VIERING VAN EEN BLIJVENDE ERFENIS OP HET 40-JARIG JUBILEUM VAN HET BUGATTI FESTIVAL IN MOLSHEIM

Elk jaar, in het weekend dat het dichtst bij de verjaardag van Ettore #Bugatti – 15 september 1881 – wordt de stad #molsheim in de Elzas getransformeerd met een driedaagse viering van de ongelooflijke erfenis van Ettore. De #Bugattifestival, georganiseerd door de Enthousiastes #Bugatti Elzas (EBA), is een pelgrimstocht van #Bugatti fans van over de hele wereld, die afdalen naar de plek die voor altijd bekend zal staan als de thuisbasis van dit legendarische merk.

In 1910, toen hij 28 jaar oud was, richtte Ettore hier in #molsheim zijn fabriek op in een voormalige verffabriek en begon met de productie van de Type 13. Later, in 1928, zou hij het nu iconische Château Saint Jean kopen als een plek om gasten, klanten, coureurs en beroemdheden te verwelkomen. Tot op de dag van vandaag blijft het kasteel een plek van verwondering, verwelkomt gasten van over de hele wereld en assembleert elke moderne #Bugatti hypersportwagen met de hand.
Tijdens de 40 van dit jaarÞ jubileumeditie van de #Bugattifestival in #molsheim waren de vieringen groter dan ooit, te beginnen – zoals het traditioneel doet – met een bezoek aan de laatste rustplaats van Ettore #Bugatti op de begraafplaats van Dorlisheim. Maar het festival gaat niet alleen over het respecteren van Ettore’s leven, maar ook over zijn nalatenschap.

Die erfenis was voelbaar, want op de zaterdagochtend werden #Bugatti eigenaren van klassieke auto’s vergezeld door een paar zeer enthousiaste #Bugatti klanten en hun moderne hypersportwagens om door de historische poorten van het Château Saint Jean te rollen. Nog steeds met de initialen van Ettore in de leuningen, en met trappen versleten van de vele bezoekers die hij in de loop der jaren verwelkomde, was het park de plek voor een ontbijt georganiseerd door het merk #Bugatti om de weekendactiviteiten van het festival te beginnen. Het terrein van het kasteel werd omgetoverd met een tentoonstelling van #Bugatti auto’s, terwijl in het kasteel zelf een samengestelde tentoonstelling van het meubilair van Carlo #Bugatti en de sculpturen van Rembrandt #Bugatti – vriendelijk verstrekt door Perridon Holdings speciaal voor deze gelegenheid – de artistieke inspiratie van de familie van Ettore, die zich rechtstreeks vertaalde in zijn auto’s. Zoals Ettore ooit zei: “Niets is te mooi”.

Carlo’s meubels kenmerken zich door ambitieuze, vloeiende vormen, buitengewone aandacht voor detail en het gebruik van de beste materialen, waaronder brons, Italiaans notenhout en koper. De sculpturen van Rembrandt zijn ondertussen perfect gevormd en vangen de rauwe kracht van een leeuw of de zachte elegantie van een olifant, zelfs als ze volledig onbeweeglijk zijn. Al deze kenmerken kwamen van invloed op het ontwerp van #Bugatti auto’s. Als voorbeeld is de legendarische hoefijzer #Bugatti grille ontworpen als een eerbetoon aan zijn vader Carlo die geloofde dat de meest perfecte vorm in de natuur een ei was. Ettore nam zelfs een subtiele knipoog naar Rembrandt op door zijn beroemde ‘Dancing Elephant’-sculptuur op te nemen als kapornament voor de #Bugatti Type 41 Royale – de enige keer dat een #Bugatti werd versierd met een sculptuur op de kap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait