Lamborghini onthult volledig elektrische 4e Model Concept tijdens The Quail, A Motorsports Gathering

Het historische merk viert zijn 60eÞ Jubileum met het wereldwijde debuut van Lamborghini Lanzador, een visie voor het vierde model van het bedrijf dat het Ultra GT-segment introduceert

Sant’Agata Bolognese/Carmel-By-The-Sea, 19 augustus 2023 – Automobili Lamborghini onthulde gisteren tijdens The Quail, A Motorsports Gathering, het eerste puur elektrische vierde model concept van het bedrijf, de Lanzador, een Gran Turismo met 2+2 zitplaatsen met een hoge bodemvrijheid. De volledig elektrische concept car combineert de ultra-high-performance elementen van het vlaggenschip Revuelto[1] en de veelzijdigheid van de Urus[2], terwijl het een ongeëvenaarde ervaring aan boord biedt via nieuwe infotainmentfuncties.

De Lanzador is een vierwielaangedreven concept met een elektromotor op elke as die zorgt voor permanente volledig elektrische aandrijving in elke omstandigheid, ondergrond en rijstijl, met een piekvermogen van meer dan één megawatt. De energie wordt geleverd door een nieuwe generatie high-performance batterij, die ook zorgt voor een lange actieradius. De ontwerpers hebben de bedrijfsfilosofie over duurzame materialen overgebracht naar het interieur, wat de luxe uitstraling of kwaliteit en duurzaamheid niet in gevaar brengt. Zonder compromissen op het gebied van vermogen, rijplezier en prestaties is dit een volledig elektrische Lamborghini waar klanten elke dag van kunnen genieten.

“Het Lanzador-concept voldoet aan elk van de elementen die de eerste volledig elektrische Lamborghini moeten definiëren”, aldus Stephan Winkelmann, voorzitter en Chief Executive Officer van Automobili Lamborghini. “Het was belangrijk om de eerste visie van het vierde model te ontdekken tijdens het Quail-evenement om een blik in de toekomst te delen terwijl je omringd bent door de huidige Lamborghini-modellen die 60 jaar DNA van het bedrijf vertegenwoordigen.”

Naast de Lansador toonde Lamborghini een reeks modellen op The Quail, waaronder de 1.015 CV plug-in hybride Revuelto met een gloednieuwe V12-middenmotor, de avontuurlijke, all-terrain Huracán Sterrato[3] en de Super SUV, Urus Performante, die de snelste productie-SUV is die naar de Pikes Peak-top klimt (10:32.064), waarmee hij het vorige heuvelklimrecord uit 2018 van de Bentley Bentayga (10:49.902) verslaat.

In het jaar van Lamborghini’s 60e verjaardag heeft het bedrijf een nieuwe verkoop geregistreerd tot de eerste helft van 2023, met 5.341 geleverde voertuigen wereldwijd – 251 meer dan de H1-verkopen van vorig jaar. De Urus blijft het bestverkochte model met 3.241 stuks, gevolgd door de Huracán. Beide modellen zijn uitverkocht tot het einde van de productie. Deze resultaten komen op een cruciaal moment, nu Lamborghini de tweede fase van het Direzione Cor Tauri-programma ingaat, waarin het merk tot 1 9,2028 miljard EUR investeert – de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf.

[1] Brandstofverbruiks- en emissiewaarden van Huracán Sterrato; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,9 l/100km (WLTP); CO2-uitstoot gecombineerd: 337 g/km (WLTP)

[2] Brandstofverbruik en emissiewaarden van alle Urus-modellen; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,1-12,7 l/100km (WLTP); CO₂-uitstoot gecombineerd: 325-320 g/km (WLTP)

[3] Brandstofverbruiks- en emissiewaarden van Huracán Sterrato; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,9 l/100km (WLTP); CO2-uitstoot gecombineerd: 337 g/km (WLTP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait