Bestemming Le Mans en Sebring als Lamborghini Super Trofeo-kalenders voor 2024 onthuld

Vier ronden van het merkenkampioenschap om zich aan te sluiten bij de FIA WEC-ondersteuningswet terwijl het IMSA-partnerschap ook wordt verlengd

Sant’Agata Bolognese, 2 november 2023 – Lamborghini Super Trofeo zal in 2024 als nooit tevoren op het wereldtoneel vertegenwoordigd zijn, met vier ronden op de affiche van het FIA World Endurance Championship (WEC) na de aankondiging van de regionale kalenders.

In lijn met de eerste aanval van Lamborghini Squadra Corse op het hoogste niveau van de internationale sportwagenracerij, zowel in het FIA WEC als in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, zal de Super Trofeo-categorie voor één merk in 2024 een grote rol spelen in het voorprogramma van beide merken, evenals de voortzetting van de relatie met de door SRO Motorsport georganiseerde GT World Challenge.

De Super Trofeo Europe, het langstlopende Lamborghini-merkenkampioenschap, zal volgend jaar aanwezig zijn op drie WEC-rondes en begint eind april op eigen bodem in Imola. De volgende stap is een eerder dan gebruikelijke reis naar Spa-Francorchamps, het Belgische circuit blijft het enige circuit dat sinds het eerste seizoen in 2009 in elke editie van de Super Trofeo Europe te zien was. Het juweel-in-de-kroon raceweekend van het jaar volgt dan op het mythische Circuit de la Sarthe in Le Mans, waar de Super Trofeo centraal staat op een van ’s werelds meest iconische en uitdagende circuits. Nooit eerder ondersteunde het merkenkampioenschap de beroemde 24 uur van Le Mans en de verwachting is dat een bumper van Huracán Super Trofeo EVO2’s het Franse circuit zal sieren in het weekend dat Lamborghini zijn langverwachte eerste verschijning maakt in de 24 uur met een paar van zijn SC63 LMDh-prototypes. Een maand na Le Mans keert de Super Trofeo Europe enigszins terug naar zijn roots, door zich aan te sluiten bij het voorprogramma van de door SRO georganiseerde Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup-affiche op de Nürburgring, voordat het naar Barcelona gaat voor de voorlaatste ronde. De finaleronde wordt bekendgemaakt in het weekend van de wereldfinales van dit jaar in Vallelunga.

Aan de andere kant van de vijver zet de Lamborghini Super Trofeo North America zijn lange samenwerking met IMSA voort door zich aan te sluiten bij de support bill voor vier van de vijf rondes op Amerikaanse bodem. Het seizoen begint begin maart, met het historische, hobbelige vliegveld van Sebring als gastheer van de openingsronde van het jaar. Het Amerikaanse kampioenschap, dat racet in het voorprogramma van IMSA en de 12 uur van Sebring, staat internationaal in de schijnwerpers. Ronde twee brengt de bemanningen van de ene kant van de VS naar de andere, waarbij WeatherTech Raceway Laguna Seca een heel ander soort uitdaging vormt. Watkins Glen in de staat New York is halverwege het seizoen, voordat het na de zomerstop naar het Circuit of the Americas in Texas gaat om deel te nemen aan de FIA WEC-ronde. De serie keert dan voor het tweede jaar op rij terug naar de Indianapolis Motor Speedway voor de vijfde ronde.

Na een succesvolle terugkeer in 2023 na een onderbreking van drie jaar, zal de Lamborghini Super Trofeo Asia opnieuw zijn positie als een van de meest gevarieerde Lamborghini-kampioenschappen voor één merk versterken door 10 races te organiseren in vijf verschillende landen in de regio Azië-Pacific. Het seizoen begint op het Sepang International Circuit in Maleisië in het openingsweekend van mei voordat het terugkeert naar Australië voor de tweede ronde, die zal worden gehouden op het circuit van The Bend in de buurt van Adelaide. Korea neemt opnieuw zijn plaats in op de kalender, met het Inje-circuit in het noorden van het land waar in het weekend van 50 juli twee races van 19 minuten worden gehouden. Het altijd populaire Fuji-circuit in Japan staat opnieuw op de kalender van 2024, waarbij de combinatie van lange rechte stukken en bochtige secties een bijzondere uitdaging vormt voor de bemanningen. Voorafgaand aan de seizoensafsluitende wereldfinales wordt in september de voorlaatste ronde gehouden op het Shanghai International Circuit in China.

Na de voltooiing van de drie regionale kampioenschappen wordt het raceseizoen 2024 afgesloten met de traditionele wereldfinales. In het 11e jaar worden de wereldfinales gehouden aan het einde van de regionale campagnes, met de datum en locatie die worden aangekondigd tijdens de wereldfinales van 2023 in Vallelunga.

Lamborghini Super Trofeo Europa 2024

Ronde 1: Imola (Italië)* 19-21 april 2024

Ronde 2: Spa-Francorchamps (België)* 9-11 mei 2024

Ronde 3: Le Mans (Frankrijk)* 11-15 juni 2024

Ronde 4: Nürburgring (Duitsland)** 26-28 juli 2024

Ronde 5: Barcelona (Spanje)** 11-13 oktober 2024

Ronde 6: TBA
*WEC-ondersteunende ronde

**Voorprogramma GT World Challenge Europe
Lamborghini Super Trofeo 2024 Noord-Amerika

Ronde 1: Sebring (Florida) 13-16 maart 2024

Ronde 2: Laguna Seca (Californië) 10-12 mei 2024

Ronde 3: Watkins Glen (New York) 21-23 juni 2024

Ronde 4: Circuit of the Americas (Texas)** 31 augustus – 1 september 2024

Ronde 5: Indianapolis (Indiana) 20-22 september 2024

Ronde 6: TBA
**WEC-ondersteuningsronde
Lamborghini Super Trofeo Azië 2024

Ronde 1: Sepang (Maleisië) 3-5 mei 2024

Ronde 2: The Bend Motorsport Park (Australië) 7-9 juni 2024

Ronde 3: Inje (Korea) 19-21 juli 2024

Ronde 4: Fuji (Japan) 16-18 augustus 2024

Ronde 5: Shanghai (China) september

Ronde 6: TBA
Lamborghini Super Trofeo Wereldfinales

TBA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait