Wat zou er nodig zijn om 80% van de energiegerelateerde CO te verminderen?2Emissies?

Philippe Ducom, president van ExxonMobil Europe, legt uit waarom het essentieel is om de uitstoot van de zware industrie en het zware transport – de bron van 80% van de energiegerelateerde CO2 –uitstoot – te verlagen.

Tachtig procent van de energiegerelateerde wereldwijde CO2 –uitstoot is afkomstig van twee sectoren: de zware industrie en het zware transport. De uitdaging die dit met zich meebrengt is aanzienlijk: deze vitale sectoren omvatten faciliteiten zoals energiecentrales, staalfabrieken en olieraffinaderijen, en vervoerswijzen zoals schepen, vrachtwagens en vliegtuigen.

Het succesvol verlagen van de uitstoot van deze sectoren kan de wereld helpen bij haar doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Bij ExxonMobil is dit de uitdaging waar we ons op richten.

Energy Factor sprak met Philippe Ducom, president van ExxonMobil Europe, over investeringen in emissiearme technologieën en het belang van beleidsondersteuning en sectoroverschrijdende samenwerking om emissiereducties te stimuleren. Lees meer uit het interview met Philippe:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait