Creventic 12-uursrace in Spa, exclusief voor de nieuwste Porsche 911 GT3 Cup

  • Porsche Motorsport en Creventic lanceren een nieuwe endurance race
  • Spa organiseert het debuut van de langeafstandsrace op 6/7 september 2024
  • Exclusief gereserveerd voor 992-generatie 911 Cup-auto’s
  • Racebanden en service ter plaatse door Porsche-partner Michelin
Porsche Mobil 1 Supercup, Spa-Francorchamps 2023
#8 Simone Iaquinta (I, Huber Racing)
Porsche Motorsport en organisator Creventic hebben een nieuw evenement in het leven geroepen voor de huidige 911 GT3 Cup: de Michelin 992 Endurance Cup powered by Porsche Motorsport. De 12-uursrace wordt verreden op 6 en 7 september 2024 op het Circuit de Spa-Francorchamps in België. Dit evenement is exclusief gereserveerd voor klantenteams die 992 generatie 911 GT3 Cup-auto’s inzetten.

Stuttgart. Met de Michelin 992 Endurance Cup powered by Porsche Motorsport bieden Porsche Motorsport en Creventic de eerste endurancerace aan voor de nieuwste 911 GT3 Cup. Het debuut van het nieuwe evenement specifiek voor de 375 kW (510 pk) merkencupauto zal begin september worden betwist in Spa-Francorchamps, België. Alleen deelnemers aan de 992-generatie 911 GT3 Cup komen in aanmerking voor deelname. De deelnemers krijgen een race van 12 uur op een van de meest veeleisende circuits ter wereld: de 7,004 kilometer lange “Ardense achtbaan” bestaat uit 21 bochten en verschillende lange, volgas passages door de beboste bergen van Wallonië.

De organisatie van Creventic verzorgt het sportief reglement voor de endurance race. Het technische kader is gebaseerd op de succesvolle merkencupserie die Porsche wereldwijd met de 911 GT3 Cup uitrijdt – met kleine aanpassingen voor langeafstandsraces. Ingeschreven teams strijden om de overwinning in het algemeen klassement en in de Pro-, Pro/Am- en Am-klassen. Michelin is de officiële bandenpartner van het evenement. De premiumfabrikant levert racebanden die exclusief voor de Porsche 911 GT3 Cup zijn ontwikkeld en ondersteunt ook klantenteams in de paddock op het circuit. Meer informatie zal binnenkort beschikbaar zijn op www.992-endurance-cup.com.

“Veel van onze 911 GT3 Cup-klanten nemen al deel aan de races in het kader van de 24H Series die door Creventic wordt georganiseerd”, legt Oliver Köppen, One-Make Series en GT Sport Manager bij Porsche Motorsport, uit. “Daarom zijn we verheugd om het nieuwste initiatief van Creventic te ondersteunen. Het geeft onze klanten nog een geweldige kans om met hun 992-generatie Cup Porsches te racen in een endurance-evenement op een van ’s werelds populairste Grand Prix-circuits.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait