De nieuwe Lancia Delta Safarista van Automobili Amos, ontwikkeld door Podium Advanced Technologies, werd onthuld.

Na het succes van de Futurista komt hier het off-road zusje!

Lancia Delta Safarista, gepresenteerd op girardo & co atelier in Oxford (UK), is een restomod op basis van een Lancia Delta Integrale 16 kleppen: dezelfde donorauto als de Futurista maar een heel ander resultaat.

De Safarista is in feite alleen ontworpen voor offroad- en circuitgebruik: hier tellen functionaliteit en duurzaamheid meer dan esthetiek, en de structuur maakt rijprestaties van het hoogste niveau mogelijk.

Wat de Futurista betreft, heeft Podium Advanced Technologies Automobili Amos ondersteund bij het ontwerp, de ontwikkeling en de assemblage van het eerste prototype, en de BorromeodeSilva-studio heeft de unieke stijl van de nieuwe Safarista gedefinieerd. Podium Advanced Technologies zal de komende maanden ook betrokken zijn bij de realisatie van een limited edition serie tot 10 auto’s.

De restomod heeft een volledig 400 pk verbeterde motor, met nieuwe turbocompressor, intercooler, koelsysteem en volledig aangepaste race-ECU. Om de auto op zijn gemak te laten zijn weg van het asfalt, is het chassis versterkt en verrijkt met een volledige rolkooi. Ophangingen en remmen zijn ook speciaal ontworpen voor off-road gebruik met instelbare Reiger-ophangingen, Brembo-remmen voor de autosport en hydraulische handremmen. Ook de aandrijflijn is volledig opnieuw ontworpen, met een sequentiële 5-versnellingsbak en een nieuw achterdifferentieel. Safarista heeft een volledig vernieuwd ontwerp om de off-road bruikbaarheid te vergroten en een interieur vol met motorsportcomponenten, zoals de Sabelt 6-punts harnassen, volledig verstelbare pedaalkast en de carbon kuipstoelen.

 

www.podium-tech.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait