DS AUTOMOBILES SLUIT DE FORMULE E-TESTS AF MET NUTTIGE INFORMATIE VOOR SEIZOEN 10!

  • De officiële tests voor seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship zijn zojuist afgelopen in Valencia in Spanje
  • De eerste testdag werd stilgelegd door een batterijbrand in de paddock, die snel onder controle werd gebracht
  • DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT keren vanuit Valencia naar huis met essentiële gegevens die zijn vastgelegd tijdens de tests voorafgaand aan het seizoen

 

Op het circuit van Ricardo Tormo in Spanje werden opnieuw tests voor het seizoen gehouden voor het ABB FIA Formula E World Championship. De eerste sessie, die plaatsvond in de ochtend van 24 oktober, verliep vlot, maar de rest van de dag werd onderbroken door een batterijbrand die leidde tot de evacuatie van het circuit en verdere tests meer dan anderhalve dag vertraagde.

Na alle correct toegepaste veiligheidsprotocollen konden de tests in de middag van donderdag 26 oktober worden hervat, waarbij alle teams hun respectievelijke prestaties konden vergelijken.

De twee DS E-TENSE FE23-auto’s van DS PENSKE lieten veelbelovende resultaten zien. Tweevoudig Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne en 2022-kampioen Stoffel Vandoorne voerden een productieve racesimulatie uit en toonden een uitstekend tempo tijdens de laatste testsessie.

Met veel nuttige informatie die tijdens twee testdagen is opgedaan, zullen de ingenieurs van het team zich nu concentreren op de evoluties die moeten worden doorgevoerd in de aanloop naar de openingsrace in Mexico op 13 januari 2024.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“De pre-season tests in Valencia gaven ons twee belangrijke indicaties. De eerste was dat de veiligheidsprocedures voor batterijen die door de FIA en de Formule E zijn ingevoerd, goed werken. De brand van dinsdag toonde aan hoe die procedures perfect werden toegepast om verdere schade te voorkomen. De tweede was dat ons team met positieve en nuttige informatie aan de slag kan om onze auto voor seizoen 10 te ontwikkelen. Hoewel er iets minder gelopen werd dan we hadden verwacht, hebben we toch veel dingen kunnen uitproberen en komen we thuis met een aantal duidelijke ideeën over wat we de komende weken moeten doen.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 105 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait