitstekende technische oplossingen. Een reeks uitgerust met 4-cilinder hybride aandrijflijnen – beschikbaar voor Ghibli, Grecale en Levante – V6- en V8-benzinemotoren, met achterwiel- en vierwielaandrijving, die het prestatie-DNA van het merk Trident belichamen, nu aangevuld met de Grecale Folgore, Maserati’s eerste volledig elektrische SUV. De top van het assortiment bestaat uit de MC20 supersportwagen en de MC20 Cielo spyder, aangedreven door de baanbrekende 100% Maserati Nettuno V6-motor, die voor het eerst F1-afgeleide technologieën in de krachtbron van een standaard productieauto integreert. De nieuwe GranTurismo is verkrijgbaar met zowel de krachtige V6-benzinemotor, afgeleid van de Nettuno, als een 100% elektrische versie: de GranTurismo Folgore, de eerste auto in de geschiedenis van het merk uit Modena die deze oplossing heeft overgenomen. Tegen 2025 zullen alle Maserati-modellen ook beschikbaar zijn in een volledig elektrische versie en zal het volledige Maserati-gamma in 2030 alleen op elektriciteit rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait