Beyond Speed: de kracht van adrenaline

Wereldkampioen wielrennen Mathieu van der Poel over de adrenalinestoot van twee wielen en vier, in een Lamborghini-videomoment

Sant’Agata Bolognese, 18 december 2023 – Wereldkampioen wielrennen en eigenaar van Lamborghini Urus[1] Mathieu van der Poel is geen onbekende in de kracht van adrenaline, zoals de nieuwste Lamborghini-video ‘Beyond Speed’ illustreert. Als kind was Van der Poel geobsedeerd door zijn fiets en reed hij er elk moment op dat hij kon, wat zich vertaalde in toewijding aan de veldritsport en een obsessie met prestaties.

“Met veldrijden werd ik wereldkampioen, ik zegevierde. Ik heb alles bereikt wat ik wilde, en dus ben ik overgestapt naar het wegracen”, zegt Van der Poel. Altijd een sportman, toegewijd op het hoogste niveau om zichzelf te pushen om doelen en beloningen te bereiken, voedde fietsen zijn verlangen naar adrenaline. Op twee wielen racet hij over de cyclocrossbanen en de asfaltwegen, en net als de Lamborghini Urus levert hij de ultieme prestatie op elk terrein.

“Fietsen is mijn leven en de Lamborghini Urus past bij mijn leven”, zegt Van der Poel. “Het is mijn perfecte auto. Het gaat om prestaties, maar ik heb mezelf ook exclusiviteit gegund. En omdat mijn fiets meegaat, heeft hij de kofferruimte die ik nodig heb.”

“Snelheid is adrenaline. Natuurlijk is het op een fiets anders dan op de Lamborghini. Bergafwaarts en sprinten op een fiets gaat snel en ik moet al mijn zintuigen en vaardigheden gebruiken voor de verschillende omgevingen, en ik hou van die adrenalinestoot, maar de Urus Super SUV levert dat zeker ook. Het is snel en de manier waarop het omgaat met elke uitdaging en ondergrond is van een andere klasse. De motor is zo speciaal en er zijn veel andere functies in de auto waar ik dol op ben. Maar het is meer dan dat: Lamborghini is Italiaans en heeft passie en dat zie je terug in de Lamborghini Urus.”

[1] Brandstofverbruik en emissiewaarden van Urus Performante; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,1 l/100km (WLTP); CO₂-emissie gecombineerd: 320 g/km (WLTP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait