Presentatie van de 1000 Miglia 2024: Vijf etappes van DINSDAG 11 tot ZATERDAG 15 juni

Route tegen de klok in, een stop in Turijn en passage door Genua voor de 42e re-enactment van de race

Brescia, 20 oktober 2023 – Elk jaar heeft de 1000 Miglia enkele verrassingen in petto. De passage door Genua, met uitzicht op de haven en een parade langs de kust, wordt de absolute nieuwigheid van de komende editie. De maand juni en de vijf bevestigde racedagen zullen de meer dan 400 auto’s zeven Italiaanse regio’s doorkruisen die tegen de klok in rijden, net als in 2021.

Na de start in Brescia op dinsdagmiddag 11 juni en de passage door Bergamo, Novara en Vercelli, eindigt de heenwedstrijd in Turijn.

Op de tweede dag, vanuit Turijn, daalt het konvooi zuidwaarts af, door de Langhe en door het centrum van Alba voordat het richting Genua gaat, de Europese hoofdstad van de sport van 2024 voor de eerste racelunch. Na de lunch vertrekt de race vanuit de Riviera di Levante naar de Tyrrheense kust waar het Viareggio bereikt, de plaats van aankomst van de tweede dag van de race.

De afdaling naar Rome zal de derde etappe kenmerken, die aanvankelijk een afwijking in het Toscaanse achterland zal zien met de passage door Lucca, voordat hij terugkeert naar de kust bij Livorno en doorgaat tot de lunchpauze in Castiglione della Pescaia. In de middag, door Grosseto, het invoeren van Lazio en het afdalen langs het meer van Bolsena, wordt de dag afgesloten met een parade in de Via Veneto.

Na de helft van het punt in Rome, op de vierde dag, rijden de bemanningen naar Orvieto voordat ze stoppen voor de lunch in Solomeo, een karakteristiek middeleeuws dorp genesteld in de heuvels van Umbrië, vanwaar ze weer vertrekken naar Siena en Prato. Voordat ze de etappefinale in Bologna bereiken, zullen coureurs en navigators de Futa- en Raticosa-passen oversteken. Vanuit Bologna gaat de laatste etappe naar Ferrara en Mantua, en opnieuw het Gardameer met de Valtenesi en Salò voor de klassieke parade in Viale Venezia in Brescia.

Om deel te nemen aan de 1000 Miglia moeten auto’s in het bezit zijn van of een certificaat hebben aangevraagd bij de Registro 1000 Miglia.

Lijst van in aanmerking komende auto’s https://www.registro1000miglia.it/requirements/

De Ferrari Tribute, de 1000 Miglia Green, de Self-drive Car en de Charity Car gaan vooraf aan de competitie van de historische auto’s.

Inzendingen vanaf 7Þ van november, info over 1000miglia.it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait