Porsche Museum presenteert spannend programma om het jaar met een bloei af te sluiten

Al 75 jaar inspireren sportwagens uit Zuffenhausen mensen van over de hele wereld. In zijn jubileumjaar viert Porsche alle mensen die met hun dromen en durf hebben bijgedragen aan het succesverhaal van het merk. De speciale tentoonstelling in het Porsche Museum is gewijd aan dit jubileum, net als de vele andere evenementen en hoogtepunten voor jongeren en volwassenen op het hoofdkantoor van het merk.

Stuttgart. Er zijn jaren in de kroniek van een bedrijf die spannender zijn dan andere, en 2023 is zo’n jaar voor Porsche. De 911 viert zijn 60e verjaardag en het merk kijkt terug op het succesverhaal van ’75 Years of Porsche Sports Cars’. In 2023 vierden veel mensen over de hele wereld 8 juni 1948, de dag waarop de Porsche 356 ‘No. 1′ Roadster zijn algemene exploitatievergunning kreeg. Eerst maakten Ferry Porsche en zijn team zijn droomsportwagen werkelijkheid en in de 75 jaar die volgden, hebben miljoenen andere mensen hetzelfde gedaan. “Nooit eerder bezochten zoveel mensen ons Porsche Museum in één maand als in augustus 2023. We hadden het genoegen om meer dan 70.000 bezoekers te mogen verwelkomen. En we verwachten nu al dat 2023 het op één na beste jaar wordt sinds de opening van het museum in januari 2009”, meldt Achim Stejskal, hoofd van Porsche Heritage and Museum. “We kijken ernaar uit om het jaar met een bloei af te sluiten en nog veel meer evenementen voor onze bezoekers en gasten te organiseren.”

De huidige speciale tentoonstelling ter ere van ’75 jaar Porsche Sports Cars’ is de meest uitgebreide in de 14 jaar sinds de opening van het museum. Tot en met 7 januari 2024 nodigt het Porsche Museum bezoekers uit op een reis door 75 jaar geschiedenis van het merk. Een reis door verleden, heden en toekomst waarop onze gasten niet alleen veel innovatieve technologieën tegenkomen, maar ook veel dromers. De mensen achter het merk. Mensen die, zoals Ferry Porsche, geloofden in hun dromen. En met zijn speciale tentoonstelling opent het Porsche Museum een kosmos vol dromen en presenteert het zijn protagonisten tussen de sterren. Voor al die mensen die de reis naar het museum in Zuffenhausen niet kunnen maken, of die een tweede keer in hun eigen woonkamer van de jubileumtentoonstelling willen genieten, biedt het Porsche Museum een 360-gradentour. Het digitale bezoek omvat een selectie van vijf auto’s die virtueel kunnen worden uitgeprobeerd, waaronder de jubileumvierende 356 ‘No. 1’ Roadster, en deze optie is ook beschikbaar tot 7 januari 2024.

Activiteiten voor kinderen, herfstvakantieprogramma en foto-uitdaging
Het Porsche Museum nodigt niet alleen volwassenen uit op een reis door de afgelopen 75 jaar geschiedenis van het merk. Er zijn ook twee nieuwe rondleidingen voor kinderen, elk met zes activiteitenfasen, die deel uitmaken van de permanente tentoonstelling. De jongens en meisjes kunnen kiezen uit twee spannende verhalen die verteld worden op de Porsche 4Kids ontdekkingsreizen. Testrijder Tom Targa is druk bezig met de voorbereidingen voor een grote race en hij wil er een sportwagen voor bouwen. Ondertussen is ontwikkelingsingenieur Tina Turbo op zoek naar creatieve ideeën om mee te nemen naar een wedstrijd. Op beide tours zijn er zoektaken om te voltooien, puzzels om op te lossen, experimenten om te proberen en veel plezier te hebben – allemaal tijdens het leren. Meer informatie over de activiteiten voor kinderen in het Porsche Museum vind je hier.

In de herfstvakantie, van 28 oktober tot en met 5 november, verzorgt Porsche gratis rondleidingen door het museum voor kinderen tussen de vier en 13 jaar. Onze ervaren gidsen nemen de kinderen mee op een spannende ontdekkingsreis. Hier is de boekingspagina voor registraties.

Tot het einde van het jaar kunnen meisjes en jongens deelnemen aan de Porsche 4Kids foto-uitdaging. En het mooie is dat er geen recht is or fout hier. De eerste uitdaging voor de kinderen en hun familie of vrienden is om een foto te maken van hun favoriete auto terwijl ze een bepaald detail benadrukken. In de volgende creatieve opdracht maken de kinderen een grappige foto van hun familie op het podium van de winnaars. Ten slotte wisselen ze het kikker- en adelaarperspectief af bij het maken van foto’s van een Porsche.

Internationale Dag van personen met een handicap 3
december is de Internationale Dag van personen met een handicap. Dit is tevens de laatste dag van een gelijknamige week in het Porsche Museum. Van 28 november tot en met 3 december krijgen bezoekers met een gehandicaptenpas en hun begeleider tijdens de openingsuren gratis toegang tot het Porsche Museum. Op 2 en 3 december is de raceauto van de amerikaan Tim Horrell te zien. , zal de raceauto van de dwarslaesie-Amerikaan Tim Horrell te zien zijn. Dit jaar nam hij deel aan de Duitse GTC Race met een Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport van W&S Motorsport. Om het te besturen, werd de raceauto speciaal aangepast aan de behoeften van Tim Horrell door paravan mobiliteitsexperts. Hij bedient het voertuig handmatig met een gasklepring op het stuur en een remhendel.

Voor gezinnen met twee volwassenen en kinderen tot 18 jaar is het familieticket van 24 euro nog steeds beschikbaar voor bezoeken aan het Porsche Museum. Het omvat toegang voor maximaal vijf personen, het Porsche 4Kids Explorer Book, evenals parkeren voor één dag.

Nieuwe lounge in het Christophorus Restaurant Bezoekers die zichzelf willen trakteren in het Christophorus Restaurant
kunnen zich verheugen op een volledig opnieuw ontworpen lounge met allround comfort met zitplaatsen voor 22 gasten. Het herontwerp geeft een kijkje in de merkessentie van Porsche. De emotioneel voelbare verbinding tussen traditie en de toekomst was het leidende concept volgens welke Porsche-ontwerpers en -specialisten elk element selecteerden en in de lounge tentoonstelden. Daarbij werd een deel van de sfeer van het historische Werk 1 meegenomen naar de moderne omgeving van het Porsche Museum. Naast boekenplanken met werken over het merk Porsche, vertegenwoordigen individuele tentoonstellingen speciale functies die nog nooit eerder zijn gezien. Zo werden de elektrische gitaren die in Heritage Design aan de muur hingen niet alleen ontworpen door Studio F.A. Porsche in Zell am See, maar werd de afwerking daar ook met de hand uitgevoerd. De Christophorus Lounge is dus niet alleen een plek om je goed te voelen en te genieten, maar ook om de vervulling van de volgende zeer persoonlijke Porsche-droom te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait