De nieuwe, volledig elektrische Volvo EM90 is een Scandinavische woonkamer in beweging

Altijd al eens willen reizen in een ruime, Scandinavische woonkamer? Dat kan nu in de Volvo EM90, onze allereerste volledig elektrische premium MPV.

De EM90, die op 12 november aan de wereld wordt onthuld, gaat over het besparen van tijd en het verminderen van stress. Over vreugde en gemoedsrust. Over kwaliteit van leven. De EM90 is niet ontworpen om alleen ruimte te creëren voor meer dingen, maar ook om ruimte te creëren voor het leven.

Royale cabinebreedte en beenruimte in een premium interieur zijn nog maar het begin. Een grote verscheidenheid aan hoogwaardige materialen, luxe loungestoelen met zogenaamde zero-gravity kussens, een groot panoramisch zonnedak om te genieten van de lucht boven je, en prachtige Scandinavische designdetails komen allemaal samen en creëren een ruimte waarin je ten volle van het leven kunt genieten terwijl je onderweg bent.

The new, fully electric Volvo EM90 is a Scandinavian living room on the move

“Bij het ontwerpen van de EM90 hebben we ons gericht op het creëren van een ruimte van persoonlijk comfort en een ervaring die de nadruk legt op reizen in stijl en elegantie”, zegt Sophie Li, hoofd design van onze Design Studio in Shanghai. “Bij het creëren van het EM90-interieur hebben we ons gericht op een auto die net zo goed werkt wanneer je onderweg bent voor je werk als wanneer je met je gezin reist. Dit was een spannende opdracht voor het hele ontwerpteam.”

 

Reis comfortabel in uw eigen persoonlijke ruimte

De EM90 bevat het ruimste en meest flexibele interieur dat we ooit hebben aangeboden. Het is geschikt voor zowel gezins- als zakelijk gebruik, zodat u de auto kunt gebruiken als een persoonlijke ruimte om te ontstressen en te ontspannen samen met uw dierbaren, alleen, of om wat werk gedaan te krijgen in een inspirerende omgeving.

De auto is een premium 6-zitter die iedereen zijn eigen zone en persoonlijke ruimte biedt. Dit omvat gepersonaliseerde entertainment- en comfortverstellingsopties, bediend via de armleuning en een elegant touchscreen op een natuurlijk FSC-gecertificeerd houten oppervlak.

Op de tweede zitrij bieden speciale loungestoelen passagiers alle voorzieningen die ze zich maar kunnen wensen: een massagefunctie, individuele ventilatie- en verwarmingsopties, evenals ingebouwde tafels en bekerhouders.

De loungestoelen op de tweede rij zijn ook voorzien van gewichtloze kussens met een zevenlaagse structuur en een dikte van meer dan 120 mm, inclusief dempingslagen met hoge dichtheid voor zowel comfort als ondersteuning. Ondertussen is de derde rij gemakkelijk toegankelijk dankzij de schuifdeuren achterin en de lang verschuifbare stoelen op de tweede rij.

Het panoramische zonnedak bedekt de hele cabine en wordt geleverd met een gordijn en meerdere instellingen voor sfeerverlichting, die zorgen voor een echte Scandinavische sfeer. Van een omgeving die het beroemde noorderlicht nabootst tot thema’s die doen denken aan Zweedse bossen en het aanbreken van midzomer, je kunt rust vinden door je favoriete Scandinavische ervaring te kiezen.

Verfijnd ontwerp geïnspireerd door de natuur

Scandinavische designdetails zijn verspreid over het hele interieur, van het verfijnde Orrefors-kristal dat in de versnellingspook wordt gebruikt tot berkenhouten decopanelen met achtergrondverlichting op het dashboard, de deuren en de rugleuning van de stoelen op de eerste rij. Deze illustreren hoe onze ontwerpers prachtige materialen naadloos integreren met technologie in de EM90.

De stofferings- en decopatronen zijn geïnspireerd op zowel de Scandinavische natuur als Aziatische kunst, waardoor een symbiose ontstaat die modern, verfijnd design en de schoonheid van de natuurlijke wereld om ons heen samenbrengt. Zo zijn de stoelbekledingspatronen geïnspireerd op bergketens in de mist, terwijl de houten panelen met achtergrondverlichting de schoonheid van lichtstralen weerspiegelen die door een bamboebos schijnen.

 

“In de EM90 hebben we inspiratie uit Scandinavische en Aziatische bronnen samengebracht die de majestueuze natuurlijke schoonheid om ons heen weerspiegelen en zullen resoneren met klanten”, aldus Sophie Li. “Welke interieurkamer u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat u reist in een hoogwaardig, stijlvol en rustgevend interieur dat het moderne design van Volvo Cars weerspiegelt.”

 

De Volvo EM90 komt eerst naar China en zal zijn debuut maken op 12 november 2023. Pre-orders beginnen voor klanten in China op dezelfde datum.

De kleine lettertjes

  • Wanneer de auto in beweging is, kunnen voorwerpen die op de tafel worden geplaatst, ontwrichten en letsel bij een passagier of materiële schade veroorzaken tijdens een onverwachte stop of aanrijding. Dienbladen, beensteunen en ligposities worden aanbevolen om te gebruiken wanneer de auto stilstaat.
The new, fully electric Volvo EM90 is a Scandinavian living room on the move

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait