Maserati MSG Racing bereidt zich tijdens pre-season test in Valencia voor op seizoen 10

– Na in 2023 een historisch nieuw tijdperk voor Maserati te hebben ingeluid, zet Maserati MSG Racing zijn deelname aan het FIA Formula E World Championship voort met de onthulling van zijn raceauto voor seizoen 10, de Maserati Tipo Folgore.

 

De Tipo Folgore werd onthuld aan de vooravond van de pre-season tests op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia. Het model beschikt over dezelfde bewezen technologie als de auto die aan het 9e seizoen deelnam, maar dan in combinatie met een nieuw uiterlijk dat het erfgoed van het merk Maserati in de autosport en de continue innovatie op het vlak van elektrificatie belichaamt.

 

De Maserati Tipo Folgore – een naam die verwijst naar het gamma met volledig elektrische modellen van Maserati – vormt een perfecte brug tussen het verleden en de toekomst om zo het merk te vertegenwoordigen in het nieuwe tijdperk van de autosport: een keuze die perfect aansluit bij de strategische plannen van Maserati en diens voorliefde voor innovatie.

 

De nieuwe kleurstelling kenmerkt zich door Rame Folgore-kleuraccenten op de achterkant in de kleur Copper Glance, als verwijzing naar de kenmerkende kleurstelling van de nieuwe generatie elektrische modellen van Maserati. In 2030 bestaat het gehele modellengamma van het merk uit elektrische auto’s.

 

Het 9e seizoen van de Formule E luidde de terugkeer in van het Italiaanse merk naar het wereldkampioenschap voor elektrische monoposto’s, want het merk met de Drietand keerde voor het eerst terug op de grid nadat Maserati 66 jaar eerder voor het laatst deelnam aan de Formule 1.

 

De deelname aan de Formule E leverde een aantal indrukwekkende prestaties op, waaronder twee pole positions, vier podiumplaatsen en een historische overwinning op het circuit van Jakarta, de eerste overwinning van het merk Maserati in formuleraces sinds de Grand Prix van Duitsland in 1957.

De kleurstelling van de Maserati Tipo Folgore voor het 10e seizoen met de iconische blauwe tint, die synoniem is voor Maserati, vormt een intentieverklaring en de eigentijdse koperkleurige details verwijzen naar de kleur van Folgore – de kleur van de toekomst.

De auto maakt gebruik van het baanbrekende Gen3-pakket van de Formule E – de basis voor de snelste en meest energiezuinige raceauto’s die tot nu toe aan het wereldkampioenschap hebben deelgenomen. Met een vermogen van 350 kW heeft de auto een topsnelheid van meer dan 200 km/u, terwijl het regeneratieve remvermogen van 600 kW ervoor zorgt dat 40 procent van alle energie die tijdens races wordt gebruikt, is opgewekt met behulp van regeneratie.

 

Dankzij de ontwikkeling van technologieën die hun weg gaan vinden van het circuit naar de openbare weg, gaan de Formule E en Maserati MSG Racing een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de reis van het merk Maserati op het gebied van elektrificatie, aangezien de innovatie op het circuit wordt overgedragen naar de straatmodellen.

 

Het 10e seizoen van de Formule E met 17 rondes, waaronder een nieuwe race in Tokio, wordt het langste seizoen van de serie tot nu toe en gaat op 13 januari 2024 van start in Mexico City, na de afronding van de tests voorafgaand aan het seizoen.

Video: Design Maserati Tipo Folgore

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait