Ontdek de nieuwe Jeep® Compass MY24: vanaf nu te koop

  • De technologisch meest geavanceerde Jeep Compass ooit zit boordevol geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder een optioneel semi-autonoom rijsysteem. Meer dan 80 standaardfuncties – plus geo-fencing en beschikbaar op alle wegtypen – en een voertuig dat voortdurend in verbinding staat met de bestuurder, dankzij TBM-diensten, nu ook standaard op de e-Hybrid versie.
  • De nieuwe Jeep Compass MY24 heeft als doel klanten een compleet assortiment aan te bieden dat is afgestemd op hun behoeften, en presenteert een gloednieuwe line-up die gestroomlijnder en efficiënter is.
  • Het nieuwe model geeft voorrang aan elektrificatie om prestaties te combineren met milieuduurzaamheid, met de 4xe plug-in hybride motor die de legendarische Jeep 4×4 capaciteiten biedt voor off-road avontuur en de e-hybride aandrijflijn die volledig elektrische aandrijving levert bij de start, bij lage snelheden, tijdens het cruisen en bij parkeermanoeuvres.
  • Voortbouwend op zijn wereldwijde succes is de geheel nieuwe Jeep Compass MY24 vanaf vandaag te koop in België en Luxemburg.

De Jeep® Compass wordt geproduceerd in verschillende fabrieken over de hele wereld om consumenten in meer dan 100 landen te bedienen. De productie vindt plaats op vier belangrijke locaties: Ranjangaon, India; Pernambuco, Brazilië; Toluca, Mexico en Melfi, Italië. De 2024 versie van de Jeep Compass handhaaft niet alleen de befaamde off-road capaciteiten van het merk, maar verbetert ook het comfort en de functionaliteit door zowel van binnen als van buiten te pronken met eersteklas design en vakmanschap. Dit nieuwste Compass-model vertegenwoordigt het toppunt van technologische vooruitgang binnen de Compass line-up.

Eric Laforge, Head of Jeep in Europa: “We zijn verheugd om de Nieuwe Compass MY24 te introduceren, de technologisch meest geavanceerde Jeep Compass ooit, verkrijgbaar in zowel de 4xe als de e-Hybrid versie.

Met een efficiënte, gloednieuwe line-up, meer gestroomlijnd, staat hij voor verbeterde off-road prestaties en rijplezier, samen met duurzaamheid voor het milieu, om onze prioriteit te bevestigen om een ongeëvenaarde rijervaring te bieden”.

 

Geavanceerde technologie

De nieuwe Compass biedt meer dan 80 standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen op alle uitvoeringen, waaronder: Drowsy Driver Detection, Full-Speed Forward Collision Warning met Active Braking, Pedestrian/Cyclist Automatic Emergency Braking, Active Lane Management en Rear Cross Path detection. De volgende generatie technologieën die op de Compass worden aangeboden zijn onder andere een beschikbaar 10,25-inch frameloos full-color thin-film transistor (TFT) digitaal cluster – een van de grootste in het segment en een standaard 10,1-inch digitaal infotainment touchscreen, het nieuwe vijf keer snellere Uconnect 5 met standaard draadloos Apple CarPlay en Android Auto en een beschikbaar draadloos oplaadpad, beide standaard op alle modelversies.

Een gestroomlijnd assortiment met nieuwe competitieve uitvoeringen

Met het doel om klanten een complete reeks producten op maat van hun behoeften aan te bieden, presenteert de nieuwe Jeep Compass MY24 een gloednieuwe line-up, meer gestroomlijnd, en efficiënter , samengesteld uit vier trims: “Altitude”, “Summit”, “Overland” en de aanzienlijk verbeterde “Trailhawk”.

De “Altitude”-uitvoering heeft uitzonderlijke uiterlijke kenmerken die zijn silhouet versterken, waaronder volledige LED-reflectoren met signatuur, verchroomde DLO, 18-inch lichtmetalen velgen met zomerbanden en glanzend zwarte spiegelkappen.

Naast de verbluffende uiterlijke kenmerken biedt ook het interieur een design dat prestaties en elegantie combineert. Comfort staat voorop met stoffen/vinyl stoelen en een bestuurdersstoel die in zes richtingen handmatig verstelbaar is en in twee richtingen met de lendensteun kan worden versteld, voor een uitgebreide reeks ergonomische oplossingen. Het pakket wordt gecompleteerd door de automatische grootlichtkoplampen, de elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, de adaptieve cruisecontrol en de passieve instap/Keyless Go.

De “Summit” en “Overland” hebben naast de fundamentele technische en visuele kenmerken van de “Attitude”-uitvoering ook unieke kenmerken die hen van elkaar onderscheiden.

Het “Summit”-uitrustingsniveau heeft aan de buitenkant details zoals 19-inch diamant lichtmetalen velgen, een tweekleurig zwart dak, LED-mistlampen, glanzend zwart gespoten onderkant, privacy glass, dakrails en LED-projectors. Het uitstekend afgewerkte interieur is voorzien van comfortabele, geventileerde lederen stoelen, een 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel, een veiligheidsalarm en parkeersensoren voor en achter.

Het “Overland”-model geeft prioriteit aan prestaties, terwijl het elementen van topkwaliteit bevat. Het exterieur is voorzien van 17″ zwarte lichtmetalen velgen met M+S banden, een off-road bumper en een grotere bodemvrijheid, voor efficiënte prestaties op elk terrein. Daarnaast zijn er LED-mistlampen en dakrails. Het interieurontwerp is minimalistisch maar efficiënt, met speciale stoffen of vinyl afwerkingen voor gemakkelijk te reinigen stoelen.

Het “Trailhawk”-model, ten slotte, voert het hele gamma aan dankzij zijn fundamentele kenmerken en heeft een avontuurlijke ziel, waardoor het geschikt is om elke route met vertrouwen te nemen, terwijl zijn topattributen bijdragen aan zijn gedurfde en toch stijlvolle design. Het exterieur is voorzien van kenmerken die tegelijk esthetische allure en prestaties bieden, zoals een tweekleurig zwart dak, zwarte 17-inch lichtmetalen velgen met diamantafwerking en M+S-banden, privacy glass, LED-projectoren en een motorkapsticker. Binnenin is het “Trailhawk”-model ook een toonbeeld van uitmuntend vakmanschap en biedt het ongeëvenaard comfort aan iedereen die op deze auto vertrouwt. Om de rijervaring te verbeteren, zijn er lederen, geventileerde stoelen en een 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel, evenals een beschermplaat voor de transmissie, een beschermplaat voor de voorwielophanging, een beschermplaat voor de versnellingsbak, een select-terrain systeem met rotsmodus en een in hoogte verstelbare laadvloer voor de bagageruimte. De auto beschikt ook over een veiligheidsalarm en parkeersensoren voor en achter.

Er zijn drie pakketten beschikbaar om de nieuwe Jeep Compass MY24 aan te passen, elk met een specifieke missie. Het veiligheidspakket is ontworpen om avonturen in de stad en op het terrein te verbeteren met veiligheid als prioriteit en biedt onder andere dodehoekbewaking, een 360°-camera, parkeerhulp en spiegels met hoffelijkheidslampen.

Het premiumpakket biedt het meeste comfort en omvat navigatie, een handsfree elektrisch bediende achterklep, verkeersinformatie, een draadloze lader en het nieuwe Level 2 Autonomous Drive-systeem.

Het winterpakket is ontworpen om het koude seizoen op zijn best te ervaren en biedt verwarmde voorstoelen en stuurwiel, ontdooier voor de voorruit en vloermatten voor alle weersomstandigheden. Het zonnedak met dubbele beglazing is als optie verkrijgbaar.

De beschikbare kleuropties voor het exterieur zijn Colorado Red, Alpine White, Shade Blue, Solid Black, Graphite Grey en Sting Grey (alleen beschikbaar op Overland en Trailhawk), terwijl klanten voor de kleuropties in het interieur kunnen kiezen uit Black en Steel Grey met Diesel Grey stiksels (voor Altitude en Summit), Bronze stiksels (voor Overland) en Ruby Red stiksels (voor Trailhawk).

 

Elektrificatie om prestaties en milieuduurzaamheid te combineren

De nieuwe Jeep Compass MY24 is verkrijgbaar met twee hybride aandrijflijnen: e-hybride en 4xe plug-in hybride. De e-hybride aandrijflijn beheert het aandrijfsysteem tussen volledig elektrische, hybride en verbrandingsmotoren op een automatische manier, op basis van de laadstatus van de 48V accu, de rijomstandigheden en andere parameters die in realtime worden gecontroleerd. De Jeep e-Hybrid kan volledig elektrische aandrijving leveren bij de start, bij lage snelheden, tijdens het cruisen en bij parkeermanoeuvres. Deze oplossing is ontworpen om de 48V-batterij automatisch op te laden: tijdens het remmen of vertragen wordt automatisch energie teruggewonnen. Dit betekent dat de accu niet extern hoeft te worden opgeladen, maar toch EV-aandrijving kan leveren. De tweede oplossing maakt gebruik van zowel de elektrische als de endothermische motor, waarbij het hogere koppel dat door de elektrische aandrijving wordt gegenereerd en de mogelijkheid om dit met uiterste precisie af te stellen, zorgen voor een nog grotere vierwielaandrijving op elk terrein, voor uitdagende off-road avonturen. Tegelijkertijd is het de ideale auto voor alledaagse ritten in de stad, want dankzij de plug-in hybride elektrische technologie is de CO2-uitstoot lager dan 50 g/km in hybride modus en zijn de gebruikskosten lager.

 

Technologie Vermogenseenheid Cilinderinhoud Motorvermogen Motorkoppel Motorkoppel EV-bereik WLTP
e-Hybride 1.5 GSE T4 e-Hybrid 130HP DCT7 FWD 1,469 cm3 130 PK (+ 20 PK e-boost) 240 Nm 55 Nm
4xe

plug-in hybride

1.3 Turbo 4xe Plug-in hybride 190 pk AT6 1,332 cm3 130 PK + 60 PK elektrisch (= 190PK gecombineerd) 270 Nm 250 Nm tot 52 km
4xe

plug-in hybride

1.3 Turbo 4xe Plug-in hybride 240 pk AT6 1,332 cm3 180 PK + 60 PK elektrisch (= 240 gecombineerd) 270 Nm 250 Nm tot 53 km

 

Er is aanzienlijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de integratie van TBM-service op e-Hybrid modellen. Deze functie zorgt ervoor dat de auto verbonden blijft en vergemakkelijkt de bestuurder in zijn dagelijks leven via een efficiënt infotainmentsysteem. Daarnaast is het autonome rijniveau 2 verbeterd en biedt het nu Jeep veiligheid op alle soorten wegen. De introductie van innovatieve Klasse A+ banden, 18″ en 19″ groot, heeft de wegligging van de auto verbeterd en de CO2 uitstoot verminderd.

 

Legendarische off-road capaciteiten

Jeep heeft de 4×4 opnieuw uitgevonden met het 4xe-systeem. Zijn legendarische offroadcapaciteiten worden nu gecombineerd met het plug-in hybridesysteem en met het Selec-Terrain systeem dat tot vier modi biedt voor optimale prestaties van de vierwielaandrijving in alle weersomstandigheden: De modi Auto, Sneeuw, Zand/Modder en Sport zijn standaard op alle 4xe-modellen, met een exclusieve rotsmodus die alleen toegankelijk is op de Trailhawk. Dit model verstevigt zijn positie in de top van de line-up, dankzij de standaard uitrusting met het Jeep Active Drive Low 4×4-systeem met een toonaangevende 20:1-verhouding. Het beschikt ook over ongelooflijk efficiënte functies, skid plates, agressieve off-roadbanden, de kenmerkende rode trekhaken van Jeep, een approach angle van 30,4 graden, een breakover angle van 23,7 graden en een departure angle van 33,3 graden, evenals Hill-descent Control en de mogelijkheid om tot 483 mm water en tot 1.750 kg te trekken.

 

Een steeds rijker en eenvoudiger aanbod van connected services

Het is niet langer nodig om te switchen tussen de verschillende bestaande connected services. De komst van Connect ONE en Connect PLUS pakketten vereenvoudigt de keuze en biedt tegelijkertijd een breed scala aan connected services die steeds relevanter worden en gericht zijn op meer eco-verantwoorde behoeften. Het is interessant om te zien hoe eenvoudig het nu is om je rijgewoonten tijdens een reis te analyseren en te verbeteren. Dankzij de informatie in de Jeep-applicatie is het kinderspel om je ecologische voetafdruk te verkleinen, het brandstofverbruik te verlagen en de levensduur van je auto te verlengen. Op dezelfde manier zijn de connected services die via onze partners worden aangeboden, zoals het wassen van je auto of het opladen van je elektrische accu op de openbare parkeerplaats, ook milieuvriendelijk. Onze partners gebruiken namelijk niet-vervuilende producten en voertuigen bij het uitvoeren van hun diensten. Jeep biedt zijn klanten talrijke voordelen bij het gebruik van connected services : veiligheid, rijplezier, comfort, enz. Door bestuurders rechtstreeks toegang te bieden tot de planning van de werkplaats bij hun verkooppunt, zodat ze hun onderhoudsbeurten kunnen plannen, vereenvoudigt Jeep hun dagelijks leven. En door de status van de onderhoudsfasen van hun auto te volgen, vergroot het merk ook hun gemoedsrust.

De nieuwe Jeep Compass MY24 is verkrijgbaar vanaf 38 430 euro.

Ga naar https://www.jeep.be/nl of maak een afspraak met je Jeep-verkoopunt.

Over Jeep®

Jeep® is gebouwd op meer dan 80 jaar legendarisch erfgoed en is het authentieke SUV-merk dat legendarische off-roadcapaciteiten, interieurraffinement, hightechfuncties en veelzijdigheid biedt aan mensen die op zoek zijn naar buitengewone reizen. Het merk Jeep® biedt een open uitnodiging om het leven ten volle te beleven door een breed gamma aan voertuigen aan te bieden die eigenaars een gevoel van veiligheid en zekerheid blijven geven om elke reis met vertrouwen aan te kunnen. Jeep® Wave, een eersteklas loyaliteits- en klantenserviceprogramma voor eigenaars dat beschikbaar is voor de gehele Jeep® 4×4 line-up, zit vol voordelen en exclusieve extraatjes om eigenaars van Jeep®-merk de grootst mogelijke zorg en toegewijde 24/7 ondersteuning te bieden. De off-roadcapaciteiten van het legendarische Jeep®-merk worden versterkt door een wereldwijd elektrificatie-initiatief dat 4xe omvormt tot de nieuwe 4×4 in het kader van de visie van het merk om Zero Emission Freedom te bereiken en 4×4-capaciteiten toe te voegen. Alle voertuigen van het merk Jeep® zullen tegen 2025 een geëlektrificeerde variant hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait