Lamborghini Revuelto: circuittest door fabrieksrijder Andrea Caldarelli

Squadra Corse-coureur Andrea Caldarelli aan het stuur van de V12-hybride op het circuit van Vallelunga

Sant’Agata Bolognese/Rome, 28 september 2023 – Aan de vooravond van het internationale dynamische debuut op het Autodromo Piero Taruffi in Vallelunga testte Lamborghini-fabrieksrijder Andrea Caldarelli de nieuwe Revuelto, de eerste supersport V12 hybride plug-in HPEV (High Performance Electrified Vehicle) op het Romeinse circuit.

Onthuld in de 60 van het merkÞ jubileumjaar definieert Revuelto een nieuw paradigma op het gebied van prestaties, sportiviteit en rijplezier door zijn ongekende nieuwe architectuur, innovatief ontwerp, aerodynamica met maximale efficiëntie, een nieuw carbon chassisconcept en een 1015 CV-aandrijflijn die de nieuwe V12-motor combineert met drie elektromotoren.

Met Lamborghini heeft Caldarelli enkele van de meest prestigieuze titels in de endurance-categorie gewonnen, waaronder de triple crown van de GT World Challenge Europe in 2019 en de 24 uur van Daytona in de GTD-categorie. Caldarelli zal ook deel uitmaken van de crew die het seizoen 2024 van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zal betwisten aan het stuur van de nieuwe Lamborghini SC63.

“De Revuelto is echt een buitengewone supercar,” aldus Caldarelli, “die in staat is om ongewone kracht uit te drukken, maar ook uitstekende rijeigenschappen op het circuit. De bijdrage van actieve aerodynamica in bochten is uiterst belangrijk en de auto is in staat om indrukwekkende downforce te genereren. Bovendien maakt de nieuwe versnellingsbak met dubbele koppeling het mogelijk om razendsnel versnellingen in te schakelen en tegelijkertijd is de respons van de Revuelto supersoepel en gemakkelijk te hanteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait