SCENIC E-TECH ELECTRIC, FINALIST AUTO VAN HET JAAR 2024

  • Scenic E-Tech electric maakt deel uit van de 7 finalisten voor de prijs Auto van het Jaar 2024.
  • Met Scenic breidt Renault zijn elektrische gamma uit en bevestigt zijn engagement om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken.

op 27 November 2023

Renault is trots één van de finalisten te zijn van de Europese Auto van het Jaar 2024. Na Austral in 2022 en Megane E-Tech electric in 2021, is Scenic E-Tech electric nu uitgeroepen tot één van de zeven finalisten. De jury, bestaande uit 59 journalisten uit 22 landen, heeft 28 modellen getest en beoordeeld om tot een definitieve lijst van zeven voertuigen te komen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 26 februari 2024 tijdens het Autosalon van Genève.

Scenic is een verhaal dat al 27 jaar geschreven wordt. Hij werd voor het eerst gelanceerd in 1996 en zorgde voor een revolutie op de markt door de eerste compacte MPV in de Europese autogeschiedenis te worden. De eerste generatie Scenic won in 1997 de prestigieuze prijs Auto van het Jaar.

Met een 100% elektrische motor, vindt Scenic vandaag de gezinsauto uit het C-segment opnieuw uit. Hij nodigt uit om te reizen terwijl hij zijn DNA als baanbrekende gezinsauto behoudt. Scenic is altijd ontworpen om de eerste auto in huis te zijn, de auto die u meeneemt op weekend of vakantie. Met deze vijfde generatie vindt Scenic zichzelf opnieuw uit en bewaart zijn innovatieve genen, door zich te positioneren als de 100% elektrische gezinswagen die aan alle behoeften van een gezin voldoet. Hij is zowel compact (4,47 m) om in de stad te rijden als leefbaar voor langere reizen en biedt een actieradius van 625 kilometer (WLTP).

Renault zet zich al meer dan tien jaar in om elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Scenic E-Tech electric past perfect in het strategische plan van het merk en combineert elektrische moderniteit, intuïtieve nuttige technologieën en een duurzamer design. Renault bouwt voort op het succes van ZOE en breidt zijn aanbod in het C-segment uit met
Megane E-Tech electric en Scenic E-Tech electric, belangrijke modellen om de overstap naar elektrische modellen te versnellen en Renault een leider te laten blijven in het nieuwe tijdperk van duurzame mobiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait