Team Peugeot TotalEnergies bevestigt zijn coureurs en onthult zijn nieuwe line-ups

  • Mikkel Jensen, Nico Müller en Jean-Eric Vergne zullen nu een team vormen in de #93 PEUGEOT 9×8
  • Paul Di Resta, Loïc Duval en Stoffel Vandoorne delen het stuur van de #94.
  • De eerste WEC-meeting van het seizoen vindt plaats in Qatar met de proloog gevolgd door de race vanaf 24 februari 2024

 

Met de start van het FIA World Endurance Championship (WEC)-seizoen 2024 gepland voor 24 en 25 februari, ter gelegenheid van de proloog in Qatar, gaat Team Peugeot TotalEnergies het laatste deel van zijn voorbereidingen in, vastbesloten om zijn vooruitgang dit seizoen voort te zetten. De integratie van Stoffel Vandoorne in het team sinds vorig seizoen was een gelegenheid om de samenstelling van de bemanningen van de twee PEUGEOT 9X8’s te heroverwegen. Met als doel om het kleinste detail nog wat meer te optimaliseren, in een bijzonder competitieve context.

Het Peugeot TotalEnergies Team wordt gecompleteerd door Malthe Jakobsen die reservecoureur zal zijn. Nadat hij in 2023 officieel werd gemaakt als junior coureur binnen het team, zal de Deense renner in 2024 zijn progressie binnen het team voortzetten.

 

Na de proloog zullen onze coureurs op 2 maart hun eerste officiële racestart samen maken, ook in Qatar, voor de openingsronde van het FIA World Endurance Championship-seizoen 2024.

Olivier Jansonnie – Technisch directeur van Peugeot Sport: “Het niveau van de concurrentie in het FIA WEC is zodanig dat geen enkele parameter over het hoofd mag worden gezien en we profiteren van dit leergierige laagseizoen om te proberen elk van hen te optimaliseren. De samenstelling van de bemanningen is een belangrijk stukje van de puzzel en de informatie die tijdens de race en tijdens het testen werd geregistreerd, overtuigde ons ervan dat we het nog konden verfijnen. We hebben het geluk dat we zes zeer getalenteerde coureurs hebben, dus we hebben ervoor gekozen om auto voor auto te optimaliseren door ze te groeperen op basis van affiniteit van set-up ten behoeve van de prestaties.”

Al het laatste nieuws van Peugeot Sport

Vind al het laatste nieuws van Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en op zijn platforms:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Official

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait