DS AUTOMOBILES ONTHULT EEN NIEUWE LIVERY VOOR DE DS E-TENSE FE23!

  • DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT onthullen de nieuwe DS E-TENSE FE23-livery voor Formule E seizoen 10
  • Aan het stuur van de twee door DS Performance ontwikkelde eenzitters zitten Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019, en Stoffel Vandoorne, wereldkampioen in 2022
  • De twee DS PENSKE-coureurs beginnen van 24 tot en met 27 oktober aan de officiële pre-season tests in Valencia (Spanje)

 

DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT hebben de nieuwe DS E-TENSE FE23 livery gepresenteerd voor seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship.

Dit jaar verbetert de opvallende eenzitter in de volledig elektrische serie zijn schittering, elegantie en zichtbaarheid door zijn vertrouwde gouden en zwarte kleuren om te keren. Als gevolg hiervan heeft de DS E-TENSE FE23 nu een oogverblindende gouden look aan de voorkant, sidepods en volledige halo.

Uitgerust met dezelfde aandrijflijn uit seizoen 9 (aangezien alle krachtbronnen twee jaar lang zijn gehomologeerd), blijft de nieuw opgeleefde auto trouw aan het traditionele kleurenschema van het Franse merk en de geest van het team.

De DS E-TENSE FE23 is ontwikkeld door DS Performance en richt zich op de meest geavanceerde elektrische technologie van DS Automobiles.

Jean-Eric Vergne, de enige tweevoudig Formule E-kampioen, en 2022-wereldkampioen Stoffel Vandoorne zullen tijdens de officiële pre-season tests in Valencia (Spanje) van 23 tot 24 oktober aan het stuur zitten van de twee DS E-TENSE FE27-uitdagers.

De eerste race van seizoen 10 vindt plaats in Mexico-Stad op 13 januari 2024.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“Zoals altijd is de onthulling van de livery een zeer opwindend moment omdat het de officiële start is van een nieuw avontuur, nieuwe uitdaging en nieuw seizoen! Dus beginnen we seizoen 10 met een nieuwe DS E-TENSE FE23 die nog mooier is dan de auto van vorig jaar. En het is zowel zichtbaarder als mooier, want dat is waar autosport om draait. We zijn hier om zichtbaarheid te geven aan ons merk, DS Automobiles, onze partner PENSKE AUTOSPORT en natuurlijk al onze sponsors. We werken er ook hard aan om ervoor te zorgen dat de DS E-TENSE FE23 net zo goed gaat als hij eruit ziet. De aandrijflijn zal hetzelfde zijn als voor seizoen 9, omdat er dit jaar geen homologatiewijziging is, maar er is veel ander werk gedaan en we zullen de beheersoftware blijven verbeteren. We hebben grote dromen van groot succes: dat is ons doel voor seizoen 10!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait