Nissan onthult de Hyper Tourer concept voor reizen in absolute luxe

Aartselaar – Nissan presenteert de Hyper Tourer concept. Het is het derde model in een serie van geavanceerde, elektrisch aangedreven conceptauto’s voor de Japan Mobility Show die op 25 oktober 2023 van start gaat. De Nissan Hyper Tourer zal fysiek op de show worden getoond.

 

De Nissan Hyper Tourer is een studie van een Mini Van met een ruim, uitnodigend en veelzijdig in te delen interieur voor luxe reizen en businesstrips. Ontworpen voor mensen die de fijne dingen van het leven waarderen en graag in gezelschap van vrienden of zakenrelaties vertoeven.

 

De Nissan Hyper Tourer combineert de essentie van omotenashi (Japanse gastvrijheid) met diverse geavanceerde technologieën, inclusief die voor volledig autonoom rijden. Dankzij V2X-technologie (vehicle-to-everything) en een grote batterijcapaciteit kan hij ook moeiteloos elektriciteit leveren aan woningen, winkels en kantoren.

 

Het uiterlijk straalt een en al comfort uit. Het design is een samenspel van glooiend gevormde panelen en scherpe karakterlijnen, een vormtaal van traditionele Japanse schoonheid. Het resultaat is een indrukwekkend totaalbeeld dat harmonieus aansluit bij zijn omgeving.

 

De diagonale structuren op de flanken van voor tot achter wekken de indruk van hoge aerodynamische prestaties en rijsouplesse, die eigen is aan een EV en autonoom rijden. De witte sierlijst herbergt koplampen en signatuurverlichting, terwijl het kumiko-patroon van de wielen en de zachte, rechte carrosserielijn een premium gevoel oproepen.

Het ruime interieur is mogelijk dankzij de Nissan EV Technology Vision, waarin het gebruik van compacte componenten en solide state-batterijen met een hoge energiedichtheid samenkomen in een innovatief pakket. Het resultaat is een ultralaag zwaartepunt, dat samen met de geavanceerde e-4ORCE vierwielaandrijving zorgt voor een soepele en vloeiende acceleratie en vertraging. De dakconsole en de interieurverlichting vallen op door traditionele Japanse kumiko– en koushi-patronen die zorgen voor een sfeer van luxe. Terwijl het LED-verlichte paneel in de vloer een denkbeeldige rivier en de lucht projecteert om zo een relaxte ruimte te creëren waarin digitale techniek en natuur samenkomen.

 

Volledig autonoom rijden maakt het voor de bestuurder mogelijk om zich naar de medereizigers te draaien. De voorstoelen zijn 360 graden draaibaar, zodat samen met de zitplaatsen achterin een vergaderopstelling ontstaat. De passagiers achterin kunnen een draagbaar display gebruiken om de navigatie en audio te zien en te bedienen op het centrale display bij de voorstoelen. Dit versterkt het gevoel van eenheid voor alle inzittenden. Een innovatief AI-systeem kan biometrische signalen monitoren, waaronder hersengolven, hartslag, ademhaling en transpiratie, en op basis daarvan automatisch passende muziek selecteren of de binnenverlichting aanpassen op de stemming van de inzittenden.

 

De Nissan Hyper Tourer concept is een visionaire kijk op een Mini Van waarin comfort en een luxueuze huiskamersfeer het reizen in gezins- of groepsverband verrijken, en dat allemaal binnen een stijlvol en futuristisch pakket.

Op het YouTube-kanaal van Nissan is tot 25 oktober een livestream te volgen van een speciale muziekvideo. Alle conceptauto’s van Nissan die in de aanloop naar de autoshow in Japan worden onthuld, duiken op in de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait