Alpine presenteert zijn A110-gamma voor 2024 en zijn tarieven voor België

  • Alpine herziet zijn A110-gamma voor 2024, met een rijkere uitrusting voor de versies A110, A110 GT en A110 S.
  • Het A110-gamma wordt uitgebreid met de A110 R Turini, een nieuwe versie als aanvulling op de huidige A110 R, met matzwarte 18″ aluminium GT Race-velgen voor meer veelzijdigheid op de weg.
  • Daarnaast introduceert Alpine de nieuwe erfgoedkleur ‘Orange Corail’ in zijn personaliseringsatelier.
  • De bestellingen worden geopend op 5 december 2023 en de productie gaat van start in maart 2024.

Alpine herwerkt zijn A110-gamma door de versies A110, A110 GT en A110 S een rijkere standaarduitrusting te geven. Zo biedt elk model nog meer inhoud en waarde. Daarnaast breidt Alpine zijn catalogus voor 2024 uit met de A110 R Turini, een nieuwe versie van de A110 R. Met zijn 18″ GT Race-velgen past de A110 R Turini zich perfect aan de weg aan terwijl zijn naam verwijst naar de beroemde Col de Turini in het zuiden van de Franse Alpen, een vast onderdeel van de Rally Monte Carlo.

“Gesterkt door het succes dat de A110 R sinds zijn lancering in oktober 2022 oogst en door het orderboek dat tot eind 2024 gevuld is, lanceert Alpine de A110 R Turini, een nieuwe versie met GT Race-velgen die nog veelzijdiger uit de hoek komt. In de catalogus voor 2024 vullen we de A110 R aan met de Turini-versie, waardoor we sneller zullen kunnen leveren aan onze A110 R-klanten,” aldus Antonino Labate, Directeur verkoop, marketing en klantenervaring bij Alpine.

Alpine A110: het origineel, vanaf 65 200 € incl. btw

De combinatie van het Alpine-chassis en de 252 pk sterke motor staat borg voor het weergaloze rijplezier van de Berlinette. De lichte, nauwkeurige en levendige A110 toont zich in alle omstandigheden wendbaar en dynamisch.

Hij beschikt standaard over 18” Sérac-velgen met geventileerde schijfremmen van 320 mm voor een krachtiger en performanter remsysteem, alsook over elektrisch inklapbare buitenspiegels (voortaan standaard op het hele gamma). Het interieur werd verrijkt met sportpedalen en een aluminium voetsteun.

Alpine A110 GT: de sportieve Gran Turismo-coupé, vanaf 76 150 € incl. btw

In combinatie met het Alpine-chassis levert zijn motor van 300 pk de ideale combinatie van prestaties en comfort. Met zijn zeldzame veelzijdigheid en elegantie werpt de A110 GT zich op als de ideale sportwagen voor dagelijkse ritten en lange reizen.

De A110 GT uit zijn sportieve karakter in de standaard gemonteerde, gediamanteerde zwarte 18″ Grand Prix-velgen en verchroomde zijdelingse monogrammen met de pijlvormige ‘A’. Om het interieurcomfort te verzekeren, wordt hij standaard uitgerust met het Focal® Premium-audiosysteem, een zelfdimmende achteruitkijkspiegel en verwarmbare zetels. De pedalen en voetsteunen zijn gemaakt van aluminium voor nog meer grip en lichtheid.

Alpine A110 S: vermogen ten dienste van prestaties, vanaf 77 750 €incl. btw

Zijn ‘Sport’-chassis valoriseert ten volle het potentieel van zijn 300 pk sterke motor. Hij is sportief in hart en nieren en krijgt als optie semi-slickbanden en een specifieke aerodynamische kit die beslist in de smaak zal vallen bij bestuurders die op zoek zijn naar een scherper rijgedrag, met name op het circuit. De bijzonder efficiënte A110 S is een waar concentraat van emoties.

Hij is voorzien van gesmede 18” Fuchs-velgen, zwarte boemerangkoplampen en een zelfdimmende achteruitkijkspiegel.

Alpine A110 R Turini: de raceversie voor de weg, vanaf 106.000 € incl. btw

Het A110-gamma wordt uitgebreid met de nieuwe versie A110 R Turini, die werd afgeleid van de A110 R en die wordt geschoeid met matzwarte 18″ lichtmetalen GT Race-velgen om zijn veelzijdigheid op de weg te vergroten.

Hij neemt het DNA van de A110 R over, met zijn snedige chassis en zijn motor van 300 pk en 340 Nm. De A110 R is de meest radicale variant van de A110: lager, sneller en dynamischer. Hij laat zijn bestuurder genieten van snelheden van meer dan 280 km/u op het circuit. De spoilerlip vooraan, de motorkap, de zijschorten, de achterspoiler, de diffuser en de motorafdekking van de A110 R zijn stuk voor stuk vervaardigd uit koolstofvezel, een materiaal dat vaak in de Formule 1 wordt gebruikt omwille van zijn lage gewicht.

Op 5 december 2023 zal Alpine de bestellingen van zijn A110-gamma voor 2024 openen in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait