DS AUTOMOBILES EN ZIJN DUO VAN WERELDKAMPIOENEN BLIJVEN BIJ ELKAAR VOOR SEIZOEN 10 VAN DE FORMULE E!

  • DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT zetten hun Formule E-avontuur voort met Jean-Eric Vergne, een tweevoudig kampioen van de sport, en Stoffel Vandoorne, wereldkampioen in 2022, voor seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship
  • Aan het stuur van de DS E-TENSE FE23 blijft het getalenteerde duo – samen goed voor drie rijderstitels – mikken op podiumplaatsen voor het DS PENSKE-team.
  • De officiële testdagen in Valencia (Spanje) van 24 tot en met 27 oktober markeren de start van het tiende Formule E-seizoen

 

Enkele weken voor de start van het nieuwe Formule E-seizoen hebben DS Automobiles en partner PENSKE AUTOSPORT aangekondigd dat ze hun avontuur verlengen met de Fransman Jean-Eric Vergne – kampioen in 2018 en 2019 – en de Belgische coureur Stoffel Vandoorne, wereldkampioen in 2022.

Seizoen 9 leverde gemengde resultaten op, maar veel waardevolle lessen. Hierdoor is deze unieke line-up van Formule E-kampioenen weer herenigd met het Franse team. Het doel is om vanaf de allereerste race, die op 13 januari 2024 in Mexico plaatsvindt, terug te keren naar het hoogste competitieniveau.

Met een dubbele titel in 2019 en 2020 rekent de premiumfabrikant van de Stellantis-groep op de prestaties van de DS E-TENSE FE23 – waarvan het nieuwste ontwerp op 9 oktober wordt gepresenteerd – en de expertise van het hele team om verdere podiumplaatsen veilig te stellen.

De Formule E, een echt technologisch laboratorium, blijft een belangrijke troef voor DS Automobiles, dat vanaf 100 2024% elektrisch zal zijn.

 

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

“We hadden vorig jaar enkele hoogtepunten met overwinningen in India, podiums in Kaapstad en Berlijn en poleposition in Sao Paulo, maar we hebben ook enkele moeilijkere momenten meegemaakt. Door al deze hoogte- en dieptepunten heen was er één grote constante: onze chauffeurs! Ze waren constant snel en altijd vastbesloten om het beste van zichzelf te geven, zowel op als naast de baan. Om die redenen zijn we erg blij om dit avontuur samen met onze twee kampioenen voort te zetten. We zijn het enige team met twee wereldkampioenen en met hun talent als basis zullen we het komende seizoen opbouwen door tijdens elk raceweekend bijzondere aandacht te besteden aan voorbereiding en prestaties.”

Jean-Eric Vergne, wereldkampioen Formule E 2018 en 2019 :

“Ik ben erg blij om het avontuur met DS PENSKE voort te zetten! Zelfde teamgenoot, zelfde Gen 3 auto. Nu een hoofdstuk ten einde loopt, moeten we ons concentreren op wat ons te wachten staat. Ik hou van racen en bovenal hou ik van winnen: dit is een heel speciaal gevoel dat ik opnieuw wil ervaren met het team. Ik heb een echte vertrouwensband met de engineers en de monteurs; Hun toewijding en harde werk is echt inspirerend. Ik wil het vertrouwen belonen dat Jay Penske en de rest van het team in mij hebben gesteld. Aan het begin van een seizoen gaan alle punten terug naar nul. Met Stoffel vormen we een hecht duo. We hebben een paar goede races gehad en we werken keihard om terug te keren naar de top. We moeten gewoon proberen het beter te doen, en we zullen niet stoppen voordat we dat doen. Mijn absolute focus en vastberadenheid zijn het hoogst en mijn motivatie is hoger dan ooit om nog meer titels mee naar huis te nemen met dit fantastische team!”

 

Stoffel Vandoorne, Formule E-kampioen van 2022:

“Ik ben verheugd om de reis voort te zetten die we een jaar geleden met dit team zijn begonnen. Consistentie en stabiliteit zullen de basis vormen van ons toekomstige succes. JEV en ik zijn een van de beste duo’s op het toneel. We hebben het afgelopen seizoen een aantal belangrijke stappen gezet en we worden samen sterker! Consistentie in prestaties is ons doel voor komend seizoen. Het uiteindelijke doel is om het kampioenschap te winnen. Ik ben verheugd om te helpen verder te bouwen aan dat momentum en veel trofeeën te pakken met het team.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles in de Formule E is gekomen:

  • 105 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait