75 jaar Volkswagen België in de spotlights op InterClassics 2023

  • e 8ste editie van InterClassics Brussel vindt plaats van vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 november
  • De ruime stand van de Belgian VW Club staat in het teken van 75 jaar Volkswagen in België
  • Elk decennium wordt geïllustreerd met een iconisch Volkswagen-model, van 1948 tot nu
  • In totaal zullen er acht wagens geëxposeerd worden in Paleis 4 van de Heizel

InterClassics Brussel heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een vaste afspraak op de liefhebberskalender. Het centrale thema van de 8ste editie is 100 jaar Le Mans, maar de Belgian VW Club voegt daar graag nog een tweede verjaardag aan toe: 75 jaar Volkswagen in België. Dat albasten huwelijk wordt gevierd met een line-up van acht invloedrijke Volkswagen-modellen die drie dagen lang te bewonderen zijn in Paleis 4 van de Heizel te Brussel.

Volkswagen maakt er een traditie van om belangrijke verjaardagen in de picture te zetten op Interclassics. In 2022 viel die eer aan de Transporter te beurt, voor zeven generaties en meer dan 70 jaar geschiedenis. Dit jaar doet de Belgian VW Club daar nog een schepje bovenop voor de 75ste verjaardag van Volkswagen in België, in samenwerking met invoerder D’Ieteren.

Historisch overzicht

Acht iconische modellen uit de periode van 1948 tot 2023 zullen er geëxposeerd worden, stuk voor stuk prachtexemplaren. Welke dat precies zijn, blijft nog even geheim. Maar dat er een vroege Kever in de line-up zal zitten, is hoe dan ook zeker. Dat was immers het model waarmee het verhaal van Volkswagen in België 75 jaar geleden begon. Bovendien werd het model een tijd lang door D’Ieteren in Brussel geproduceerd.

Feestjaar 2023

Het feestjaar voor 75 jaar Volkswagen in België startte in februari op de Love Bugs Parade in AutoWorld en culmineert zo op InterClassics van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november 2023. Tickets zijn in voorverkoop aan een gereduceerd tarief beschikbaar of ter plaatse te koop aan de kassa’s. Op vrijdag en zaterdag is de beurs open van 10 tot 20 uur, op zondag is dat van 10 tot 18 uur. Andere merken uit het portfolio van D’Ieteren Automotive zullen er eveneens hun beste ‘wieltje’ voorzetten.

https://interclassics.events/en/classic-car-show-brussels/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait