Polestar start samenwerking met Hot Wheels en onthult full-size schaalmodel van winnaars Polestar Design Contest 2022

Polestar heeft in München tijdens de IAA 2023 het winnende ontwerp van de nieuwste Polestar Design Contest tot leven gebracht met een 1:1 schaalmodel.

Polestar heeft tegelijkertijd een samenwerking aangekondigd met Hot Wheels, onderdeel van Mattel. De innovatieve en extravagante designs van de in de afgelopen 55 jaar door Hot Wheels uitgebrachte schaalmodellen gaan als inspiratiebronnen dienen voor de volgende Polestar Design Contest. Mattel gaat in de toekomst ook de nieuwe modellen van Polestar uitbrengen als speciale Hot Wheels en Matchbox verzamelobjecten.

De elektrische fantasy supercar ‘Polestar Synergy’ combineert drie winnende ontwerpen die in de laatste competitie als beste werden verkozen uit de in totaal meer dan 600 inzendingen. Deelnemers aan de wedstrijd werd gevraagd om een Polestar te ontwerpen die een maximale performance biedt op een duurzame wijze. Uit een shortlist van tien designs selecteerde de jury twee exterieurwinnaars en één interieurwinnaar – een primeur voor de competitie. De Polestar Synergy is het resultaat van ruim zes maanden samenwerking tussen de winnaars en het Polestar Design-team. Het schaalmodel zet de verschillende dromen van de drie designers om in één samenhangende realiteit.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “We feliciteren de winnaars van harte. Hun visie heeft in samenwerking met onze designers geresulteerd in een werkelijk prachtige auto. Met de samenwerking met Mattel voor de Polestar Design Contest van volgend jaar, en met de schaalmodellen die ze van onze productiemodellen gaan maken, kunnen we het merk Polestar naar een nog breder publiek brengen. Hiermee bewijzen we wederom dat elektrische auto’s – echte of schaalmodellen – net zo, zo niet spannender kunnen zijn dan hun tegenhangers met een verbrandingsmotor.”

Roberto Stanichi, SVP en Global Head of Vehicles bij Mattel: “Polestar verlegt de grenzen van elektrische performance en innovatie en Hot Wheels doet hetzelfde op het gebied van verbeelding en design. We zijn verheugd met onze samenwerking met Polestar. Het partnership staat voor de essentie van Hot Wheels: ongebreidelde vastberadenheid, lef en passie die de grenzen van autodesign verleggen. We kunnen niet wachten om de concepten voor de wedstrijd van volgend jaar te zien.”

Het uiteindelijke ontwerp van de fantasy-supercar is geïnspireerd op de natuur en emotionele duurzaamheid. Het model heeft een zwevend interieur met één zitplaats waarbij controle centraal staat. Het schaalmodel wordt tijdens de IAA 2023 tentoongesteld in de Polestar Space in München en is later dit jaar op andere Polestar-locaties te ervaren.

Maximillian Missoni, Head of Design van Polestar: “De wedstrijd stond dit jaar in het teken van samenwerking én performance. Ik ben er trots op dat ons team de winnaars heeft kunnen begeleiden en ondersteunen bij het realiseren van hun droom. Het komt niet vaak voor dat studenten aan het begin van hun carrière zoveel aandacht krijgen van professionals, iets wat de Polestar Design Community ook op Instagram zo goed doet. En dit jaar geven we de wedstrijd een extra impuls met het 1:1 schaalmodel dat op tournee gaat over de hele wereld.”

Beide winnende exterieurdesigners, Devashish Deshmukh en Swapnil Desai, komen uit Parijs. Het ontwerp van Deshmukh concentreerde zich op uitgeholde volumes, geïnspireerd door een hamerhaai, terwijl het ontwerp van Desai is gebaseerd op emotionele duurzaamheid met technische upgrades en materialen die na verloop van tijd gracieus verouderen. De winnende interieurdesigner, de in China gevestigde Yingxiang Li, creëerde een cabine met een prestatiegerichte zitpositie die een nieuwe ervaring biedt die is gericht op “zwevend comfort en controle”.

Het schaalmodel is niet alleen een combinatie van de drie winnende designs, maar ook een uiting van de belangrijkste performancewaarden van Polestar. Met een hoogte van slechts 1,07 meter en een lengte van 4,56 meter heeft de auto proporties en details die nog niet eerder bij het merk te zien zijn geweest. Het verbluffende supercarsilhouet bewijst dat elektrische supercars net zo opwindend kunnen zijn als versies met een verbrandingsmotor.

Na zijn debuut in München gaat het 1:1 schaalmodel naar de VS om vanaf 7 oktober 2023 te schitteren als topmodel tijdens de Hot Wheels Legends Tour in El Segundo, Californië. Het schaalmodel maakt daarna een tour over de hele wereld.

Naast de drie winnaars, prijst Polestar ook deelnemer Kamil Kozik uit Polen. De talentvolle designer ontwierp een duurzame performance kart die deel uit kan maken van het lokale elektriciteitsnet wanneer er niet mee wordt gekart.

De details van de volgende Polestar Design Contest worden in een later stadium bekendgemaakt.

Einde.

Over Mattel

Mattel is een toonaangevend wereldwijd speelgoedbedrijf en eigenaar van een van de sterkste catalogi van kinder- en familie-entertainmentfranchises ter wereld. Wij creëren innovatieve producten en ervaringen die kinderen door middel van spel inspireren, vermaken en ontwikkelen. We betrekken consumenten via ons portfolio van iconische merken, waaronder Barbie®, Hot Wheels®, Fisher-Price®, American Girl®, Thomas & Friends®, UNO®, Masters of the Universe®, Monster High® en MEGA® en andere populaire intellectuele eigendommen die wij bezitten of in licentie geven in samenwerking met wereldwijde entertainmentbedrijven. Ons aanbod omvat film- en televisiecontent, gaming en digitale ervaringen, muziek en live-evenementen. We zijn actief op 35 locaties en onze producten zijn verkrijgbaar in meer dan 150 landen in samenwerking met ’s werelds toonaangevende retail- en e-commercebedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait