ZOUTE SALE BREEKT RECORDS

 

KODAK Digital Still Camera

Ruim €27 miljoen behaald, waarmee de tienjarige Zoute-verkoop de meest succesvolle tot nu toe is.
Record registratieniveaus zowel online als in de kamer, overtref elke Bonhams |Autoveiling dit jaar.

Knokke-Heist, België – Een van Bonhams|De grootste verkoop van auto’s op de internationale kalender heeft vandaag uitzonderlijke resultaten opgeleverd op de Zoute Sale in Knokke-Heist, België tijdens de Grote Prijs van Zoute. De veiling van dit jaar, die zijn 10e verjaardag vierde, kreeg ongelooflijke aandacht, met de hoogste registraties ooit voor alle Bonhams |Auto’s veilen bij meer dan 1.400 en meer dan 3.500 mensen in de zaal bieden live om te culmineren in het uiteindelijke verkoopresultaat van meer dan € 27 miljoenDe verkoop van 147 loten presenteerde automobilia, motorfietsen en 96 verzamelaarsauto’s en behaalde een doorverkooppercentage van 87% en 96% van de waarde.

Voor de editie van 2023, Bonhams|Cars debuteerde een nieuw paviljoen van 7.000 vierkante meter met zijn nieuwe branding om tegemoet te komen aan de indrukwekkende collectie die wordt aangeboden en de toestroom van menigten die dagelijks aankomen. Meer dan 30.000 autoliefhebbers uit Noord-Europa en daarbuiten werden verwelkomd tijdens de drie dagen van previews en van veraf bereikten bieders online nieuwe hoogten. Op de veilingdag werd de verkoop geleid door Bonhams|Cars Managing Director Maarten Ten Holder en ondersteund door Chairman Emeritus Malcolm Barber die de vele biedingen in de zaal wist te spotten tussen het grote publiek. Met peddels in de kamer, telefoons actief en online deelname, kwamen kopers uit 21 landen die reikten tot in Europa, de VS, de Verenigde Arabische Emiraten en Azië.

KODAK Digital Still Camera

“Vandaag was een doorslaand succes. Elk jaar organiseert Zoute Grand Prix een buitengewoon lifestyle- en auto-evenement, dat honderdduizenden enthousiaste deelnemers aantrekt die altijd enthousiast zijn om het uitzonderlijke kaliber van auto’s te zien die we presenteren,” zei Philip Kantor, Bonhams |Cars International Chairman gevestigd in België. “Het is de perfecte afstemming en onze samenwerking is de afgelopen elf succesvolle jaren blijven groeien, en we kijken uit naar toekomstige initiatieven met Zoute Grand Prix”, aldus Gregory Tuytens, Bonhams|Cars Head of Sale, België.

Spannend in de zaal waren de matching-numbers en Ferrari Classiche gecertificeerd Ferrari 250 GT Berlinetta TdF. Deze zeldzame auto in een elegant gouden exterieur werd 37 jaar lang gepromoot door wijlen Plinio Haas en werd volledig gerestaureerd volgens de hoogste normen door de beste namen in de branche. Iedereen had zijn ogen op dit kavel gericht toen het ter sprake kwam en met meerdere biedingen verkocht het aan zijn nieuwe Noord-Amerikaanse bewaarder voor € 4,83 miljoen.

KODAK Digital Still Camera

Van klassiekers tot hedendaagse supercars, de Zoute Sale had het allemaal. Veel peddels werden ingezameld voor de iconische Bugatti Type 1929 Grand Prix uit 37, die voor € 1,15 miljoen werd verkocht. Dit werd gevolgd door een recenter model, een Bugatti uit 2006, bekend om zijn krachtige motor. Het opvallende kleurenschema en de topsnelheid van de hypercar zullen zeker de aandacht trekken van de nieuwe eigenaar die hem voor € 1 miljoen mee naar huis nam. Ook een Porsche 2014 Spyder uit 918 voor € 1,2 miljoen tegen zijn schatting van € 600.000-900.000, evenals een Porsche 1995 / 911GT993 uit 2, die voor € 1 miljoen werd verkocht.

De Orange Collection – acht Aston Martins uit dezelfde tijd in een op maat gemaakt mandarijnoranje met bijpassend oranje interieur – trok internationale aandacht. Het enthousiasme bleef tijdens het live bieden, waarbij veel mensen actief deelnamen, zowel in de kamer, online als op de telefoons. Alle acht auto’s behaalden indrukwekkende resultaten en behaalden € 750.000 all in.

KODAK Digital Still Camera

Opmerkelijke modellen die ooit in handen waren van opmerkelijke personen, waren onder meer een Ferrari 1970 GTB / 365 “Daytona” Berlinetta uit 4, in het vorige eigendom van de Franse zanger Christophe. De “Daytona” bracht het publiek, waarschijnlijk veel fans in de zaal van de overleden zanger, in vervoering en werd verkocht voor 724.500 euro. Ook aangeboden in de verkoop was een 1998 Aston Martin DB7 Volante Alfred Dunhill Edition, voorheen eigendom van Jennifer Lopez en te zien in haar “Love Don’t Cost a Thing” videoclip, die verkocht voor € 40.250.

De ultieme auto voor de badplaats Knokke-Heist, een Fiat 1959 Jolly uit 500, verraste het publiek met een scherpe bieding op dit bijzondere model, dat uiteindelijk voor 155.250 euro werd verkocht. Een ander uniek model was de SAAB EX Protype uit 1997, gemaakt als eerbetoon aan SAAB ter ere van het 50-jarig jubileum, en verkocht voor € 74.750.

KODAK Digital Still Camera

Volgende voor Bonhams|Cars is Golden Age of Motoring in Londen op 3 november gevolgd door On The Grid tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, als officiële veilingpartner van de Formule 1 Paddock Club™ op 25 november. Consigments blijven open.

https://www.bonhams.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait