In de categorie tot 25.000€ : Dacia Jogger, VAB Gezinswagen 2024

Dacia wint met Dacia Jogger ECO-G de titel “VAB Gezinswagen van het Jaar” in de categorie tot 25.000€.

Na Dacia Duster ECO-G in 2021 en Dacia SANDERO Stepway ECO-G in 2022, wint Dacia opnieuw de titel van “VAB Gezinswagen van het Jaar” in de categorie tot 25.000€.

Een jury bestaande uit gezinnen en gespecialiseerde autojournalisten hebben Dacia Jogger ECO-G tot “VAB Gezinswagen 2024” verkozen.

Het totaal aantal punten van de professionele jury weegt door voor 25% in de eindklassementen, de gezinsjury vertegenwoordigt 50% van de punten en de kilometerkostprijs vertegenwoordigt 25% van de punten. De kilometerkostprijs wordt door VAB berekend op basis van de prijs, de onderhouds- en gebruikskosten, waaronder het gemeten verbruik over een gebruiksduur van 8 jaar.

DACIA JOGGER, DE AVONTUURLIJKE GEZINSWAGEN VOOR HET C-SEGMENT

Met Dacia Jogger heeft Dacia de gezinswagen met zeven plaatsen opnieuw uitgevonden om hem voor iedereen toegankelijk te maken.

Veelzijdigheid voor het hele gezin: Dacia Jogger verenigt het beste van elk segment: de lengte van een break, de interieurruimte van een bestelbreak en de kenmerken van een SUV. Hij laat zich dus niet zomaar in een vakje stoppen. Tegen een onklopbare prijs biedt Jogger de beste verhouding prijs/ruimte en het veelzijdige gebruik van een auto die zich tot Zwitsers zakmes ontpopt.

Aan het stuur biedt Dacia Jogger de rijsensaties die van een wagen uit het C-segment worden verwacht. Zijn wielbasis van 2,90 meter maakt hem stabiel en zijn 16”-velgen zorgen ervoor dat hij stevig op de weg ligt. Bovendien geeft zijn stijve koetswerkstructuur hem een uitstekende robuustheid.

Op het vlak van interieurcomfort dragen de ergonomie, de geluiddemping en de hoogte onder het dak bij tot het comfort van alle passagiers, zelfs op de derde zetelrij. Dacia Jogger werpt zich op als de ideale partner voor gezinnen, niet alleen voor het dagelijkse leven, maar ook voor uitstapjes in de buitenlucht. Als een rasechte Dacia biedt hij alle essentiële uitrusting zonder daarbij te raken aan de veiligheid en het leven aan boord.

Dacia Jogger, die verkrijgbaar is met vijf of zeven plaatsen, biedt de keuze tussen drie afwerkingsniveaus: Essentiel, Expression en Extreme.

Het motorenaanbod bestaat uit een TCe 110-benzinemotor, een ECO-G 100-motor op benzine en LPG en sinds het begin van dit jaar ook een full hybride aandrijving, de Hybrid 140.

Deze laatste is gebaseerd op beproefde en erkende technologieën van Renault Group, bestaande uit een 1,6-liter 4-cilinder benzinemotor van 90 pk, twee elektromotoren (een motor van 50 pk en een startmotor/hoogspanningsgenerator) en een geëlektrificeerde automatische versnellingsbak met vier verhoudingen voor de verbrandingsmotor en 2 andere voor de elektromotor. Deze combinatie maakt het mogelijk om tot 80% van de rijtijd in de stad volledig elektrisch te rijden en tot 40% minder te verbruiken.

DACIA, SUCCES STORY

In België stond Dacia eind oktober op de negende plaats met een marktaandeel van 4,31% (4,22% in 2022), goed voor een stijging van het aantal inschrijvingen van 35,6%. Op de markt verkoop aan particulieren staat Dacia bovenaan het podium met een marktaandeel van 11,65% (9,74% in 2022). Terwijl het aantal inschrijvingen van de retail markt met 12,5% stijgt, tekent Dacia een stijging van maar liefst 34,6% op. Het merk plaatst drie modellen in de TOP 10 van de verkoop aan particulieren. De absolute bestseller Dacia Sandero bekleedt de 1e plaats, gevolgd door Dacia Duster op de 2e plaats. Dacia Jogger die vorig jaar het gamma vervolledigde, mag nu al op een 4e plaats rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait