The 100 Miles 2023 rit in en rond Brugge. Vincent Arpons

 

Zaterdagnamiddag (16/12) was het verzamelen geblazen op de parking van Hotel Weinebrugge in Sint-Michiels voor het 100 Miles evenement georganiseerd door Prewar Days.

In 2017 werd met de 100 Miles rally Amsterdam aangedaan, de rit van 2018 vond plaats in Rotterdam, die van 2022 in Ieper en ditmaal was het de beurt aan het feeërieke Brugge.

Een niet te missen gelegenheid, ook voor de vele buitenlandse deelnemers voor wie de rit in de middeleeuwse, kerstversierde stad een blijvende herinnering zal zijn.

Op de parking kon je de ‘scrutineering’ volgen waarbij de auto’s bij aankomst werden gecontroleerd op verlichting, veiligheid en wettelijke uitrusting.

Een niet onbelangrijke procedure aangezien de rally om kwart voor acht ’s avonds startte en er gereden werd tot 2 uur in de morgen.

Na het gezamenlijk diner om 18u konden de deelnemers hun motoren starten.

Het was leuk kuieren op de in het halfduister gehulde parking tussen de vele oldtimers en meteen viel het grote aandeel aan Engelse merken op.

Bentley, Standard, Riley, MG en Alvis waren van de partij maar er waren ook opvallend veel Lagonda’s. Daartussen piepte zelfs een unieke Lea-Francis. Well done!

De Franse merken werden vertegenwoordigd door een Delahaye, twee Bugatti’s en een cyclecar Rally.

Aan Duitse zijde kon je twee BMW’s bewonderen, een sportieve 328 en een elegante 327/28.

Amerikanen waren er ook: een Ford V8 die de kerstman als passagier had in de rumble seat (voor de Engelsen ‘dicky seat’. Maar wij houden het op schoonmoederszit, zolang dat nog mag… ), een prachtige 1941 Cadillac series 61 in ‘sedanet’ stijl en een mooie, uitzonderlijke Gardner.

Gardner werd geproduceerd in Saint-Louis, Missouri tussen 1920 en 1931.

Het was een van de vele merken die de gevolgen van de Wall Street crash niet overleefden.

Vervolgens over naar de Italiaanse merken die met een Alfa Romeo vertegenwoordigd waren, naast een vlotte Lancia Lambda en een imposante Itala.

Kijk even mee op de fotoreportage, je zal merken dat het puur genieten was.

 

Foto’s en tekst: Vincent Arpons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait