GIMS Qatar 2023 – Het Ultimate Festival of Automotive Excellence opende zijn deuren voor het publiek

Doha, 8 oktober 2023 – Het wachten is eindelijk voorbij. Geneva International Motor Show (GIMS) Qatar 2023, het felbegeerde auto-evenement van het jaar, opende zijn deuren voor het publiek voor een onvergetelijk autofestival.

 Sandro Mesquita, CEO van de Geneva International Motor Show: “Samen met Qatar Tourism en onze founding partners bereiden we dit festival al twee jaar voor. We zijn allemaal enthousiast om de show tot leven te zien komen en net zo trots om fans en bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen.”

 Bijna duizend medialeden uit meer dan 50 landen hebben al de kans gekregen om de beurshallen, de nieuwe modellen en innovaties die de merken op 6 oktober tijdens de Media Day presenteerden, te verkennen.

 GIMS Qatar nodigt nu het publiek uit om deel te nemen aan de autoviering tot 14 oktober in Doha. Dit is een unieke kans voor het publiek om zich onder te dompelen in een tentoonstelling van wereldklasse, de nieuwste innovaties van de industrie te ontdekken en de passie voor uitmuntendheid in de auto-industrie te delen.

Belangrijkste hoogtepunten:

 

Een spectaculaire line-up van merken

GIMS Qatar 2023 is gastheer voor een duizelingwekkende reeks van 30 gerenommeerde automerken. Van luxe tot prestaties, deze tentoonstelling toont het allemaal, waardoor het een must-visit is voor autoliefhebbers van alle smaken.

 

Wees getuige van wereld- en regionale premières

De bezoekers zijn een van de eersten die getuige zijn van auto-nieuwigheden met een line-up van 10+ wereldwijde premières en 20+ regionale premières.

 

Classics Gallery – DECC

Van Amiri-auto’s tot een Pausmobiel, bezoekers ontdekken een exclusieve line-up van ’s werelds grootste auto’s. Met enkele van de beste auto’s ooit gemaakt en ’s werelds beste concourswinnaars, is deze eenhoorntentoonstelling een must-attend evenement voor alle veeleisende kopers van klassieke auto’s, verzamelaars en liefhebbers. 

Adventure Hub – De buitenpost Al Barari, Sealine

Tot 13 oktober is de Adventure Hub de ultieme bestemming voor alle avontuurliefhebbers om zich te verzamelen, vermaakt te worden en deel te nemen aan een unieke en exclusieve off-road voertuigactivering. In het Sealine Desert-kamp zijn boeiende en interactieve activiteiten gericht op diegenen die op zoek zijn naar plezier en entertainment, inclusief opties die geschikt zijn voor jongere bezoekers. Ondertussen kunnen avonturiers buiten het kamp de omliggende duinen verkennen.

 

Future Design Forum – Nationaal Museum van Qatar

Op 9 oktober, in samenwerking met Qatar Auto Museum (QAM) en Car Design News (CDN), onderzoekt GIMS Qatar de toekomst van auto-ontwerp. In de spectaculaire setting van het Nationaal Museum van Qatar, ontworpen door Jean Nouvel, zullen wereldberoemde sprekers uit het auto-ontwerp disruptieve thema’s bespreken om de toekomst van design in luxe auto’s en supercars te verkennen.

 

Performance HubLusail International Circuit – alleen op uitnodiging

In samenwerking met Qatar Motor and Motorcycle Federation (QMMF) organiseert GIMS Qatar 3 exclusieve circuitdagen voor merken en hun gasten om te genieten van eersteklas toegang tot het gloednieuwe Lusail International Circuit direct na de Formule 1-kampioenen. Trackdagen zijn alleen op uitnodiging.

 

Stadsspeeltuin en Parade of Excellence – Lusail Boulevard

Terwijl de schemering overgaat in de avond, van 12 tot 14 oktober, verandert de iconische Lusail Boulevard in een stedelijke speeltuin die de passie en energie van GIMS Qatar 2023 op zijn hoogtepunt brengt. Parade of Excellence (alleen 12 oktober), spectaculaire actie, entertainment en live optredens rondom, en een bruisend dorpsgebied, er is voor elk wat wils in de Urban Hub.

 

GIMS TV – “The Daily Show”

Elke ochtend om 11.00 uur (AST) / 10.00 uur (CET) / 9.00 uur (BST) wordt het publiek uitgenodigd om af te stemmen op ons dagelijkse programma, The Daily Show. The Daily Show, mede gepresenteerd door Alexandra Legouix en Tarek Hawchar, biedt een insider-blik op het Ultimate Festival of Automotive Excellence. De gastheren zullen je begeleiden door de nieuwe wereld en regionale auto-onthullingen, evenals de spannende activeringen en nevenevenementen op GIMS Qatar. The Daily Show wordt uitgezonden op het GIMS YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/user/GVAMotorShow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait