Ferrari 499P Modificata: gelimiteerd sportprototype voor niet-competitief gebruik onthuld

  • De nieuwe 499P Modificata is een circuitauto die in een strikt gelimiteerde oplage wordt gebouwd, bedoeld voor niet-competitief gebruik.
  • De auto is afgeleid van de 499P die in juni 2023 de overwinning behaalde op het circuit van Le Mans en is bedoeld voor gentlemen drivers.
  • Speciaal ontwikkelde banden, actieve vierwielaandrijving bij alle snelheden, een maximaal vermogen van 640 kW (870 pk) en ‘Push To Pass’-functie om de rijervaring te verbeteren en de prestaties van de auto toegankelijker te maken.
  • De 499P Modificata luidt het nieuwe Sport Prototipi Clienti-programma in, dat het F1 Clienti-programma aanvult.
  • De presentatie vond plaats op het circuit van Mugello tijdens Ferrari Finali Mondiali 2023.

Ferrari presenteerde vandaag tijdens de Ferrari Finali Mondiali op het circuit van Mugello de 499P Modificata, een auto die in een strikt gelimiteerde oplage wordt gebouwd voor niet-competitief circuitgebruik, om de historische terugkeer van het merk naar de topklasse van het endurance-racen in het seizoen 2023 te vieren. De 499P Modificata is een flink aangepaste versie van de 499P die in juni dit jaar zegevierde tijdens het 100-jarig bestaan van de 24 Uur van Le Mans, en gaat een nieuwe standaard zetten wat betreft rijplezier op het circuit.

De 499P Modificata is ontworpen voor een zeer selecte klantenkring en vormt een nieuw soort project voor Ferrari: een circuitmodel dat rechtstreeks is ontwikkeld op basis van een raceauto in plaats van een productiemodel, maar zonder de beperkingen die worden opgelegd door technische voorschriften. Hoewel de 499P Modificata is gebaseerd op de 499P, hoefde hij niet te voldoen aan de sportieve en technische vereisten van het FIA WEC, waardoor Ferrari’s team van engineers een aantal belangrijke wijzigingen kon doorvoeren die de rijbeleving naar een hoger plan brengen en de prestaties van de auto toegankelijker maken.

 

De belangrijkste technische wijzigingen tussen de 499P Modificata en de 499P zijn onder andere de elektrische as en de vierwielaandrijving die zelfs bij lage snelheden kan worden ingeschakeld, de ‘Push to Pass’-functie die bestuurders de optie biedt om tijdelijk 120 kW aan extra vermogen in te zetten, specifieke banden die zijn ontwikkeld door Pirelli en een compleet nieuwe set-up van de wielophanging, de elektronische regelsystemen en het motormanagement.

De 499P Modificata deelt het interieur, met zijn eenpersoons zitopstelling, en de ergonomie met de 499P, en biedt klanten exact dezelfde rijervaring als de coureurs van de raceauto’s met startnummers 50 en 51 die de overwinning pakten, de Hyperpole behaalden en de snelste ronde tijdens de race hebben neergezet tijdens de 24 Uur van Le Mans.

De 499P Modificata is overduidelijk afgeleid van de 499P en is daarmee de meest krachtige auto met gesloten wielen die Ferrari ooit heeft ontwikkeld voor niet-competitief gebruik op het circuit. De auto’s worden ingezet in het nieuwe Sport Prototipi Clienti-programma, dat vanaf 2024 naast het bestaande F1 Clienti-programma wordt georganiseerd. Hierdoor kunnen eigenaren van een 499P Modificata elk jaar deelnemen aan een aantal evenementen op internationale circuits, waarbij Ferrari zorgt voor de logistiek, de assistentie op het circuit en het onderhoud van de raceauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait