Stoffel Vandoorne, officieel coureur van Team Peugeot TotalEnergies voor het seizoen 2024

  • Stoffel Vandoorne aangewezen als officiële chauffeur van Team Peugeot TotalEnergies
  • Vanaf 2024 zit de Belgische coureur in FIA WEC achter het stuur van de PEUGEOT 9X8

 

Stoffel Vandoorne, huidig reservecoureur voor Peugeot Sport, werd benoemd tot Team Peugeot TotalEnergies official driver voor het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) seizoen 2024. De 31-jarige Belgische coureur zal achter het stuur zitten van een PEUGEOT 9X8.

 

2022 FIA Formule E-wereldkampioen, hij maakte zijn debuut in endurance-racen in 2019 in de LMP1-klasse met SMP Racing, vervolgens in 2021 met JOTA in de LMP2-klasse. Stoffel Vandoorne, ook DS Penske-coureur, onderdeel van Stellantis Motorsport-groep waartoe ook Team Peugeot behoort, kent zijn toekomstige teamgenoten en technische staf al dankzij eerdere circuittests en simulatorsessies binnen het team. Ook heeft hij kennis gemaakt met de PEUGEOT 9X8 waarmee hij over een paar maanden in FIA WEC gaat rijden en waarmee hij afgelopen weekend de 6 Hours of Fuji afsloot, als vervanger van de geblesseerde Nico Müller.

 

Met het officialiseren van Stoffel Vandoorne, de huidige reserverijder, kiest Team Peugeot TotalEnergies voor consistentie en stabiliteit met maar één doel voor ogen: strijden voor de overwinning tegen de felle en sterke concurrentie van de Hypercar-klasse volgend seizoen met maar liefst tien ingeschreven constructeurs.

Hij zal als officiële coureur starten bij de eerste FIA WEC-race die zal plaatsvinden in Qatar op de 2Nd van maart 2024 en zal doorgaan tot en met de 7 ronden van het seizoen dat zal pieken in de 24 uur van Le Mans, de 15Þ en 16Þ Juni 2024.

 

 

 

WAT ZE ZEIDEN

 

 

Jean-Marc Finot – Senior VP Stellantis Motorsport : “We zijn trots om Stoffel Vandoorne te benoemen tot officiële coureur van Team Peugeot TotalEnergies. Zoals hij in Fuji liet zien, zijn zijn teamspirit, zijn prestaties en zijn consistentie in lijn met die van zijn teamgenoten. Natuurlijk kennen we Stoffel al heel goed, als coureur voor DS Penske in de Formule E; hij maakt deel uit van de Stellantis Motorport-rijdersfamilie. Zijn vermogen om zich aan te passen en meteen in het ritme te komen, laat zien dat beide series complementair zijn, het FIA WEC en FIA Formule E en het voordeel van coureurs die aan beide kampioenschappen deelnemen.”

 

Stoffel Vandoorne : “Ik ben erg blij om bij het team te komen als officiële coureur voor het seizoen 2024. Ik heb het FIA WEC altijd gewaardeerd en ben er bekend mee omdat ik in 2019 en 2021 heb geracet. Mijn doel was duidelijk om terug te keren naar dit kampioenschap en nog meer nu met de Hypercar-klasse, met zoveel fabrikanten. De kans om te vechten voor de overwinning en tijdens de 24 uur van Le Mans is fantastisch en ik denk dat het een droom is voor veel coureurs. Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit team en ben enthousiast om met PEUGEOT te beginnen.”

Peugeot Sport nieuws…

Vind al het laatste nieuws over Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en via de volgende platformen:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Officieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait